Aftonbladet

Aftonbladet skriver titt som tätt om folk som tjänar mycket just där DU bor. Men varför?? Är det för att späda på avundsjukan och egoismen? Är det för att slå folk på fingrarna och säga, tänk om du bara hade kämpat på lite mer, då hade det kunnat vara du!
Varför inte skriva om de människor som tjänar MINST just där du bor, inte för att skratta åt dom, men för att visa på hur bra regeringen har styrt Sverige!

Dagens kalla Sverige

Kunde inte hålla mig borta härifrån.
Dagens samhälle har en stark prägel av egoism, som bara stärks av sittande regering. "Det ska löna sig att arbeta", någon som har hört det förr?
Javisst, men saken är ju den att det har alltid lönat sig att arbeta. Alltid.
Idag är vi så fullständigt upptagna av oss själva, att vi inte har tid att titta på hur grannen har det. För inte allt för många år sedan var det en självklarhet att grannar ställde upp för varan om det körde ihop sig för någon. Är det verkligen så idag?
I dag tar vi för givet att det ska finnas en bra vård för våra kära äldre som har lagt grunden för det samhälle vi hade kunnat få. Vi tar för givet att det finns en bra kommunal skola för våra barn, våran framtid.
Har vi haft det för bra för att inse att dessa saker mer och mer håller på att försämras och försvinna helt?
De saker som vi tidigare tagit för givet, vad händer med dom, det som varit statligt finansierat solidariskt med hjälp av skatter. Idag säljs det ut, riskkapitalbolag startar skolor och vårdbolag. Suger ut staten på skattepengar till bekostnad av eleverna och de äldre. Inte nog med att Sverige helt respektlöst sparkar på våra äldre, vi ska även förstöra framtiden.

Semester

Tjipp och hajk!
Funderar på att ta semester! Så det finns en risk att jag inte kommer att vara så aktiv här. Om ni tycker att det är jobbigt att jag är inaktiv, sök upp mig på facebook och skriv ett meddelande. Tycker ni att det är bra att jag är inaktiv, sök upp mig på facebook och skriv ett meddelande.
Men efter semestern kommer jag tillbaka med nyladdade batterier, fler roliga/tråkiga tankar och idéer. Håll ut. Avslutar med ett citat från LO kongressen och Jan "jancha" Johansson "I´ll be back"

Hur tänkte jag nu?

Hur tänkte du nu? Det är en väldigt bra fråga, som jag är ganska så duktig på att använda.
Dock mindre bra på att fråga mig själv det. Något jag borde bli bättre på.
Har i alla fall ställt mig denna fråga, dock inte kommit fram till något bra svar. Vilket känns jobbigt. Det jag vet är att jag inte tänkte klart beroende på yttre flytande faktorer, diskussioner med släkt och vänner.
Hur som haver, gjort är gjort och går inte att göra ogjort. Jag får ta på mig det, och kan inte annat än säga att jag är ledsen för det.
Får väl försöka se det som att, det som inte dödar en gör en starkare.

Lo kommitéen

Då var det snart dags för första mötet med Kommitéen. Lite nervöst som ordförande, men det går säkert bra. :)

Löneökning för regeringen

Regeringen vill ha mer betalt....
Reinfeldt får en ökning på 4000kr i månaden vilket gör att han landar på 148 000 i månaden. Låter väl rimligt. Det är ju inte så hög ökning alls.
Men då är ju frågan, hade det inte varit mer rimligt att dom fått en ökning i samma klass som arbetarna, dvs typ 600kr /månad.
Då är det ju beroende på hur man räknar. Jag kan ju tycka att man ska få bort procenträkningen och i stället börja prata kronor. Då man faktiskt spenderar kronor och inte procent.

Sry

Det var inte meningen att folk skulle ta illa upp.
Jag tycker att vi har bra folk som jobbar på sektionen, de va inte så ja menade.
Det jag menade var att jag inte hade någon koll på hur man går tillväga för att få jobba där uppe "på facket". Tro mig, jag har inga avsikter om att göra det som det ser ut i dagsläget.
Fick svar på min fråga, man ska nomineras, och väljas. Så jag antar att det någon gång kommer ut nomineringsunderlag då så man har möjlighet att nominera, sen antar jag också att det är på årsmötet som det väljs.
Vet inte om jag kanske inte var uppmärksam på senaste årsmötet, för jag kan inte minnas att vi valde det då. Men det är mycket möjligt att jag har fel.
Ber i alla fall om ursäkt till ni som tagit illa vid sig. Det var absolut inte meningen.
Ha en trevlig fortsättning på helgen nu!
/Patrik

Sektionen

Vem väljer vilka som sitter på sektionen?
Medlemarna, nominerar, valberedningen lägger förslag och sedan röstar medlemarna.

