Löfven

Såg att våran blivande statsminister var på besök i Vilhelmina. Kul!
Hade gärna varit där om inte jobb och jobb hade kommit i vägen. Måste nästan nämna att Djurgården är ute, dvs inget elitseriespel för dom. :P Man kan ju inte undgå att glädjas för deras skull, att dom får spela i en serie där dom kanske har en chans att vinna lite. :D Och om 6 matcher så kommer SM guldet hem till Västerbotten, närmare bestämt till Skellefteå AIK. Hörde vissa gnagare som var besvikna efter gårdagens match och inte ville se det något mer, kan ju glädja dom med att dom bara behöver utstå två matcher till, sen är det över för deras del. :D
Måste sprida lite cred till gruppen som gick den tävrfackliga medlemsutbildningen. Riktgit kul gäng, även om det stundtals upplevdes något ostrukturerat.
Nu är det strax dags för en ny värvar kampanj för kommunal, du får 200:- i presentkort på coop för varje medlem du värvar!
När ska Sverige börja utvecklas igen och inte backa? Vilka åtgärder finns idag för att unga ska få jobb?
Åtgärdsförslag är att unga så få sänka sin lön, inte nog med att den redan är sänkt i form av minskad socilaförsäkringspremie (arbetsgivaravgift) nu ska dom även gå ner till 75% av lönen.
Vi ska jobba tills vi är 75 för att alla gamla är så kompetenta. Det ger verkligen chansen för unga att ta sig in på arbetsmarkanden.
När ska sjuka, gamla och arbetslösa sluta straffas för att dom är just sjuka gamla och arbetslösa?
Ja, Marian Radetzki har svaret på det. Ägna 19 minuter åt att se på klippet. Fast om man frågar statsministern så straffas dom inte, dom betalar bara mer i skatt än de som jobbar. Eftersom att det ska löna sig att jobba.
När ska kommuner och landsting få stöd från staten för de ökade kostnader som staten har givit dom i form av fler som blir utförsäkrade, fler fattiga? Mest troligt när vi byter regering. Det är ju inte konstigt att kommuner och landsting måste erbjuda en sämre vård, minskade tjänster när kostnaderna tokökar och de statliga bidraget har stått still sen 2006. Dvs det har inte minskat i summa, men det har inte heller ökat. Vilket resulterar i en minskning, då exempelvis landstinget i västerbottens kostnader ökar med nån miljon per år. Och då inte medräknat ökade löner och liknande.
Nä men det kanske är dags för regerinen att bruka lite allvar.
Kanske dags att byta regering, till en regering som faktiskt bryr sig om det Svenska folket? Ja det tycker jag, innan hela den Svenska modellen är raserad. Det är ganska kostigt hur andra länder strävara efter att ha det som i Sverige och dagens regering strävar för att vi ska ha det som i USA.

