Är ett jobb bättre än 10?

Om man har en summa pengar som man kan investera i ett visst område som kommer att skapa 10 jobb. 
Är det då bättre att invesera i ett annat område dår det i bästa fall skapar ett jobb?
 
Ja det är frågan, och det beror lite på hur man ser det. Vill man inte skapa jobb så är det helt klar bättre. 
Om man har som mål att pressa ner löner och försämra avtal så är det bättre. Om man vill att företag ska göra största möjliga vinst till vilket pris som helst så är det bättre. 
 
Vill man däremot följa arbetslinjen, där det ska löna sig att arbeta så kan jag inte förstå hur man kan göra så. Eftersom det ska löna sig att arbeta måste det vara bra eller? 
Så självklart måste pengar satsas där de gör mest nytta. Och som i ovan nämnda exempel, valet mellan ett jobb eller tio jobb tycker jag är ganska lätt. 
Valet mellan möjlighet till en bra löneutveckling eller lönedumpning är väldigt lätt. 
Valet mellan att företag gör enorma vinster och har för lite personal eller att företag gör bra vinster och har en personal som inte sliter ihjäl sig på jobbet är också ganska lätt. 
 
 
Jo, på tal om det, snart är det val till EU parlamentet. Glöm inte bort att rösta. Bara för att du inte röstar så kommer vi inte att gå ur skiten. Nu när vi ändå är med så måste vi försöka göra det så bra som möjligt, EU är idag styrt av högern, och det har ju inte gått så bra. Min personliga åsikt är väl just därför som så många är missnöjda. Så om vi kan få in en större röd klick där som kan försöka vända skutan och göra det till något positivt, så är det varmt välkommet. Men för guds skull gå och rösta, det är din demokratiska skyldighet.
 
Vi pratar gärna om demokratiska rättigheter, men nämner inte ofta skyldigeterna...
 
Gör inte som moderatera, utan ta ditt ansvar i stället. 25 maj, gå och rösta.

Mindre tid, mer effektivt.

På Toyota i Göteborg har de i 12 år jobbat med 6h/dag med en uppsjö av positiva effekter.
Arbetarna är gladare, effektivare och har lägre frånvaro. Vilket är en verklig win win situation. Arbetsgivare får mer proaktiv personal med lägre frånvaro medans arbetarna får känna sig piggare på jobbet, får mer fritid och kan prestera bättre.
Så, oavsett om partiet kallar sig de nya arbetarpartiet eller socialdemokratiska arbetarepartiet så kan ju inget av dessa vara emot en sådan förbättring. 
Skapar fler jobb, vilket minskar arbetslösheten (okej, då är moderaterna emot det) ökar produktiviteten hos företag, och ökar folkhälsan (och där var moderaterna också emot). 
Så nu är det dags för politiken att börja ta ansvar. 
 

Svara på frågan Anders Borg!

På mitt inlägg om skola så har jag hittat siffor nu, och där har regeringen satsat sexhundramiljoner på lärarna och artonmiljarder på att sänka skatter. 
 
 
Mannen, myten, legenden. Snubben som förstörde Sverige. Mannen som anser att ordning och reda i finanserna innebär att låna pengar för att kunna ge bort till de som redan har. Killen som tycker att det är mer hälsosamt att röka (alternativt vill sponsra cigarettbolagen mer) än att snusa. Karln som vägrar svara på frågan om hur man ska lösa massarbetslösheten. Som man inte luyckats med på 8 år.

Det närmaste till svar jag hör är att "vi har 250 000 mer i arbete nu". Men det är ju för fan inget svar. Det är ju bara att konstatera att 250 000 jobb har kostat staten 5 jobbskatteavdrag, sänkt restaurangmoms, sämre pension för ungdomar och rånat ungdomar på en del av deras lön.
 
Så när Anders borg här får fragan om vad de tänker göra åt arbetslösheten så.. ja vad svarar han egentligen? Någon som kan tyda?

Ringkampanj

Då var LO:s ringkampanjg igång även här uppe i Skellefteå. 
Hoppas nu alla kan ställa upp så vi når målet!
 
 

Budget

Oppositionen i Skellefteå har presenterat sin budget, och man kan ju inte annat än skratta över den paradox som blir jämfört med moderpartiet. 
Här kan man bland annat läsa hur de vill satsa på lärarna. Och det säger även oppositionen i Skellefteå. 
Men det roliga är ju hur banalt liten summa pengar som regeringen vill satsa på lärarna jämfört med hur mycket man vill lägga på att sänka skatterna. 
 
Jag tycker det är märkligt hur de använder ord, storsattsning på lärare och... ja, det nämns just inte så mycket om skattesänkningar. Jag ber om ursäkt att jag nu inte kan hitta hur mycket dessa summor skiljer sig åt men det finns säkert någon som kan hjälpa mig med det? 
 
Sen ska jag i ärlighetens namn säga att jag börjar bli less på att höra om hur moderaterna tar ansvar för att föra Sverige tillbaka till 20talet, om inte ännu tidigare. 
Hur de skyller ifrån sig på sossarna (!?) för att skolreultatet blir sämre och sämre. De har suttit i snart 8 år och skyllt allt dåligt som de gjort på sossarna. Hur korkade tror de att folk är? Dum fråga kanske. Statsministern har ju skrivit en bok om hur kortade Svenska folket är så..
 

RSS 2.0