Semester

..Vad är det?? En tid för vila och bara sköta om sig själv?? Eller är det den tid då man ska hinna hälsa på alla i södra Sverige, när man ska hinna bygga altanen, är man ska hinna bada och sola. När man ska hinna med ALLT... Blir mycket ledigt och fritid då?
Nje. Jag har i alla fall tänkt ha semester efter facket på sommarjobbet, då blir det att åka upp till tärnaby och dels hälsa på min faster med familj, men även fiska. Sen blir det lycksele för trav. Hahaha.. spännande att man ändå har massa planer fastän jag inte skulle ha det!
Glöm inte bort att skriva in era krav på vad ni vill ska vara med i nästa avtalsrörelse, det kan du göra här.
Sen får ni inte heller glöma att skriva motioner, och det gör ni här.
Kom ihåg att facket är medlemarna, facket är du! Utan just du så finns inte facket! Utan facket kan arbetsgivaren själv bestämma om din lön, om dina villkor, arbetsmiljö med mera. Så du behövs!

Lön för mödan

Är det inte ett ökat ansvar att ge medicin på deligering? Kanske är det inte så, eller så är det så. Jag kan ju tycka det. Därför skulle de vara ganska roligt om alla med deligering inte förnyar den. Skulle bli rätt mycket jobb för kommunens sköterskor då. Dock är det inte de som är syftet, syftet är att det är ett ökat ansvar och att det ska visas i lönekuvertet. Så nu vet ni vad ni ska göra!


Egoismen

Varför jobbar vi? Varför säljer vi oss till andra? Varför bryr vi oss inte bara om oss själva som så gärna moderaterna vill att vi ska göra?
Jo, för att om vi bara skulle bry oss om oss själva så skulle vi exempelvis inte ha någon sjukvård. Eftersom att jag inte skulle bry mig om dig, om du bröt ett ben. Du får väl för fan se till att inte göra det, och om du gör det så skyll dig själv! Inte är det mitt fel, så varför ska jag göra något åt det?
Hur fan kan det komma sig att du går till affären och handlar, eller mer kanske, hur kan det komma sig att det finns affärer som säljer något, det är väl inte deras uppgift att se till att du har kläder att ha på dig. Skaffa dig ett får och sticka dina kläder själv, varför ska någon annan göra det åt dig?
Varför ska någon annan se till att ditt barn får glasögon? Det är inte någon annans problem, det är inte ens ditt problem, det är barnets problem. Han/hon får väl se till att fixa det!! De är inte din uppgift.
Ni hör ju själva hur bissart det låter, och det är för att människan av naturen är solidarisk, omtänksam och mån om sina kamrater. Det vill moderaterna i nära samarbete med hela det kapitalistiska samhället jobba bort! Dom håller på att lyckas.
I dag hör man saker som "varför ska man leva på andra?"
Jo det är så att alla har inte samma förutsättningar, och då är det våran skyldighet som medmänniska att hjälpa och stötta dessa personer så att dom kan få ett drägligt liv.
"Varför ska jag som tjänar så bra betala så mycket i skatt?"
Vet du vad det är tänkt att skatten ska gå till? För tillfället så går den ju tillbaka till dig som tjänar så mycket, plus att du får skattesubventionering på din städhjälp. Skatten är solidarisk och ska gå till den allmäna välfärden. Dit alla, utan krav, kan vända sig om man behöver.
"Men varför ska den som har varit sjuk länge och inte betalat så mycket skatt få använda sig av sjukvården då? Den har ju inte varit med och bidragit till att vi kan ha den i form av skatt?"
Hallå?? vad annat kan man säga, det är ju just därför som alla betalar skatt. Så att den som för tillfället inte kan bidra, utan behöver hjälp ska kunna få den. Skulle den sjuke ha råd med en privat försäkring? Om du har ett par mille på banken så visst, men annars, nää.
Fast det är klart, i egoismens namn, om vi sänker lönerna för de som jobbar så blir det bättre, det skapar mer jobb, större trygghet och ett bättre samhälle.

Telefonuppsökeri

Måste säga att det kändes riktigt bra igår, pratade med 74 studerandemedlemmar som tar examen nu snart. :)
Nu är det bara att hålla tummarna för att våran plan till nästa år går att genomföra!
I så fall kommer det att bli huur bra som helst! Men mycket kommer att ligga på sektionerna då, och att dom tar ansvar. :)

RSS 2.0