Sagan om Sverige II

Som vi alla vet så gick tillslut brukspatron med på kraven, efter lite förhandling. Vad hände sen då?
Jo eftersom att hela byn bodde, jobbade, hade barnen i skola och handlade mat från brukspatron, som även ägde bostäderna, affären och skolan, så helt plötsligt blev maten dyrare, och hyrorna högre. Vilket resulterade i efter mycket tänkade och funderande så bildade arbetarrörelsen kooperativet konsum. En mataffär som ägdes gemensamt av arbetarna, som kunde konkurera med matpriserna och vilket även gjorde att pengarna gick tillbaka till arbetarna i stället för att gå tillbaka till brukspatron. Det var naturligtvis inte uppskattat av brukspatron. Han förlorade ju pengar på detta. Så han sökte sig till sina kollegor för att höra om dom hade stött på samma problem, vilket dom hade.
Dom började då fundera i hur dom skulle möta detta nya hot, och så bildades SAF, SvenskaArbetsgivarFöreningen, idag Svenskt näringsliv. Vars största mål var att till varje pris bekämpa arbetarna, att sänka lönerna, skapa sämre förhållanden på jobbet som naturligvis gynnade brukspatron då det skule bli billigare. Vem behöver arbetsmiljö?? Det är ju ändå bara arbetare vi pratar om.
Arbetarrörelsen fick återigen ett stort problem att brottas med. Och i samma sväng började man även tänka lite utanför arbetsplatsen och titta mer på samhället i stort. Då insåg man att det fanns väldigt mycket som behövde göras och beslutade sig då för att bilda ett parti. SocialdemokratiskaArbetarePartiet SAP. Det gick väldigt bra då man hade lyckats få rösträtt för alla, även om arbetsgivarorganisationer och deras politiska marionetter var väldigt emot det, för man visste att den politik som man bedrev inte gynnade det stora flertalet utan bara några få som redan hade det bra. Skulle då alla få rösta så skulle man inte längre ha makten.
Vilket var precis vad som hände. SAP tog makten och startade resan mot ett bättre, tryggare och mer jämställt Sverige. SAF och Allmäna valmansförbundet, nuvarande moderaterna tittade på med förskräckelse medas SAP (i deras tycke) förstörde Sverige. Man kunde inte längre, på samma sätt, uttnytja folk under slavliknande förhållanden, det kom en bra arbetslöshetsförsäkring som pressade upp lönerna, då folk inte tog jobb till ett dåligt pris. SAF hade inget val än att ge med sig i viktiga förhandlingsfrågor, så som att i stället för att höja lönerna ordentligt så lovade dom att ta en del av den löneökningen och sätta in i olika trygghetssystem så som pension, sjukförsäkring och en post för utbildning under dåliga tider. De, felaktigkt, kallade arbetsgivaravgifter (f.d sociala avgifter som är ett mer passande namn, men ännu bättre är väl kanske socialförsäkringspremie.)
I dag ser vi en regering som försöker återställa samhället till hur det var för ca 150 år sedan, att få bort allmän rösträtt är något som jag är övertygad om att regeringen vill, men till och med dom inser att det aldirg skulle gå. Att sänka ersättningen för arbetslöshetsförsäkringen, höja avgiften och motivera det med att människan är lat och bara fuskar. Lever på bidrag(!?) gör den också. Vad nu bidrag har med arbetslöshetsförsäkringen att göra.
Så kontetan av det hela är att under mer eller mindre 120 år har SAP försökt bygga upp ett tryggt Sverige, ett jämställt Sverige. Och under de korta perioder som moderaterna har haft makten har man gjort allt som står i ens makt för att förstöra detta.
I dag är det av största vikt att alla är med och hjälper till, för att få de fina, säkra, trygga, jämställda och trivsamma Sverige som SAP vill. Vi ska ha ett bra Sverige där man inte ska behöva jobba om man har cancer (naturligtvis ska man få möjlighet att jobba om man vill och känner att man kan). Man ska inte behöva sälja hus och hem för att man blir utan jobb. Vi ska ha ett starkt skydd för arbetaren och säkra dess inkomst. Genom bland annat hög a-kassa. Vi ska ha en arbetsmarknadspolitik som innebär att man ska kunna förbereda sig för det kommande Sverige om landet går ner i en kris, man ska inte bli satt som en slav i ett företag, som dessutom får statligt bidrag för att ha gratis arbetskraft, där man i princip har noll möjlighet att ta sig därifrån. Vi ska ha rätten att kunna välja att vara hemma med våra barn. Man ska inte behöva välja mellan att stå helt utan ersättning elller sälja allt man äger och har. Kommuner och landsting ska få de resurser de behöver för att kunna bedriva en bra verksamhet då det uppenbariligen inte fungerar med privata alternativ. Det kan finnas privata alternativ som ska vara ordentligt kollade, samt att all eventuell vinst som överskrider exempelvis 350 000:-/år ska gå tillbaka till verksamheten för att förändra, förbättra, investera i förbättringsalternativ. Vi ska ha ett Sverige som ser människan för vad den är och inte bara som en lat belastning för samhället. Vi ska ha ett Sverige där alla räknas, inte som idag där du exempelvis inte är arbetslös om du är i fas 3, och det bara för att förfina siffrorna. Vi ska ha ett ärligt och öppet Sverige som inte säger en sak men gör något annat.

Mail

Nu vet jag inte hur länge det är sen jag skrev ett mail till Arkelsten, men inte har hon svarat inte. Antar att hon har bättre saker för sig än att prata med folket. Skulle ju vara jobbigt om hon fick höra något negativt när hon pratade med någon. Hon kanske inte vet hur hon ska hantera det?
Christer Ågren har heller inte svarat, det kan man ju också undra varför.
Det kan inte vara för att jag luktar illa i alla fall (även om jag skulle göra det så luktar ju inte ett mail.)
Började fundra om allt tjafs här runt solna aik, varför skäms dom så mycket för att vara från solna?? Kan de vara så att dom inte vill bli förknippade med stockholm eller?

