Juletider, glädjens högtid... Eller?

Denna glädjens högtid ,då allt ska vara frid och fröjd, vill jag stanna upp en stund och blicka ut över Sverige. Jag vill ägna en tanke åt alla som kanske inte får en god jul, till barnen som lever i fattigdom, utfrysta av samhället, till ungdomarna som står arbetslösa, till de personer i låginkomstyrken, till våra sjuka som, om regeringen får som dom vill, ska agera labbråttor för att sortera bort oseriösa privata företag och automatiskt blir friska efter 6 månader, till våra äldre som sparkas i ansiktet av regeringen, straffbeskattas och även där ska vara labbråttor, till alla som hamnat utanför systemet.
Jag vill att vi alla stannar upp en stund i julstressen och tänker på dessa människor, en andel av den Svenska befolkningen som blir bara större och större. Att vi ser vad regeringen har ställt till med, i stället för att angripa problem så tycker regeringen att man ska få göra skatteavdrag för allmosor. I stället för att värna och bry sig om våra gamla så straffbeskattas dom av den enkla anledning att dom var med och byggde ett Sverige som inte moderaterna gillar, och ska därför straffas, plus att dom inte jobbar. Våra sjuka, som iofs, bara är sjuka i 6 månader, sen blir dom friska oavsett, men alla, utom Reinfeldt, vet att så ser inte verkligheten ut. Våra ungdomar, Sveriges framtid som regeringen inte tycker är värda något, i alla fall inte lika mycket som någon annan, utan jobba för 75% av en normal lön, halverade sociala försäkringar m.m m.m.
Våra barn, barnfattigdomen ökar och regeringen bara blundar.
Med detta sagt så hoppas jag att ni tar er tid att stanna upp och skänka en tanke till Sveriges befolkning, i ett hårt och kallt Sverige.

God jul och Gott nytt år allesammans!
Vi ses till nästa år, men glöm inte bort att kampen för ett bättre, varmare och trevligare Sverige aldrig vilar!

Inga vinster i välfärden!

Som rubriken lyder!
Det finns ingen som helst anledning att någon ska suga ut de svenska skattebetalarans pengar från vård skola och omsorg, till privata fickor.
Så länge som det finns ett vinstintresse så kan man omöjligt göra ett 100% jobb!
Du kan inte investera pengarna maximalt och ta ut vinst, det går inte ihop. För skulle det gå ihop så skulle det inte bli kvar pengar till vinster, utan då skulle allt gå till verksamheten.
Alternativet är att helt avskaffa penningsystemet, vilket i sin tur leder till att det inte finns några pengar som kan plockas ut i vinst, och därmed heller inte efterfrågan på vinst. 
Argumentet om att de oseriösa privata aktörerna kommer att försvinna från markanden om man skärper upp regler är en fruktasvärd tanke. 
Då går vi alltså med på att sjuka och gamla ska agera labbrottor och testa sig fram till vilka som är seriösa och inte. Helt galet.
 
Om SAP inte tar krafttag i denna fråga och följer LO kongressens beslut om att med kraft verka för att det inte ska finnas vinster i välfärden så är man påväg åt helt fel håll!!

Bokbord

Då har man varit på Balderskolan och haft bokbord tillsammans med Birgit från sektion vård och service. :) 
Alltid givande att vara ute på skolor och träffa framtidens Sverige. 
Det var väldigt uppskattat av ungdomarna. Fick även chansen att etablera en kontakt med BF lärare för framtida skolinformationer! Mycket bra. Pat-rik kan, Pat-rik vet! :D
 
 

snö

Det är kanske någon som missat att det äntligen har kommit snö. Och att det som vanligt blir kaos i södra Sverige.
Undras om vi norrlänningar kanske måste ta på oss att varje höst, typ i augusti börja förvarna sörlänningarna om att det faktiskt kommer att komma snö även det året.
Jag har ju som förstått att varje år så kommer det som en total chock att det snöar. Folk har inte vinterdäck, planerar inte och ja står helt handfallna när snön kommer.
Så kära norrlänningar, visst kan vi hjälpa våra kamrater i söder med det? Kontakta rikstäckande media, skicka ut mail och sms till de vi känner söderut, posta plakat och flygblad så att det kanske, kanske inte blir kaos. :)

Fackliga problem

Har gått färdigt arbetsplatsombudsutbildningen idag. Kul, men lite tråkigt också, gick med en riktigt bra grupp, och hoppas vi kommer träffas fler gånger.
Vi kom in och pratade lite om ett problem som framför allt vi inom vård och omsorg har.
Och det är att vi jobbar med människor, vilket naturligtvis våran arbetsgivare utnyttjar. Jag har under mina år inom vården blivit skolad till att alltid ha patient/brukare/klient i fokus vilket gör det väldigt svårt att ta beslut om exempelvis att stänka arbetsplatsen. Nu är det ett stort beslut som man kanske inte tar i första taget, men även saker som att ta ut sin rast, att jobba gratis och att alltid vara så jävla inställsam och tillmötesgående. Om chefen ringer om något så säger vi oftast bara "vi fixar" oavsett vad det gäller. Om det är något som chefen SKA göra, eller om det är något för brukaren.
Nu är det dags att vi börjar tänka på oss själva lite också, För utan oss hur ska då våra patienter/brukare klara sig???

RSS 2.0