Egoismen

Varför jobbar vi? Varför säljer vi oss till andra? Varför bryr vi oss inte bara om oss själva som så gärna moderaterna vill att vi ska göra?
Jo, för att om vi bara skulle bry oss om oss själva så skulle vi exempelvis inte ha någon sjukvård. Eftersom att jag inte skulle bry mig om dig, om du bröt ett ben. Du får väl för fan se till att inte göra det, och om du gör det så skyll dig själv! Inte är det mitt fel, så varför ska jag göra något åt det?
Hur fan kan det komma sig att du går till affären och handlar, eller mer kanske, hur kan det komma sig att det finns affärer som säljer något, det är väl inte deras uppgift att se till att du har kläder att ha på dig. Skaffa dig ett får och sticka dina kläder själv, varför ska någon annan göra det åt dig?
Varför ska någon annan se till att ditt barn får glasögon? Det är inte någon annans problem, det är inte ens ditt problem, det är barnets problem. Han/hon får väl se till att fixa det!! De är inte din uppgift.
Ni hör ju själva hur bissart det låter, och det är för att människan av naturen är solidarisk, omtänksam och mån om sina kamrater. Det vill moderaterna i nära samarbete med hela det kapitalistiska samhället jobba bort! Dom håller på att lyckas.
I dag hör man saker som "varför ska man leva på andra?"
Jo det är så att alla har inte samma förutsättningar, och då är det våran skyldighet som medmänniska att hjälpa och stötta dessa personer så att dom kan få ett drägligt liv.
"Varför ska jag som tjänar så bra betala så mycket i skatt?"
Vet du vad det är tänkt att skatten ska gå till? För tillfället så går den ju tillbaka till dig som tjänar så mycket, plus att du får skattesubventionering på din städhjälp. Skatten är solidarisk och ska gå till den allmäna välfärden. Dit alla, utan krav, kan vända sig om man behöver.
"Men varför ska den som har varit sjuk länge och inte betalat så mycket skatt få använda sig av sjukvården då? Den har ju inte varit med och bidragit till att vi kan ha den i form av skatt?"
Hallå?? vad annat kan man säga, det är ju just därför som alla betalar skatt. Så att den som för tillfället inte kan bidra, utan behöver hjälp ska kunna få den. Skulle den sjuke ha råd med en privat försäkring? Om du har ett par mille på banken så visst, men annars, nää.
Fast det är klart, i egoismens namn, om vi sänker lönerna för de som jobbar så blir det bättre, det skapar mer jobb, större trygghet och ett bättre samhälle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0