Sagan om Sverige

Det var en gång ett gäng fattiga, halta, lytta skitiga och trötta människor. Dom var trötta på att bli utnyttjade av giriga brukspatroner som bara ville tjäna pengar, dom var trötta på att varje morgon gå ner till fabriken och för hoppningsvis kanske bli utvald att jobba för dagen, för en lön som var hälften sprit och kanske något öre. Dom var trötta på att inte kunna ge barnen varken mat eller kläder. Men dom var inte dumma inte!
Dom bestämde sig för att träffas, naturligtvis i hemlighet då man inte fick träffas hur som hellst, för att diskutera hur man skulle råda bot på detta. Så kom kvällen med stort K, man träffades och pratade, vände och vred på saker om hur man skulle lösa detta problem. Man såg ju att brukspatron vältrades i lyx, man såg hans feta barn och hur bra dom hade det, aldrig behövde dom vara hungriga eller inte ha tvättade kläder. Nä nu var det dags att råda bot på detta. Man pratade på detta möte om att, om ALLA kräver att få betalt i bara pengar, och att alla ska ha 20 öre/dag så skulle det bli bättre. Men då fick ingen svika, om någon i stället tog jobbet för 18 öre så var det kört, då skulle ingen kunna få 20 öre.
-Men vad skulle hända om brukspatron inte vill gå med på detta då?
-Då får vi helt enkelt förhandla, och om han ger ett allt för dåligt bud så kanske det skulle vara bra om vi hade några slantar sparade så att ingen jobbar under några dagar, för att visa att vi menar allvar. Eftersom att hela byn var samlade på detta möte och alla tyckte att det var en bar idé så tog man fram en tom burk och alla stoppade då en peng i den.
-Nu har vi en plan för vad vi ska kräva, och hur vi ska göra om brukspatron inte går med på detta, men om jag inte får något jobb en dag när allt detta är klart, hur ska jag då kunna köpa mat till barnen? Frågade en av deltagarna. Det var en väldigt knepig fråga.
-Om vi gör som så att alla i byn lägger en liten del av sin lön, som då kommer att vara mycket bättre än vad den är nu, till en kassa som de som under dagen inte fått något jobb kan få en liten peng till mat åt barnen så behöver man inte vara orolig för det.
Även detta var en bra idé tyckte alla. Så vad som där hade hänt var att man hade börjat samla ihop pengar till en strejkkassa och till en arbetslöshetskassa. Vilket gjorde att man helt plötsligt hade 2 vapen att använda mot brukspatron. På detta möte valde man även den person i byn som var bäst på att prata som skulle få gå till patron med arbetarnas krav.
Alla var spända av förväntan när dagen kom. Det hade varit hårda diskussioner om vad som skulle gälla, men tillslut så hade man kommit överens om att ingen skulle behöva jobba på söndagar, inte jobba mer än 12 timmar per dag och en lön på 15 öre i timmen.
Detta mina vänner, är början på Sveriges moderna historia och utveckling till vad Sverige kunde ha varit.
Då är frågan vad som skiljer sig från idag?
I mitt tycke, inte så mycket. Vi har idag människor som sitter hemma och "vaktar" telefonen för att kanske få komma ut och jobba några timmar. Vi har folk som tvingas jobba gratis, plus att naturligtvis företaget får statliga bidrag för att ha dessa slavar. Vi har folk som mest troligt snart kommer att tvingas jobba för lägre lön än andra, bara för att man är ung. Även idag tvingas gamla och sjuka att jobba bara för att någon, ofta helt utan medicinsk bakgrund, har bestämt (enligt riktlinjer från styrande regering) att personerna inte är gamla eller sjuka. Vilken utveckling va?

