Frågesport

I morgon börjar en ny era i mitt liv som alla vet, jag flyttar... Och ingen är överraskad. :P

Nu till det roliga:
Jag skulle vilja att alla som läser skriver en kommentar och gissar när jag kommer flytta nästa gång. Förhoppningsvis så kommer jag att komma ihåg det här nästa gång jag flyttar, ta och titta på alla svar och se vem som kommit närmast. Lämnar ni epostadress så kanske det till och med kan komma att delas ut ett litet pris. :P

Det kommer inte att vara några alternativ, och för att underlätta så gissa på hela och eller halva år.

Lycka till!

Hej vad det går!

Sista natten på som boende på Moröhöjden närmar sig. I morgon vid denna tid så räknar jag med att hela mitt lilla bohag har förflyttats till Ursviken. :)

Läste förresten om Sveriges genom tiderna yngsta riksdagsledarmot, som vekar vara en av de förnuftigare moderaterna, han ska nämligen inte sälla upp i nästa val. Tänk om alla moderater var lika "kloka" som han!

Reviderade mitt förra inlägg

Efter en tankevurpa, så fick jag hjälp att komma fram till att jag räknat väldigt fel, men nu ska det vara korrekt. Vet inte om mitt förra inlägg kommer att publiceras igen, men det är i alla fall reviderat nu. 

Nya lönen Revidared

Reviderar denna då jag gjorde en stor tankevurpa, hoppas alla har överssende. Till och med solen har sina fläckar som man brukar säga! :P
 
Fick idag veta min nya lön. En ökning med 550kr. Inget att klaga på.

Om jag fortsätter på mitt jobb nu, kommer jag att bli erbjuden en "ökning" med ytterligare 350kr/månad. Och just ja, en ökning av arbetstiden med 5 timmar/månad.

Så då måste vi börja räkna igen. Min timlön idag ligger X/165=Y
X=Månadslön
Y=Timlön
För att sedan få ut en summa som motsvarar "förlusten" i min nya lön så tar vi helt enkelt Yx5=S
I mitt fall motsvarar S ungefär 650 kronor...
Så arbetsgivarens "generösa" bud på att höja min lön med ytterligare 350kr kan väl inte annat än tolkas som ytterligare en skrevspark.

Det nya erbjudandet kom med motiveringen som lät ungefär såhär. Vi har kollat upp hur du ligger till lönemässigt och kan därför erbjuda denna lön. Så uppenbarligen har jag legat för högt, eller så tycker arbetsgivaren att jag har gjort ett dåligt jobb, eller kanske att jag saknar kompetens. Eller något annat. Jag vet inte.
Bara att hoppas att ja får en möjlighet att löneförhandla (vilket jag inte tror, då "man inte löneförhandlar om man byter tjänst inom kommunen" )
Vilket jag kan tycka är skumt, då det är ett nytt jobb, iofs samma arbetsgivare men, men inom en annan organisation.
 
Så för att ligga kvar på samma lön bör jag få upp den minst 300 kr till alltså..
 

Ingen rubrik

Har ingen bra rubrik att sätta på detta inlägg. Men några saker som jag tänkt på senaste tiden. Hur kan arbetsgivaren tro att man ska släppa allt för dom så fort dom ringer, semester eller ej...
När man då blir uppringd är man så korkad att man svarar, och vad får man för det? INTE ETT SKIT!
Nä, tror det är dags att lägga in kommunens nummer på spärrlistan. Vill arbetsgivaren prata med mig så får det ske när jag jobbar.

Vidare är lag lite imponerad av mina "foppatofflor". Tror jag köpte de 2005, och dom håller än. :P Används hela sommaren, och övrig tid "bara" på jobbet.

Framförhållning

Jag har försökt, verkligen försökt att inte bli irriterad och störa mig för att jag har semester, och anser mig ha bättre saker för mig att göra än det. Men, När man får veta på fredagen kl 17.16 via ett sms att vi på måndagen ska ha ett möte som rör hela arbetsplatsens framtid så kan jag inte hjälpa att störa mig på det. Eftersom arbetsgivaren uppenbarligen inte tyckte att det var tillräckligt viktigt för att alla skulle ha en ärlig chans att delta så gör det mig snudd på förbannad. Att det är i semestertider gör inte saken bättre.
Men visst, om räknar på en vanlig arbetsvecka, så hade jag ju faktiskt hal 7 timmar på mig att ändra mina semesterplaner. Tack för det! Det borde betyda att om arbetsgivaren har kravet att vi ska kunna inställa oss inom 7 timmar från det att dom hör av sig så borde vi kunna ha samma krav på arbetsgivaren. Det ska jag försöka komma ihåg.
Sen att man också under sin semester blir uppringd, och väckt av arbetsgivaren känns också galet. Ska man inte få vara ledig från jobbet på sin semester???

RSS 2.0