Skrämmande fakta

Började eftermiddagen med Kommunalsossens årsmöte, där man blev omvald som ledarmot i styrelsen. Tack för det. :)
Var sedan på ett öppet möte med Karl-Petter Torwaldsson, ABF:s förbundsordförande samt en av de som är nominerade till LO:s ordförande.
Han pratade om vikten av att ta tillbaka frågan om jobben från moderaterna. Dom har nu under några år visat att dom inte har någon arbetsmarknadspolitik. Dom stryper utbildningsmöjligheterna, tvingar unga att gå arbetslös i 100 dagar innan dom kan få hjälp av arbetsförmedlingen.
Det är inte en linje som jag vill fortsätta på, vi måste ha aktiva arbetsmarknadsåtgärder, framförallt mot ungdomar, men även om äldre naturligtvis. Faran med att bli arbetslös är inte att vavra utan jobb, utan det är att vara sysslolös, att bli passiv och isolerad. Så att i stället för att låsa fast folk i fas 3 (Läs modernt slaveri), där man jobbar gratis plus att företag får statliga bidrag (konstigt då moderaterna är emot bidrag) och inte har några som hellst möjligheter att ta sig ut på en riktig arbetsmarknad. Man jobbar heltid, gratis. Har då ingen möjlighet att söka jobb eftersom att man slavar hela tiden. Det blir ju ett moment 22.
Sen är det oerhört skrämmande att folk som blivit utförsäkrade inte räknas som arbetslösa. Dom räknas inte alls...
Alla ungdomar som jobbar på 2,3,4 olika ställen och bara knappt håller sig flytande som inte registrerar sig hos arbetsförmedlingen, inte är med i varken fack eller a-kassa för att man inte har råd med den extra utgiften hamnar också mellan stolarna, finns inget skydd för dom.
Nä, då man har varit arbetslös och under en period inte fått jobb, låt staten erbjuda ett jobb då, typ alu jobb eller likandne, med en rimlig lön. För det finns jobb att göra. Men regeringen är inte intresserad, och pengar finns det om man vill, i stället för att ge mera pengar från staten till de som redan har jobb och tjänar bra, är det väl bättre att satsa på de 10% som inte har jobb utan bara har fått det ännu tuffare att leva under senaste åren?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0