Balderskolan

Skrämmande, vansinnigt. Är väl några ord som man kan använda.
Har idag varit på balderskolan och haft ett bokbord. En mycket bra dag på många sätt, men man blir mörkrädd ibland.
  1. Väldigt många från de teoretiska linjerna vet inte ens vad facket är.
  2. Lärare som tycker att facket bara är för de över 18 år.
Hur kan det komma sig, vi bor i en kommun med egen majoritet, vad är det som gör att det är så svårt för en lärare att låta facket komma en lektion per läsår? Det ger läraren mer tid till att rätta prov eller vad man nu kan tänkas göra. 
Motiveringen med att det inte finns tid känns för mig inte helt genuin. Du som lärare får ju MER tid av det här, en lektion som du inte behöver hålla i utan kan ägna dig åt annat som skulle behöva göras då.
Pratade med en bekant där som skulle prata med hennes lärare om att få facklig information, varpå läraren hade svarat att det bara var för dom över 18!?!
INNAN man börjar jobba ska man ha lite koll på facket, vad det är och vad vi stå för. Så att man kan vara berädd inför det att man får ett jobb, vara redo att gå med för att man ska har rätt förutsättningar och större chans till att ha drägliga villkor på jobbet.
Är alla lärare borgare???? Även fast man röstar rött?? Varför värnar man inte om ungdomarna?? Skulle gärna vilja ha svart på detta från någon lärare.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0