Galet skrämmande

Igår när jag var på John Bauer så kom det fram en kille till mig efter en av informationerna. Han hade en fråga. Han började med att berätta att han jobbade extra på ett ställe. Vidare så berättade han att han fick betalt i form av att han fick låna bil ibland och ibland skoter plus gratis bensin till det. Han tyckte att det var lite märkligt och var som sugen på att få betalt i pengar i stället. Jag hade då under informationen sagt att lön SKA vara i pengar, inte lotter eller middagar. Han visste inte riktigt hur han skulle göra, så mitt första tips till han vara att ringa till fackets hjälptelefon på 020-56 00 56. För att se vad som dom skulle kunna göra. Sen antar jag att han får ta kontakt/gå med i rätt fackförbund och ta hjälp därifrån. Men visst är det skrämmande att det finns arbetsgivare som utnyttjar ungdomar på detta sätt??
Hoppas det går bra för han och att han börjar få betalt i pengar, och naturligtvis avtalsenlig lön.
Har förövrigt packat de mesta nu tror jag i alla fall. Så nu börjar det vara dags att gå i säng så man orkar upp till bussen i morgon.
Sen bär det av mot fjällen!!! Längtar gode mycket. Inhandlat twister och varit å hämta videokameran. :)
Kan bara bli bra.

Dagen

Tänkte skriva ett sånt här Mer inlägg nu. Händer inte så ofta men nu är det dax igen!
Började med att vara på John Bauer på förmiddagen och hålla lite information om facket för 4 klasser. Sen blev de att inhandla lite dryck inför fjällresan på torsdag. Efter det blev det iväg till Burvik och bli bjuden på middag, hämta takboxen. Vidare till Häggnäs, och lära mig vad jag ska göra där, försöka se om man kunde flytta övre takboxen till mor och fars bil med det gick inte så bra. Fick dock just en snilleblixt. :)
Vi kanske inte behöver takboxen. :)
Efter detta blev det ilfart till sjungande IP för att spele en grym match, jag och Eric mot Elin och Linnea. Fantastiskt jämt och hårt spel. Vem behöver elitserien egentligen?
Insett att man har sjukt dålig kondis. :P

Fredrik i taket

Gissar att Reinfeldt skulle gå i taket om detta förslag skulle komma i Sverige.
Man kan ju se det som att varför inte? Egentligen. Det blir ju som lika för alla, alla som tjänar dessa enorma summor pengar.
Precis som det är lika för alla som tjänar mer än 35 000 (om den siffran fortfarande gäller).
Palmemordet kunde varit löst på en vecka.
Fanns det intresse av att lösa mordet? Var poliserna köpta? Finns många frågor som är svåra att få svar på.
Bara att konstatera.

Facket FTW!!!

Kommunal Skellefteå fixade lite pengar till en medlem, läsa mer här.
Fick en fråga idag om jag var duktig på LAS (Lagen om Anställningsskydd). Motfrågan blev då, är du medlem i facket? Svaret var nej. Inte bra, tyvärr blir det lite svårt att hjälpa dig då. Det tar emot att säga det, men det är nästan så det måste vara. Tänk dig att du blir förbigådd, har du möjlighet att få hjälp av kommunal. Men bara om du är medlem.
Har varit på arbetsintrevju idag. Spännande. Lät som ett oerhört roligt jobb. Så får väl se vad som händer. 64 sökankde till tjänsnten, känns kul att jag får komma på intervju i alla fall. :)
I morgon så bär det av till John Bauer för skolinformation x 3. Ska bli riktigt roligt.
Hade för övrigt tänkt få tag i chefen idag, de gick inte så bra. Få försöka på onsdag i stället.
Är du vikarie och med i facket, grattis!!! Helt klart värt det!! Annars så, synd för dig, så se till att bli medlem nu!!

Välfärd

Hur kan man satsa på välfärden genom att nedmontera den?
Hur kan man satsa på jobb när man inte har några aktiva åtgärder för att folk ska få riktiga jobb?
Hur kan man ta ansvar för Sverige när man ökar klasskilnaden (fast den har ju inte ökat såå mycket om man räknar bort de 10 rikaste procenten och de 10 fattigaste)
Hur kan man inge förtroende när man inte svarar på frågor från folket.
Varför är det så svårt att göra sin uppgift med att genomföra beslut som riksdagen tagit?
Hur kan man påstå att man satsar på ungdomar när man tycker att det är okej att dom ska ha sämre löner?
Många frågor men få svar.

Idolbilder

Har kommit idolbilder på sektionsordförande nu. :)
Känner mig fortfarande lite degig i huvudet. Åkte hem från DÅK:en (DistriktsÅrsKonferensen) för SSU igår för att jobba natten. Lyckades väl inte så bra med att sova sen, vaknade typ 12 och har inte sovit sen dess. Blir väl en tidig kväll i kväll i stället.
Byggnads har varslat om stridsåtgärder! Och kommunal stöttar!! Lycka till Byggnads!

