Vad är bättre?

Att sparka på de som ligger eller skapa förutsättnignar för så de kan resa sig upp?
Att göra det lättare att hyra ut källare eller bygga bostäder?
Att sänka lönerna eller höja dom?
Att håna våra äldre eller ge de ett värdigt liv?
Att skicka skattemedel till riskkapitalister eller investera i vården? 
 
 
Jag har på många sätt försökt få svar på hur ett företag med x% vinstmarginal kan satsa alla pengar på att bedriva verksamhet, och än har ingen lyckats svara. 
För att ta vården till exempel, du säger att du vill starta ett äldreboende för att göra gott. Fine, helt okej, men då kan du inte plocka ut en massa pengar i vinst, utan bör återinvestera detta i din verksamhet. Och om du då är seriös med att du vill väl så är detta inget problem och kan därför gå med på en så kallad non profit princip inom detta område. 
 
 
Dagens regering har gjort stora omfördelningar i socialförsäkringsavgifterna (arbetsgivaravgifterna), där det bland annat plockar in närmare 300% mer pengar direkt till "skattkistan" från dessa pengar, dessa pengar som egentligen ska gå till pension, sjukförsäkring och arbetsmarknadsåtgärder för de som är utan jobb. Inte så konstigt då att människor inte får vara sjuka, då det inte tillförs pengar till systemet, inte konstigt att folk är arbetslösa då det inte finns några åtgärder för att stötta personerna. 
Jämför själv hur procenten är fördelade från 2005 och 2014.
 
Inte att förglömma, bidrag.
Bidrag hit och bidrag dit, moderaterna som är sååå emot bidrag har inga problem att kasta bidrag på företag, kasta bidrag till de rika och kasta bidrag på arbetsgivarorganisationerna. (Svenskt näringsliv)
Hurdå tänker du? 
1. Fas 3, eller arbetsfasen. Skicka in ett gäng arbetslösa att göra meningslösa sysslor till ingen ersättning, förutom för företaget då som får ett bidrag på 5000:- för varje person det tar in, plus att företaget får gratis arbetskraft. Snacka om dubbelstöt. 
2. Rot, rut och skrot eller vad det nu heter. Tanken med Rot, som presenterades under ett bättre styre, var att detta skulle vara en tillfällig åtgärd för att stimulera arbetsmarknaden under kris. Men det blev, med sittande regering, ett sätt för företagen att delvis fördubbla sin vinst, genom att smacka på 50% på priset som berörs av rot. -Men det är ju något som alla kan ta del av. -Ehh, presentera ett fall där en ensamstående, deltidsarbetande tvåbarnsmor regelbundet använder sig av rut för att få städat hemma. Jag såg ett inslag där en äldre dam tyckte att det var skitbra för att hon inte fick den hjälp hon behövde av hemtjänsten. Visst är det lite galet? Det är ju ett klockrent exempel på hur fel det har blivit, satsa skattepengarna på att utöka hemtjänsten i stället så att de äldre kan få den hjälp de behöver, i stället för att måsta offra ännu mer av den lilla pensionen till att köpa privata tjänster som de inte borde behöva göra. 
3. Svenskt näringsliv och dess underorganisationer. Är väl bland det största bidraget av alla... Att hålla arbetslösheten uppe = att hålla lönerna nere. Öppna upp för fler oseriösa företag som kan ge hutlöst dåligt betalt och helt skippa arbetsmiljö. - Men det är ju bara att se till att folk inte börjar jobba på dessa företag. - Jo precis, men det funkar ju inte så, när din försäkring har blivit så in åt helvete dålig att den är lönlös, vilket i många fall har gjort så att folk avsagt sig den. Då finns det inte så många alternativ. Försörjningsstöd (bidrag) något som regeringen är emot, men som har ökat. (Hmm, konstigt det där..) eller att ta det jobb man får, och många gånger så blir det till en låg lön med dåliga villkor. PLUS att det hämmar löneutvecklingen för vi som har turen att ha ett bra jobb. 
 
Visst 20 000 bostäder ska byggas fram till 2020 enligt moderaterna, det är väl fint. Men det behövs mer, mycket mer. - Men dom ska ju satsa på infrastrukturen också. - Jo, när kommer norrbottniabanan då? -Men dom har ju öppnat upp för att den kanske kan byggas. - Men tackade nej till att EU skulle gå in och betala (om jag kommer ihåg rätt) 1/3 av bygget. 
 
Nä hörni. Ska vi fortsätta vandra bakåt i tiden, eller ska vi vända på skutan och föra Sverige tillbaka till 2000 talet? Valet är ditt, den 14 september så har du chansen att byta riktning, till ett kärleksfullt Sverige som ser till invånarna, och inte till storföretagen. Ett Sverige som inte straffar sjuka, gamla och arbetslösa utan istället ser till att det finns förutsättningar för en bra vård, möjligheter att byta inriktning i livet och som ser till att du för hoppningsvis inte behöver dö på jobbet. 
 
Rösta rätt, rösta rött. 

RSS 2.0