Varför jag gillar SAP

Jag tycker att Socialdemokratiska Arbetare Partiet är kung! Och det bland annat för att vi har en bra människosyn, där vi tror på människan, på dess kapacitet och vilja att försörja sig. Vi tror inte att människan är lat som bara vill sitta hemma i soffan, inte äga nåogt alls och få försörjningsstöd.
Vi tror på en välfördsmodell där människor som blir sjuka ska få vara sjuka, där man har en hög ersättning medans man är mellan jobben, och det för att skydda lönerna för de som jobbar. Vi tror på ett jämlikt samhälle där alla hjälps åt efter egen förmåga att bidra till välfärden. Jag tycker att man ser idag hur "bra" det blir om man lägger till ett vinstintresse i offentlig sektor, vilket är något jag inte tror på.
SAP ser till alla människor i hela Sveige, fattig som rik, flykting som infödd. Vi har en arbetsmarknadspolitik som inte är att sätta folk i slavarbete när det är dåliga tider. Vi satsar på att utbilda och se till att dessa människor är redo när det vänder och blir bättre tider.
Ja de var lite om varför JAG gillar mitt parti, finns mycket mycket mer också men det kommer kanske en annan dag.

Den skalliges presentation nedbruten.

"Jag sökte mig till moderaterna. Ett parti som bärs av en tro på människan, hennes strävan efter frihet, förmåga att skapa, uträtta och göra både sig själv och andra rättvisa. Ett parti som ser människan som kapabel och med stora möjligheter". Står att läsa i Fredriks presentation
Jag tror inte riktigt att Fredrik vet vad han talar om.
Första delen; " Jag sökte mig till moderaterna." Sure, de gjorde du.
Andra; " Ett parti som bärs av en tro på människan," Njae, snarare en misstro på människan, varför skulle man annars försämra sjukförsäkringen och säga att folk fuskar? Går inte ihop för mig.
Tredje; "Hennes strävan efter frihet," Frihet? Vaddå frihet? Att vara så fri att man inte kan vara sjuk? Att vara så fri att man måste vara 35, välutbildad och kärnfrisk? Frihet att jobba tills man är 75, frihet att kunna välja försörjningsstöd eller inga pengar alls? Frihet att inte kunna få sjukvård när man behöver det?
Fjärde; "Förmåga att skapa," För moderaternas del, skapa ett segregerat samhälle med stor barnfattigdom och ungdsomsarbetslöshet. Grattis! ni har lyckats.
Femte; "Göra både sig själv och andra rättvisa." Göra sig själv rättvisa genom att bara roffa åt mig av pengar, inte tänka på andra. Hur kan man då göra andra rättvisa, kanske genom att tycka att alla andra inte förtjänar något, att dom inte är lika mycket värda som jag? Bara jag får vård när jag behöver det, klart att jag ska få gå före i vårdköer om jag kan köpa mig till det, min snuva är ju så mycket värre än din cancer, eller kanske din mammas brutna lårbenshals. Hon får väl skylla sig själv att hon halka de eller hur??
Sjätte; "Ett parti som ser människan som kapabel och med stora möjligheter." Visst, det stämmer att människan är det, men moderaterna ser ju människan som en fuskare, ett nödvändigt ont för att kapitalsimen ska överleva. Stora möjligheter har man då sannerligen. Du ahr ju möjlighet att jobba tills du är 75, du har möjlighet att som ung jobba för 75% av lönen. Du har möjlighet att få halverat socialförsäkringsskydd (arbetsgivaravgift som det felaktigt heter) Du har möjlighet till sämre ersättning från din arbetslöshetsförsäkring och det naturligtvis till ett högre pris. Du har möjlighet att bara genom att få tillbaka några kronor mer på skatten få, sämre vägar, sämre sjukvård, sämre äldrevård, och bor du i inlandet har du ju oanade möjligheter. DÅ har du möjlighet att fritt välja att dö i en hjärtinfakrt eller åka i bakluckan på en bil och kanske, eventuellt hinna till sjukhuset som bara ligger 15 20 mil bort. Visst låter det fantastiskt, oanade möjligheter!!