Papper och pärmar

Shiit! Trodde att jag hade koll på läget, och på ett sätt hade jag väl det. Men vem kunda ana att det var så sjukt mycket papper och pärmar. Skulle ha behövt ett kontor tror jag.
Dock finns det inte plats för det här. Men men. Ska se om jag kan klura ut någon smart lösning för det hela. Kanske ett gäng ryggsäckar som står packade, typ en för skolinfo, en för ssu, en för kommunalsossen, en för ungdomsgruppen, en för LUK/LO kommitté, och en för papper och pärmar som inte passar in någon annan stans. Blir kanske att åka och hända mer idag då.
Är lite efter, våran prinsessa får inte ens heta något "Svenskt" Möjligtvis Ewa då. Varför? Inte nog med att hon är frihetsberövad redan från födseln, ska hon bli någon sorts internationell ikon också??
Nä skärpning nu!
Mitt Kommunalkort dök förresten upp i brevlådan igår. :) Trevligt värre. :)
Har fått flera frågor nyligen om personer som vill byta fack till kommunal. Kul att dessa personer nu när dom ändå jobbar inom vårat område väljer att byta. Dock har jag också hört att det har strulat lite för några, bland annat en som skulle gå från metall till kommunal, och tack vare det så tappade han 2 månader från a-kassan. :(
SÅNT FÅT INTE HÄNDA!!
Varför ska förbunden vara så fruktansvärt "egoistiska" och göra det så svårt för medlemmarna att byta förbund. Nä fixa ett gemensamt system som ALLA förbund använder så blir det lätt och bra att byta förbund. Det missgynnar ju bara medlemmen att "hålla kvar" den i "fel" förbund!
Jag tycks någonstans minnas att facket är medlemmarna, utan medlemmar inget fack. Så visst ska väl facket verka för medlemmarna!!!!!!
SKÄRPNING!

Pengar

Ber om ursäkt, men detta inlägg kom inte riktigt ut som de var tänkt
Måste börja med att säga; Dom fick också en flicka
Hur kan det INTE vara större än att en flicka som föds tvingas bli prinsessa?? Hon kommer ju hur som hellst att ha det bra, eller hur?? Vad kommer hända med denna familj, eller det verkar ju inte bli nån familj av det.
Idag kretsar ALLT runt pengar. Allt från sjukvård till överlevnad, allt handlar idag om pengar. Så vad är då pengar riktigt? Papperslappar eller "järnskrot". Ja egentligen. Vilket värde har pengar? Inget alls. Pengar är helt värdelösa, det är bara något som vi har blivit itutade att det har ett värde. Förr klarade man sig bra utan pengar, borde vi kunna göra idag med.
Dagens ekonomiska system bygger på att VI har en tro om att pengar är värdefulla. Men om alla slutar tro på pengar så finns det inget värde i det hela.
Kolla på spainien till exempel. Där sker det mer och mer byteshandel, just för att pengar har ställt till det så mycket. Pengar skulle man säga är roten till mycket ont. Typ moderater. Om det inte fanns pengar som kunde förrödelas till dom som redan hade det bra så skulle inte moderaterna existera. (Kanske att dom hittar på något annat för att försöka strida mot jämlikhet och rättvisa men de vet vi inte.)
USA:s krigande för att få tillgång till olja skulle mest troligt inte finnas, eftersom att i min pengafria värld så skulle alla få ta del av det dom behövde. 

Hertiginna av västerbotten

Andreas Löwenhöök skriver på facebook, "Funderar på hur moderaterna Skellefteå ska gratulera och uppvaka Sveriges nya prinsessa. Frågan kom upp på kvällens styrelsemöte, jag anser förövrigt att hon ska utses till hertiginna av västerbotten. :)"
Ja så kan man ju tycka, men det är fel. Jag kan inte förstå att vi fortfarande har kvar kungahuset då det borde ha avskaffats för länge sen. Monarkin har inget i en modern demokrati att göra.
Jag kan tycka att det oerhört förnedrande att inte få välja själv, moderaterna pratar ju om att man ska få välja själv. Men ska inte detta möniskoliv för välja själv? Hon blir tvingad att bli prinsessa, oavsett vad hon själv vill. Visst det kanske inte låter så dåligt för måga. Men tänk er att ha fokus på sig själv, allt man gör och inte gör. Och det bara för att man har blivit född.
Blev igår tillfrågad om kommunal skulle få länka från deras hemsida till min blogg. Stort. :)
Måste kanske försöka utöka det fackliga bloggandet då. :P

Kicki bloggar om vikten av studier och kunnskap.

Wohoo!

Pratade just med Veronica, hon är ju typ bäst! :D
Ser fram emot vad som komma skall! Så håller jag tummar och tår att hon får följa med till Facket på vinterjobbet.
Sista dag för förslag av personer är den 1/3 om jag inte missminner mig.
I dagens nätupplaga av Aftonbladet finner jag att det påstås att Bildt har lämnat ut hemlig information till USA, och det är då Wikileaks som påstår detta. Om det är sant eller inte återstår väl att se. Bildt själv demeterar inte det påståendet. Vem blir förvånad som så skulle vara fallet?
Stefan Löfven ska presentera den nya "innersta kretsen" som media kallar det. Jag gillar inte riktigt att man kallar det så, får mig att tänka negativt. Garanterat välplanerat av media, som inte har mycket till övers för Socilademokraterna. Men att det varit ganska tyst från media senaste tiden kan man väl bara tolka som att dom inte har hittat några lik i Lofvens garderob, och dom har säkert sök igenom både källare och uthus också.