Löwenhööks hat mot facket

Dagens arbete är inte lika som det var för 100 år sen. Och, förutom utvecklingen av samhället så har facket till stor del varit med och format det som vi har idag. Nu är allt på väg att raseras. Bara titta på en sån sak som att Andreas Löwenhöök, fd Fransson bjuder hit wall-mart, ett av världens största antifackliga företag. Detta bara för att moderaterna själva ska slippa bekämpa facket. Tänk så bra för dom om dom kunde få hit ett stort företag som tycker att facket är dåligt, exempelvis så får du inte jobba där om du är med i facket. Varför?? Jo för då kan dom hålla nere lönerna, vilket är precis vad moderaterna vill.
Löwenhöök med flera säger att det ska löna sig att arbeta, men samtidigt så diskriminerar man unga på arbetsmarknaden genom att prata i sänkta löner för ungdomar, då lönar de sig ju inte att arbeta, eller hur?
Facket är bra säger dom, men ändå så motarbetar dom oss med att försöka sig på lagändringar som gör det svårare för en person att få facklig information. Dom försämrar hela de välfärdssamhälle som arbetarna en gång byggt upp. Det är ingen slump att dom försämar arbetslöshetsförsäkringen, är det en låg ersättning måste folk ta ett jobb till lägre pris, vilket dumpar lönerna då jag inte kan kräva så mycket utan att vara rädd för att någon annan tar mitt jobb billigare.
Dom sänker resturangmomsen med motivering att det skapar jobb. Jag trodde det var efterfrågan som skapade jobb, jag trodde företag anställde när dom behövde folk och inte om dom fick sänkt moms. Då kan man ju undra vad som skulle hända om vi hade ett samhälle helt utan moms, då måste ju var ända kotte ha ett jobb, eftersom att det, enligt Löwenhööks gäng är momsen som styr hur många som får jobba. Men det blir ju bra, då får både alla unga jobb, samt att vi kan jobba tills vi är 75.
Löwenhöök vill slopa socialförsäkringspremien (arbetsgivaravgift) som både fack och arbetsgivarorganisation har kommit överens om att arbetsgivaren ska betala. Dvs pengar som går till sjukförsäkring, efterlevandepension m.m m.m. Vilket innebär att inte nog med att dom då går in och plockar ur DINA pengar, så blir du ju även sämre försäkrad. Men det är ju inte deras problem. Det är DITT problem.

Viktigt

Fackets roll blir allt viktigare. Man ser arbetsgivare som uttnyttjar unga, och som jag skrev om tidigare, att det börjat pratas om att unga inte är lika mycket värda, att dom ska ha mindre lön. Med motivering att det ska bli lättare att anställa. Det är väl alltid lätt att anställa. Bara att göra det. Den verkliga anledningar är att det ska bli billigare, att företag ska tjäna mer pengar. Som man sett så många gånger innan med sittande regering. Resturangmomsen till exempel, (Nu säger jag inte att det BARA är dåliga företag som uttnyttjar det men..) motiveringen till att använda 5 miljarer till sänkt moms där var för att fler skulle få jobb. Jag personligen vet inte av något ställe som har anställt fler pga momssänkningen, däremot har ex MAX gåt ut med "moms filibabba" och sänkt priset på hamburagre. Som förövrigt är oerhört nyttigt och verkligen är den mat som borde sänkas pris på, eller?
Bland annat därför är det nu så väldigt viktigt att ha en stark fackföreningsrörelse som kan motverka att ungdomar ska tvingas jobba till lägre lön. Inte nog med att dom tjänar mindre så kommer det även att dra ner löneutveckligen i framtiden.
Varför ska du som tjänar 20 000 ha upp din lön när Kalle bara tjänar 15 000? Nä men de är väl klart att han ska ha upp lönen lite i stället och så får du allt vackert vänta till nästa år och se vad som händer då.

Sänk ungdomslönerna

Här är en debattartickel om varför ungdomar under 25 ska ha 75% av ingångslön.
Det låter extremt ovettigt med argumet som "att det inte är något som avgör möjligheten till en högre lön i framtiden". Nä det är väl klart, eftersom att alla får en löneökning som förhoppningsvis i alla fall motsvarar inflationen. MEN det säger ju inte att dom stackarna kommer att komma upp i en rimlig lön. Dom pratar om att detta borde göras i serviceyrken som har generellt lägre lön än ex industrin. Vilket innebär att om ingångslönen för en person över 25 ligger på 17 000 skulle de för en person under 25 ge 12 750 vilket ger ca 9100 efter skatt. OM vi då räknar vidare och kollar på hur lång tid det skulle ta för dessa ungdomar att komma upp i ingångslönen, räknat på svenskt näringslivs mål om att alla ska få 2.6% finner vi att det skulle ta 10 år för dessa ungdomar att komma upp i grundlönen på 17 000, eller då har dom faktiskt hamnat på hela 17 049kr.
Något som skulle få mig att eventuellt överväga att kanske tycka att detta är lite bra skulle vara om dessa ungdomar då frå 25% rabatt på ALLT! Dvs hyra, bilköp, mat, tobak, alkohol, resor, bränsle ja verkligen allt, sen efter det att dom nu fyllt 25 så får dom då först den centrala löneökningen plus de 25% som dom har "förlorat" under tiden som dom var ung, utan erfarenhet och då uppenbarligen har ett lägre människovärde än andra.
Bara för att förtydliga, jag är inte på något sätt för detta, men det som närmast skulle kunna få mig att ens tänka tanken att det evetullet skulle kunna vara något är förslaget ovan.

Kommunals Värdegrund

Var på den utbildningen idag! Mycket bra utbildning, nog för att det mesta känndes ganska så självklart, men ändå!
Efter det väntade första styrelsemötet med handikappomsporgsklubbens styrelse. Också det var intressant. Jo inte att förglömma, träffade min dagislärare som både var med på utbildningen och sitter i styrelsen. De var lite häftigt.
På utbildningen hade vi en liten diskussion om barnbidrag, vissa tycker att det borde vara behovsprövat, andra tycker att det ska vara som det är idag, till alla. Det är en svår fråga. Har klurat lite mer på den under eftermiddagen och kvällen. Tyckte först att det är väl klart att alla ska ta del av det. Men är det så klart. Om man tänker sig frasen, från var och en efter förmåga till var och en efter behov. Är det då rimligt att alla ska få ta del av detta bidrag då inte alla har behovet av det? Å andra sidan kan man väl säga att (förhoppningsvis) alla betalar skatt, och har man då inte rätt att nyttja de system som finns. JA det har man.
Svår fråga, finns inget bra svar på den.
Vad tycker ni??

Mail till Christer Ågren svenskt närlingsliv

Hej Christer!
Visst måste väl ändå svenskt näringsliv ha någon form av verklighetsförankring?
Det som du sitter och pratar om 2.6% för alla, det är ju ett hån mot arbetarrörelsen. Det är ett hån mot större delen av de svenska folket.
Det är ett slag i ansiktet mot kvinnor. (Å andra sidan så vet vi ju alla vilken syn ex. regering har på kvinnor) Och eftersom regeringen är eran
marionett så är det väl kanske inte så konstigt att ni också ser kvinnor som ett objekt som bara ska göra de sämsta jobben för sämsta lönerna.
Men ni borde ju faktiskt tänka lite längre än så. OM ni vill ha någon sjukvård alls i framtiden så måste yrket bli attraktivt, och det kan omöjligt bli attraktivt med pissdåliga löner!
Du skulle knappast sitta på de jobb du har idag om det bara erbjöd 18 500kr/månad eller hur?
Aja nog om det, ta och skärp dig nu och bli lite realistisk!
Ska bli spännande och se om jag får något svar, eller om han är som alla andra översittare och bara skiter i den lilla människan.
Precis som Arkelsten som än idag inte har svarat. Inte för att jag förväntade mig något svar heller men. Det säger ganska mycket om dom.

Bildt om vapenfabriken

Lite intressant att läsa svaret som Bildt ger på frågan om vapenfabriken i saudiarabien; Det är inte en vapenfabrik. Det är ammunitionssäkerhet det handar om, så vitt jag förstår. Han antyder alltså att han inte ens vet vad det handlar om. Man slöt ett avtal 2005 angående detta, som förlängdes 2010, på det svarar han: Avtalet förlängdes inte, det var en automatisk förlängning.
Okej så om det inte förlängdes men det var en automatisk förlängning, innebär inte det att det förlängdes då? Eller det kanske bara är jag som inte hänger med?
Kommentaren; Sverige står traditionellt för mänskliga rättigheter, hur hänger detta ihop?
Svaret blir; Jag tycker snarare att vi ska kunna samarbeta med länder i olika frågor.
Så han menar med andra ord han skiter i mänskliga rättigheter. Hur tänker människan egentligen???
Ledigdag i morgon trodde jag, men då var de visst utbildning på sektionen. Ska bli spännande att fortsätta med det. Verkade som vara ett härligt gäng. :)
Nä, nu är det kanske dax att börja klä på sig, åka mot gymet och sen iväg å jobba.

Måndag Morgon!