Nystart av verksamhet

Hur länge är det rimligt att ha nystart av verksamhet, och därför anställa folk på ava (allmän visstidsanställning) och därigenom kringgå att LASdagar (Lagen om anställningsskydd) räknas.
Jag kan väl personligen tycka att 3 månader som längst. Fast uppenbarligen verkar arbetsgivaren ha en annan åsikt.
Får väl se vad sektionen anser, hoppas att jag får svar på det i morgon. *suck* varför ska det vara så svårt? Det finns uppenbarligen pengar, har man råd med drygt 870 000 vikarietimmar så måste det ju finnas pengar att anställa folk "på riktigt".
Känner att jag blir lite irriterad på det. Skärpning nu kommunen!!!
Kanske dags att släppa bomben till chefer; Ni får INTE göra precis som ni vill!!! Det finns lagar, regler, riktlinjer och policys som tagits fram för att de ska följas!!
Aja, nu närmar sig fjällen dag för dag, timme för timme. Är så sjukt taggad på att åka lite bräda, men jag måste ju hitta nå googles att ha.
Hjälp med det någon, sen att tänka på är att jag är arbetare och inte mångmiljonär, så rimligt pris tack. :)
Så börjar Kommunals årmöte närma sig. :) 


Fackliga medlemsskapet

Vill börja med att framföra ett stort tack till Kim Westerlund som vågade korrigera mig. :)
Låg igår kväll/natt och funderadet på det fackliga medlemsskapet. Det är ju något väldigt bra, men jag anser att man som arbetare har en skyldighet att vara med i facket, om inte annat för att hedra våra mor och farföräldrar och deras föräldrar som började bygga upp Sverige till det de hade kunnat vara idag. Det är ta mig fan en skyldighet att vara med, sen om man vill vara aktiv eller inte är väl upp till en själv. Men varför ska DU som inte är med i facket snåla på allt som alla medlemmar har slitit blod svett och tårar för att bygga upp? Det är inte rätt! Hörde en kille som sa att han skulle gå ur facket för att han ändå fick löneökning och att han kände chefen, plus att det var ett litet företag. Sen sa han att om han skulle byta jobb till ett större företag så skulle han absolut gå med igen. Då tyckte jag att vi kan väl lika gärna lägga ner facket helt så att arbetsgivaren får stå helt utan motpart och bestämma precis som dom vill. De tyckte han var en dålig idé. Jag med naturligtvis. Men man måste ju försöka visa på det stora hela, och inte bara vad jag får, det handlar ju om vad jag har fått fram till idag, vad jag kommer att kunna få, samt vad jag slipper få.
Vidare hörde jag ett arbetsplatsombud som berättade om att när det varslades så komme flera och ville gå med i facket, jag tycker att vi borde bli lite hårdare där, visst låt dom gå med. Men dom ska fan vara med ett halvår innan dom kan få hjälp, visst lite kontroversiellt, men återigen så handlar det om att se den stora bilden.
Tycker det är underbart som pappas chefer har sagt. På hans företag bil ingen tillsvidareanställd om man inte är med i facket. Och de egentligen bara för att farsan som är ombud, har full koll på hur länge alla som är med i facket har jobbat. Vilket gör att cheferna slipper det, utan dom vet att han kommer och säger till att dom ska anställa den och den när tiden är inne för det så att säga.
Förövrigt så fick jag hem lite kläder idag, ett par jeans och en halsduk. Awesome! :D

Nu går det uppåt

Det går uppåt för SAP nu! Hoppas det fortsätter så. Lite kul ändå att det fortfarande står så pass lite negativt om Stefan Löfven, undras hur lång tid media har tänkt gräva i hans förflutna för att hitta något. Och kanske viktigare, kommer media att gå ut och säga att typ "Vi har kollait igenhom hela hans liv och inte hittat något alls!" Personligen så tror jag inte att dom kommer att göra det. Snart kommer det nog att stå på löpsedeln. "Löfven bryter mot lagen" Och om man sen läser så kommer det att komma fram att för 20 år sedan så gick han mot röd gubbe.
Observera nu att allt detta är taget helt från min egen fantasi och har inga som hellst kopplingar till verkligheten, dvs den delen som har med löpsedel och artikel att göra. SÅ OM NÅGON FORM AV MEDIA MOT FÖRMODAN SKULLE LÄSA DETTA SÅ ÄR DET INTE SANT, DET ÄR BARA IRONI MOT ER! TRÅKIGT NOG BLIR JAG INTE FÖRVÅNAD OM DET VERKLIGEN SKULLE STÅ SÅ NÅN DAG FRAMÖVER HÄR.
KD ligger under riksdagsspärren på 4% SD backar. Vänstern backar och moderaterna ligger oförändrade. Det kan jag faktiskt inte förstå, att moderaterna som ljuger och ljuger, försämrar för det som har det sämst ställt och försvarar det med att inte ens räkna med dom i statestiken när det görs undersökningar.
Hur kan Svenska folket gå med på att våran regering fiser de 10% av begolkningen som har det sämst i ansiktet samtidigt som man kastar diamanter på de 10% som har det bäst. Fast de e ju klart, ingen av dessa grupper räknas ju.
Moderaterna och Mcdonalds som INTE samarbetar kan uppenbarligen inte samarbeta och skriva debattartiklar ihop... spännande. Varför kan då inte moderaterna bara visa var dom får deras pengar ifrån då?? För att visa att det inte finns några kopplingar mellan dom och hamburgerkedjan....

Klasskillnader

Citat och annat spännande.
Emil Marklund typ vice vice vice ordförande i moderaterna skellefteå. "Jag tror inte på klasser, och då finns de inte några." (inte ordagrannt citat, men nästan)

Jag; "Jag tror inte på moderater, men nog fan finns dom ändå"
Sebastian Carlsson, pressekreterare moderaterna; "Jag köper inte riktigt bilden av att klyftorna skulle ha ökat. Om man undantar den tiondel av befolkningen som har lägs inkomst och den tiondel som har högst inkomst, så ökar inte klyftorna så mycket." Sades i intervju i P1:s kaliber.
Jag; "Vi har ingen arbetslöshet, om man tar bort de arbetslösa."
Jag; "Vi har inga fattiga barn, om man inte räknar med dom i statistiken."
Jag; "NÖT! Vad tror du själv, klart som fan att skillnaderna inte har ökat om man räknar bort de folk som man ska jämföra med. Trodde inte ens att moderater va så klumpiga på att tänka. Men man ska visst aldrig upphöras att förvånas.
Tycker nästan att det räcker så.
Men tänk ändå om man verkligen på riktigt trodde på det som Emil sa, att om Jag inte tror att något finns så finns det inte. Vad skönt. Bara att tro att det inte finns några moderater så skulle Sverige bli så mycket bättre. Bara att tro att det inte finns någon fattigdom så skulle (dom ickeexisterande) moderaterna äntligen få rätt. Skulle väl kanske vara kul för dom att faktiskt få ha rätt nån gång så att dom inte behöver fara runt med osanning hela tiden, eller att plocka bort saker ur statestiken för att det ska se bra ut. Och då menar jag inte bara klasskillnader, utan arbetslöshet också. Alla som är utförsäkrade räknas inte som arbetslösa, det som moderaterna gick till val på, att minska på "utanförskapet" har man inte lyckats med trots att man plockar bort mer och mer folk från statestiken så ökar det ändå. Ett bevis på hur bra politik dom för.

Hej, va gjorde du igår?

Jag sov!
Efter en hektisk torsdag, med mässa i Umeå, 15 nya studerandemedlemmar. Ett stort antal deltagare i tipsfrågorna, för att vara med i utlottningen om biobiljetter. Några väldigt bra samtal. Middag på max, lite tv-spel. Sen skulle jag och se skräckfilm (?!), men det blidde inte riktigt så. Åkte i iväg dit, men det blev en massa prat i stället. Sänggång vid typ 05.30 på fredag morgon. Uppstigning runt 17.00 för middag. Lite onyttighetsinhandling och sen skräckfilm.
Det var sjukt jobbigt. Den var säkert bra för de som gillar såna filmer. Men inget för mig.
Tur att jag fick sällskap ut till bilen sen då, samt att jag faktiskt lyckades somna.
Idag väntar jobb och slit.

Skrämmande fakta

Började eftermiddagen med Kommunalsossens årsmöte, där man blev omvald som ledarmot i styrelsen. Tack för det. :)
Var sedan på ett öppet möte med Karl-Petter Torwaldsson, ABF:s förbundsordförande samt en av de som är nominerade till LO:s ordförande.
Han pratade om vikten av att ta tillbaka frågan om jobben från moderaterna. Dom har nu under några år visat att dom inte har någon arbetsmarknadspolitik. Dom stryper utbildningsmöjligheterna, tvingar unga att gå arbetslös i 100 dagar innan dom kan få hjälp av arbetsförmedlingen.
Det är inte en linje som jag vill fortsätta på, vi måste ha aktiva arbetsmarknadsåtgärder, framförallt mot ungdomar, men även om äldre naturligtvis. Faran med att bli arbetslös är inte att vavra utan jobb, utan det är att vara sysslolös, att bli passiv och isolerad. Så att i stället för att låsa fast folk i fas 3 (Läs modernt slaveri), där man jobbar gratis plus att företag får statliga bidrag (konstigt då moderaterna är emot bidrag) och inte har några som hellst möjligheter att ta sig ut på en riktig arbetsmarknad. Man jobbar heltid, gratis. Har då ingen möjlighet att söka jobb eftersom att man slavar hela tiden. Det blir ju ett moment 22.
Sen är det oerhört skrämmande att folk som blivit utförsäkrade inte räknas som arbetslösa. Dom räknas inte alls...
Alla ungdomar som jobbar på 2,3,4 olika ställen och bara knappt håller sig flytande som inte registrerar sig hos arbetsförmedlingen, inte är med i varken fack eller a-kassa för att man inte har råd med den extra utgiften hamnar också mellan stolarna, finns inget skydd för dom.
Nä, då man har varit arbetslös och under en period inte fått jobb, låt staten erbjuda ett jobb då, typ alu jobb eller likandne, med en rimlig lön. För det finns jobb att göra. Men regeringen är inte intresserad, och pengar finns det om man vill, i stället för att ge mera pengar från staten till de som redan har jobb och tjänar bra, är det väl bättre att satsa på de 10% som inte har jobb utan bara har fått det ännu tuffare att leva under senaste åren?

Hur vill vi ha det?

VI kommer närmare valet av ny regering för varje dag.
Hur vill vi egentligen ha det? Vill vi ha en regering som tycker att vi ska jobba ihjäl oss, (Läs dö på jobbet innan vi går i pension). Eller vill vi ha en regering som värnar människan? Som inte vill straffa de arbtslösa, sjuka och gamla? Som inte promoterar De som redan klarar sig bäst i samhället? 
Jag vet inte hur ni har växt upp, men jag är uppväxt med att respektera äldre. Jag har förståelsen om att man inte bara kan sänka skatter, höja pensionsålder, ge skattebidrag för städning av ens hem till de som redan innan hade råd att köpa den tjänsten. Och tro att det ska få ungdomar ut i arbete. I dag behöver man utbildning och en gedigen satsning på arbetsmarknadspolitiska åtgärder för att få ungdomar i arbete. I stället för att låsa fast dagens gymnasieelever, om man väljer en praktiskt linje så har du inte behörighet till högskola. Det är ju absurt.
Nä mer socialdemokrati åt folket, bort med förtrycket mot de som, moderaterna beskrev inför valet 2006, var i utanförskap.