Ja, uppe 2,5 timmar före klockan ringer. Spännande. Ska idag försöka börja mitt nya liv. Har "blåst ur" systemet lite i helgen. Så nu är det dax. :)
Det första man ser på aftonbladets hemsida idag är "S största parti igen". Visst men man ska veta att under de två senaste valen så var S också störst. Då var det ju de här med mätningar, det rör sig om ett antal personer som är tillfrågade. Vilket gör att bolaget som mäter kan göra det utifrån vilka siffror de vill få fram. Men om det nu är som mätningarna visar så är det ju bra. Fast de kommer inte att kännas riktigt bra förän vi har vunnit valet.
Dock är det kul att vi faktiskt får prata lite politik och inte bara stå och försöka försvara uppdiktade saker och vissa fadäser.
Nä men de kan bli en spännande vecka. Ska försöka att vara lite mer aktiv här också, men det kommer att bli svårt eftersom att jag ska försöka kombinera detta med mitt nya liv.

Separation

Fredrik och Filippa separerar!! Wohoo! Eller nåt. Visst det är säkert tråkigt för dom, eller kul beroende på orsak. Men på riktigt, det finns så mycket viktigare att skriva om som bör få komma ut i media!
Det är hög frånvaro för tillfället inom mitt arbetsområde, tråkigt. Tråkigt för mig som ville ta spontansemester i morgon, dock vet jag ju att jag inte var ute i så god tid, men fråga kan man ju alltid göra.
Jag borde ta för mig mer, ska tänka på det.
Har förövrigt gjort min första Journatt i natt, jag förstår inte dom som jobbar jour dygnsvis, hur orkar man det? Även fast jag fick "sova" och jag inte behövde bli väckt så vaknade jag ett antal gånger under natten av att det faktiskt hände saker "ute" i boendet. Och om man sen då ska jobba typ en halv dag på det så måste man ju vara helt död.
Nä!!
Jourtid är arbetstid, då ska de räknas!

Kriget om jobben

Moderaterna påstår att det har skapats 200 000 jobb sedan 2006. Vilket i så fall betyder att dessa jobb har gått till äldere, och inte till ungdomar. För sen 2006 så har ungdomsarbetslösheten ökat. Och atalet sysselsatta har minskat. Vilket måste betyda enorma pensionsavgångar. Som man då kan tycka borde ha släppt in ungdomarna på arbetsmarkanden.
Moderaterna satsar på att sänka skatter och löner för ungdomar för att dom ska få jobb, är det verkligen rätt väg att gå?? Hur många resturanger har anställt fler nu sen momsen sänktet eftersom det var ett av huvudargumenten för att sänka momsen. Jag har inte hört om någon än. Däremot så har väl ingen missat "Momsfilibabba"?
Om man i stället kollar på Socilademokraternas jobbsatsningar så innefattar det satsningar på bland annat infrastruktur och bostäder. Och de e klart, om man ska rusta upp vägar och bygga hyresrätter exempelvis så kommer det ju att innebära jobbtillfällen. Samt att man som ungdom inte behöver ha två väldigt rika föräldrar för att man ska kunna skaffa eget boende.
Vi väljer även att satsa på högskoie och yrkesutbildningar i stället för att göra nedskärningar i dessa.

Dött

Har inte skrivit på ett tag nu. Skyller på att jag varit isolerad i fjällen med ett gäng härliga människor. :)
Har varit så sjukt kul att jag blivit sjuk, :S Men de var det värt!!!!!
Sitter och scrollar ner på aftonbladets hemsida. Och ser rubriker som, "Så rik är kamprad" och De ökade sin inkomst mest-där du bor. Snacka om att försöka flytta fokus. Jättekul att kamprad fortfarande är rik, men ärligt talat, är det någon som trodde att han skulle vara fattig eller?
Kul att vissa kvinnor börjar tjäna mer verkligen, men hallå, varför uppmärksammas det inte mer om alla som dagligen hamnar i fattigdom pga våra trasiga välfärdssystem? Varför skrivs det inte mer om sånt? Nä de e klart, är ju inte så kul att läsa, är säkert lite roligare att läsa om kamprad och drömma sig iväg och tro att det skulle ju kunna vara jag. Inte så kul att drömma sig bort och tro att det är jag som blir utförsäkrad.
Sitter och svär lite över att ja kan lite för lite om nätverk och liknande, försöker lägga upp en ftp server så man kan dela ut allt som ahr dokumenterats under helgen.. Men det går inge bra alls.

RSS 2.0