Mitt Sverige, Ditt Sverige, Allas Sverige

Måste börja med att va lite glad! Fick hem ett brev idag. Som för det första inte var en räkning, bara där blir man ju glad. Sen när det visade sig att det var från avdelningen, som har beslutat att jag får förtroende som ett av kommunal västerbottens ombud till LO kongressen. :) Känner mig hedrad att få detta förtroende och sjukt taggad på att få åka dit. :D
Nu till allas vårat Sverige.
Eller i alla fall min dröm om hur Sverige ska vara. Den korta versionen; Från var och en efter förmåga till var och en efter behov.
Vad innebär det då? Jo för mig är det att alla ska ha så lika förutsättningar som det bara är möjligt. Jag vill att Sverige återigen ska bli det land som bryr sig om alla, och inte bara de som redan har massa pengar. Om jag tjänar mer än dig tycker jag att det är en självklarhet att jag ska bidra med mer till samhället. Jag vill se en skola som inte drivs i vinstsyfte utan som drivs för att våra barn ska få en bra, ordentlig och bred grund att stå på inför kommande strapatser i livet. Jag vill att den som behöver mer stöd ska kunna få det.
Jag vill se en "anpassningsbar" barnomsorg som i större utsträckning kan hjälpa föräldrar som jobbar OB tider. Jag vill att morgondagens Sverige ska se till människan och veta att alla inte har samma förutsättningar, men att alla ska ges så lika förutsättningar som det bara är möjligt. 
Vården ska naturligtvis vara statlig dit alla kan vända sig när man behöver. Man ska inte kunna köpa sig före i köer bara för att man är välbärgad, utan de som är i mest behov av vård ska naturligvis gå först!! Drömmen är att sjukvården skulle kunna vara gratis, men där är vi nog inte riktigt än. Vad gällande omsorg och äldrevård tänker jag mig att Sverige måste lägga mer krut på att ta reda på vilka människor som finns där, kanske till att börja med förstå att det faktiskt är människor. I dag så finns det privata vårdbolag som drivs av riskkapitalister som bara ser till pengar, hur fel är inte det?? För att undvika detta så är det väl lämpligt att även detta är statligt, alternativt vissa privata aktörer som är noga granskade och har krav om nollvinst på sig. Dvs att allt överskott SKA gå tillbaka till verksamheten. Vidare så tycker jag att regeringen har på tok för lite respekt för våra äldre. Vi vet att de som jobbar inom äldrevården gör ett kanonjobb! Sverige idag uppskattar inte vad våra mor och far föräldrar har gjort för att bygga upp Sverige till det som vi var för 6 år sen ungefär. Sen kom den tragiska händelsen då Svenska folket valde en regering som pissar på våra äldre. Som tycker att det är viktigare att blöjan är helt full än att våra gamla ska ha ett värdigt slut på livet, som tycker det är viktigt att älder betalar mer i skatt för att dom inte jobbar. Helt enkelt skiter i vad som händer med våra hjältar som har började forma Sverige och började plocka fram dess potential. Det är några saker som jag tycker är viktiga och borde vara en självklarhet, men som idag inte är det.

Helgens bravader

Grymmt gott att grilla i fredags, trevligt sällskap gjorde de hela kanonbra!
Igår blev de lugnt, med lite pulkrace, skräpmat, gott sällskap och tv-spel. Inte fy skam de heller!
Dagen har hittills har bestått av, renbäddning, tvätt, tv-spel och nu även lite sällskap!
Nu till de viktiga. Känner mig lite lat, så därför postar jag bara en länk idag. Läs och "njut" av vad våran regering har gjort för att göra Sverige "bättre".
Och allt i andan av att det ska löna sig att arbeta....

Till alla som bryr sig.

Tack för alla varma hälsningar, har numera värme i lägenheten igen!

Bidrag

Måste bara börja med att säga att snart så tänds grillen för frörsta gången i år!! Sugen som fasiken!
När jag stog i duchen nyss så började jag fundera på bidrag. Har berört den punkten lite, men fick några nya infallsvinklar.
Alla vet som bekant att moderaterna är emot bidrag, vilket innefattar studiebidrag och barnbidrag. Vorde det inte rimligt då att det står i deras stadgar något i stil med att "Ingen medlem i moderata samlingspartiet får under några som hellst omständigheter motta bidrag, då detta är djävulens påfund och måste utrotas".
Man ska kanske göra en liten undersökning om hur många moderater som har tagit emot bidrag i en eller annan form trots att dom är emot det?
Om SIFO eller någon annan sån där byrå är sugna på det så skulle det vara välkommet.
Hittade en intressant bild från Fasan, en blogg om fas 3.
I detta inlägg finns bilden, men lite kort så visar den löneskillnader i yrken kontra kön, och sen fas 3.
Ganska skrämmande.

Dagen

Fortfarande inget svar från Arkelsten, tror att hon dissar mig. Är det verkligen rätt av dessa styrande personer att inte bry sig om folkets frågor? Kanske är dom för upptagna med att avveckla välfärden?
För övrigt så florerar det en hel del satir på facebook för den som har missat det runt att jobba tills man är 75. Måste ge moderaterna lite beröm, dom kanske äntligen börjar bekänna färg lite. Och inte bara klä dåliga saker med bra ord. Exempelvis full sysselsättning, där dom inte menar att alla ska jobba, utan menar att det ska jobba så många att det är balans på marknaden så att lönerna inte kan pressas upp. Dvs jämnviktsarbetslöshet.
Vidare kan man väl säga att jag har minnesanteckningar att renskriva, men det kommer inte att bli idag. Känner att jag inte orkar.
Blev lite glad nyss när jag såg att det är 28 unika läsare på min blogg. :) Snar är jag uppe i alliansfritts läsarnatal. :P
Eller?
Såg här att man i sollentuna vill "bota" ungdomsarbetslösheten med att ge ungdomar 75% av kommunens lägstalön. *hmm* vad är det som blir bättre av det?
Ungdomar har väl fortfarande en hyra på 100% matkostnader på 100% osv osv. Jag känner mig skeptisk till att dom även vill sänka hyrespriserna och matkostnaderna med 25% för ungdomar.
Så vad som händer är att om en arbetsgivare behöver anställa så anställer den en ungdom för 75% av kostanden för en person över 25.
Konsekvenserna om man tittar framåt i tiden blir att vi får en uppsjö av fattiga ungdomar som måste bo hemma tills man är minst 25, å andra sidan kommer det bara att vara ungdomar som jobbar. Eefter man fyllt 25 är man inte längre attraktiv på arbetsmarkanden, vilket innebär att man kommer att få gå arbetslös i 50 år. Hur går det ihop då? Man ska ju inte få gå i pension förän man är 75, förutsatt man lever så länge, för dom har så mycket erfarenhet och kompetens. Men det kommer dom inte att ha för att dom är "för dyra att anställa".
Känner att jag måste avsluta detta inlägg med ett citat
"I won´t back down!"

Upprörande

Känner att jag blir lite upprörd!!
Denna artikel från expressen när Reinfeldt försvarar att man ska jobba tills man är 75.
Där säger han bland annat;
"Många känner starkt för att välfärden ska vara bra."
Klar man gör, men varför förstörde moderaterna den från början?? Hade de inte varit bättre att försöka förbättra den och inte försämra den för att sedan på helt sjuka vis försöka "förbättra" den igen???
"Med ett allt senare arbetsmarknadsinträde/.../"
Ja men är det så konstigt när regeringen har försvårat för unga att få jobb? När dom sedan vill "förenkla" genom att råna undomar på deras pengar i form av sänka sociala avgifter, som är något fack och arbetsgivare har kommit överens om att arbetsgivaren ska betala.
Vi har sjukt hög ungdomsarbetslöshet, inte konstigt att det tar tid innan man kommer in på arbetsmarknaden, så varför ska man då hålla kvar de äldre som har gjort sitt för landet under många många år? Räcker det inte med att regeringen idag pissar på våra äldre som har varit med och byggt upp detta fina land? Idag får dom i stället dras med privata bolag som bara ser $$$$$$ och skiter blanka fan i att dom har med människor att göra.
Nä fy fasiken!!
Känner att det blev många fula ord, men det behövs ibland!!

Stegutbildning

Tjoho!!
Stegutbildning idag, grymt kul, och som alltid intressant. Vi pratade om medlemsskapets värde samt min roll som arbetsplatsombud. I gruppen på 14 stycken så tycker jag att det var riktigt bra diskussioner.
Pratades även lite om vilka fördelar det finns med att jobba tills man är 75 som moderaternas arbetslinje föreslår. Tog upp det lite i förra inlägget så ska väl inte gå in mer på det.
Eller jo lite, erfarenhet och kompetens finns hos de äldre. Men när får ungdomarna det om dom inte får jobba?? Känns som en jättebra arbetsmarknadsåtgärd då vi har så fruktansvärt låg ungdomsarbetslöshet idag, så klart vi måste få fler ungdomar som är arbetslösa längre. Hör sarkasmen flöda.
I morgon bitti kl 06.40 sitter jag på bussen mot Umeå för att träffa Avdelningens Ungdomsgrupp. :) Dock är det uppstigning före faan... :S
Men de är de värt. :)

75 år

Vilken utmärkt idé att ta vara på kompetensen från de äldre som finns i samhället, så att jobba tills man är 75 är helt underbart.
Vilka orkar rent fysikst jobba tills man är 75? Dom som har jobbat i gruva hela livet, dom kanske ska ta och skola om sig vid 60 års ålder och börja jobba på kontor?
Eller de som har jobbat inom vården och slitit sönder deras kroppar, vad ska dom göra? Plugga till sjuksköterska få massor med studieskulder? Allt detta förutsätter att det finns möjlighet att studera då, vilket vi vet att det har blivit svårare senaste åren tack vare den politik som bedrivs.
Den här artikeln borde alla läsa, förvisso är det från media, men å andra sidan så är den grundad på forskning. Ända som saknas är ett svar från Reinfeldt. Men jag kan tänka mig att han skyller väl på sossarna, att de är deras fel på något underligt sätt.
Eller kanske kommunisterna?
Glöm inte bort att det ska löna sig att arbeta, glöm inte bort att det ALLTID har lönat sig att arbeta.

Årsmöte

Då har SSU fått ny styrelse. Ser fram emot ett spännande och händelserikt år. Ska bli intressant att se om jag kan sköta mig som ordförande.
Lär väl märka det till nästa årsmöte. :P
Nä men det känns som att vi kan har fått en kanonstyrelse, tror att detta inte kan bli annat än bra. :)

Balderskolan

Skrämmande, vansinnigt. Är väl några ord som man kan använda.
Har idag varit på balderskolan och haft ett bokbord. En mycket bra dag på många sätt, men man blir mörkrädd ibland.
  1. Väldigt många från de teoretiska linjerna vet inte ens vad facket är.
  2. Lärare som tycker att facket bara är för de över 18 år.
Hur kan det komma sig, vi bor i en kommun med egen majoritet, vad är det som gör att det är så svårt för en lärare att låta facket komma en lektion per läsår? Det ger läraren mer tid till att rätta prov eller vad man nu kan tänkas göra. 
Motiveringen med att det inte finns tid känns för mig inte helt genuin. Du som lärare får ju MER tid av det här, en lektion som du inte behöver hålla i utan kan ägna dig åt annat som skulle behöva göras då.
Pratade med en bekant där som skulle prata med hennes lärare om att få facklig information, varpå läraren hade svarat att det bara var för dom över 18!?!
INNAN man börjar jobba ska man ha lite koll på facket, vad det är och vad vi stå för. Så att man kan vara berädd inför det att man får ett jobb, vara redo att gå med för att man ska har rätt förutsättningar och större chans till att ha drägliga villkor på jobbet.
Är alla lärare borgare???? Även fast man röstar rött?? Varför värnar man inte om ungdomarna?? Skulle gärna vilja ha svart på detta från någon lärare.

Oj

För er som inte vet om det så är det minusgrader ute, så pass mycket att jag behövde starthjälp för att få igång bilen. 
Hoppas att jag får igång den nu sen när jag ska på jobbet. Annars får dom vackert klara sig utan mig. :P
Kan ju även meddela att jag nu har över 20 grader inomhus! wohoo!!
Alla i mitt tycke mindre begåvade människor som kastade sig ut i älven i går för att simma... Ja vad säger man.
Har inte hunnit kolla av tidingar och så, men jag tycker fortfarande att det verkar vara ganska tyst från media mot Löfvén och SAP. Bra eller anus, avgör själv. Nä men de skulle ju kunna vara så att media försöker att "frysa ut" SAP genom att inte skriva något alls.
Mycket fackligt i veckan kommer det att bli, bokbord på måndag, arbetsplatsombudsutbildning på onsdag, träff med ungdomsgruppen i umeå på torsdag. Torsdagen efter så är det umeå igen.
Får regeringen fara med osanning helt obehindrat eller?? Det känns som var och var annat uttalande dom gör är falskt, men det kommer aldrig upp till diskussion.

Drägligt

De e inte varmt inne. Är det här godkännt som drägliga förhållanden?? Jag skulle inte tro det. Nu är iaf Günter på väg med nå fläktelement. Får hoppas att det blir bättre.
Kom för övrigt att tänka på att de här blir nog mitt första "mer" inlägg, ska se om jag lyckas hålla mig borta från fack och politik i detta inlägg. 
Riktigt kul kväll igår, tills de blev som de blev. Märkligen, men visst alla har ju sina regler och rutiner om hur saker ska vara. Och de missgynnade oss., tyvärr. Men för utom det så var det en sjukt trevlig kväll.

Klasser

Ungefärligt citat från Emil Marklund MUF, Jag tror inte på klasser så därför finns det inte.
Kontring, Jag tror inte på moderater, men lik förbannat finns ni.
Nä men klassamhället är ett faktum, så är det. Det finns dom som har det jävligt bra ställt, ok och dåligt ställt. Sen naturligvis en hel uppsjö däremellan.
Jag kan dock inte förstå hur man egentligen skulle vilja tillhöra något annat än arbetareklassen. Det var ju vi som byggde Sverige, dock inte enligt moderaterna säkert. Men alla vet ju att moderaterna var för fri och lika rösträtt... Eller???
Är lite besviken att jag inte har fått svar från Arkelsten än. Men det är väl klart, hon har väl viktigare saker för sig än att beblanda sig med såna dåliga människor som jag exempelvis.
Nä, nu tror jag att jag ska åka och handla lite, sen blir det att röra sig mot framåt för styrelsemöte med SSU.

Hardcore!

Mycket mediauppståndelse under kort tid för ordförande Håkan Nilsson! Bra jobbat!
För övrigt så har det pratats LO, SSU, Kommunal och bokbord idag. Spännande att se hur det utvecklas. :)
Nu är väl tanken att jag ska klura och fundera lite, tänkte göra det färdigt före jag ägnar mig åt hemvård. Fast då kanske de inte blir något hemvårdsarbete. Får se hur jag gör. Ska i alla fall skriva färdigt här först.
+
  • Intressant
  • Spännande
  • Tvärfackligt
  • Inflytande
-
  • Tid
De blev en kort minuslista, och det säger väl egentligen allt. Jag tänker att dygnet har ändå 24 timmar så.
Ja men vad kan hända egentligen, verkar vara bra och finnas bra med support. :)

Nä nog funderat, bara att ta tjuren vid hornen och göra det som är rätt! Klar man finns där när man behövs. :)

Facebook

Facebook är en media som borde nyttjas mer av arbetareklassen. Idag finns över 800 miljoner konton på facebook. Ett bra sätt att nå ut till folk, men det har även svenskt näringsliv snappat upp. 
För dom som inte vet om det så har svensk näringsliv inga som helst avsikter att ge någon högre lön, utom möjligtvis dom själva. Så en uppmaning är att inte gå på dessa lurenderejerier.
Sen cirkulerad det mycket annat på facebook också, bland annat detta "brev" till försäkringskassan. Det är faktiskt värt att läsa det.
Kära vänner på försäkringskassan.

Det var ett tag sedan vi hörde av oss. Anledningen till att jag skriver till er är att jag vill tacka er för att ni visat oss vägen till ett alternativt och positivt leverne som är tämligen bekymmerslöst.
Ni får ju så mycket oförtjänt kritik nuförtiden Som ni vet av tidigare brev så har vi nu fått sälja vår nybyggda villa som är handikappanpassad och som var tänkt för ett bekvämt boende på äldre dagar.
Sedan ni friskförklarade min fru efter 15 års inflammatorisk ledsjukdom och sjukskrivning hade vi inte råd att bo kvar. Vi gjorde inte så stor förlust, bara 230. 000 kr. Som tur var kunde vi sälja de flesta möblerna.

För ett halvår sedan har vi ett nytt boende. Vi fann det på Internet innan vi bytte bort datorn mot två skinkmackor.

Fyrmannatältet kom vi över billigt på en sajt som ni säkert känner till eftersom jag förmodar att ni fått er anställning via denna.

Ja, jag menar givetvis Blocket!

Där var ett stort hål i taket, men det lagade jag med silvertejp. Går det inte att laga med silvertejp så är det definitivt sönder.

Min fru och jag har kommit varandra närmre sedan dess. Vi är ju så tvungna annars fryser vi. Hennes ledsmärta har nästan helt försvunnit eftersom hon är helt upptagen av att hacka tänder i kylan.

Vår sextonåriga dotter fick nog och rymde efter två månader. Detta trots att jag satt upp en mellanvägg av wellpapp i tältet så att hon skulle få ett litet privat utrymme.

Självklart blev vi väldigt oroliga och anmälde henne som försvunnen hos polisen. Dessvärre hade de inte tid att ta anmälan då eftersom de vid tillfället var upptagna med en rikstäckande kampanj för att kolla cyklisters baklysen.

Som turligt är, fick vi för tre veckor sedan ett brev från henne. Hon var i Holland. Amsterdam.

Allt var väl med henne. Hon och åtta flickor i ungefär samma ålder hade fått ett fint jobb i ett välrenommerat affärsområde. Red light district, tror jag att hon skrev.

Hon skrev också att vi inte skulle vara oroliga för henne.

Hennes chef hade redan efter en vecka insett hennes begåvning och givit henne ett eget skyltfönster att ansvara över. Nu sitter hon där och väntar på att kunderna ska komma. Så fort det kommer en kund, kliver hon ner och ger personlig service.

Tänk att det fortfarande finns ställe som ger personlig service i dagens samhälle.

Det enda hon tycker är tråkigt är att skatterna är så höga. Hennes chef Mr. Pimp, tar 80% av hennes inkomster.
Han säger att det går till sjukvård, skolor och äldreboende. Trots detta skrev hon att hon tjänar förhållandevis bra och att hon skulle skicka några tusenlappar i slutet av månaden.

Gud signe det kära barnet som tänker på sina gamla föräldrar.

För två veckor sedan kröp temperaturen ner till 14 minusgrader.
Det blev så kallt i tältet att jag förfrös vänsterfoten upp till ankeln. På något vis hamnade den utanför kvällstidningen jag lindat in benen i. Den är nu svartlila och luktar lite konstigt. Naglarna har ramlat av, gjorde det i förgår.
Trots detta har jag inte sjukskrivit mig. Jag kan ju fortfarande gå 200 meter hjälpligt utan stöd, allt enligt era regler och då är jag ju inte att betrakta som handikappad eller rörelsehindrad.
Det tar dock en timme att utföra, men det är inte lönt att klaga. Jag kör och jobbar som vanligt. Det enda som är tråkigt är att mina arbetskamrater inte vill äta ihop med mig. De påstår att min fot luktar död bäver.

Nej, mina vänner. Nu har jag inte tid att skriva mer. Min fru ropar på mig utanför tältet. Hon vill ha hjälp att sätta fyr på den sista köksstolen. ( Möblerna vi inte fick sålt, lade vi en hög bakom tältet för att använda som brasved.)

Hon har lovat att göra en god och mättande soppa av tallrötter och blåbärsris. Smakade lite beskt i början, men man har börjat vänja sig.

Vill bara med dessa rader tacka för den fina nystarten av resten av våra liv. Hoppas att allt är väl med er och era kära kolleger samt att ni inte blivit sjuka, då det inte finns några alternativ.

Med vänliga hälsningar.

Nisse Jagblirsåtrötterud m. fru.

P.S. Skulle ni stöta på er högste chef, doktor Reinfeldt i korridorerna så hälsa så hjärtligt från oss.
Denne man är i våra ögon en reinkarnation av Jesus. Ingen annan har lyckats bota så många obotligt sjuka på så kort tid som han.
Hade fler visat en så god framåtanda hade vi kunnat lägga ner sjukvården helt och avskaffa hela landstingsskatten. Läste för övrigt i tidningen som ramlat av fötterna att han ville höja pensionsåldern.
Detta låter ju jättebra, då vi kan se fram mot evig ungdom.

Sovmorgon

Riktigt skönt må jag säga!
Känns dock som att jag inte riktigt har vaknat än, men det kommer väl hoppas jag. Ska ju inte jobba förän om några timmar så.
Är lite avis på Marianne som ha fåt äran att träffa våran partiordförande. Förhoppningsvis får jag göra det någon dag framöver också.
Blir som sagt att jobba i eftermiddag. I morgon så hoppas jag få hemlevererat min julklapp från kommunen. :)
Glöm inte att hålla koll på kommunals avtalsblogg. Uppdateras där md jämna mällanrum om hur förhandlingarna går.
Jag tycker att kommunal ska vara stenhårda nu! Att vi inte ska vika oss en millimeter, det är dags att visa att det finns lite stake i oss, vi är ju för guds skull ett av de största förbunden i Sverige, och våra medlemmar har inte ens betalt alla timmar de är på jobbet!!
Nån måtta måste det finnas på det här eländet!

RSS 2.0