Inte mycket att komma med

Finns som lite att skriva om nu. Men jag blir lite störd när man läser i aftonbladet typ Dessa tjänar över 1 miljon per år. Vem bryr sig?? Är det för att de stackare som blivit utförsäkrade från frösäkringskassan eller haft svårt att ta sig in på arbetsmarknaden och blivit slavar under fas 3 ska kunna råna dessa personer eller? Tänkte att eftersom moderaterna inte har några avsikter om att hjälpa dessa personer så kanske aftonbladet har tagit saken i egna händer och "outat" rika människor.

Annars så är som moderaterna och regeringen ganska tysta av sig. Det ända jag sett på senaste tiden är ett förslag från våran kära lokalmoderat Andreas Löwenhöök som först ville att kommunen skulle bygga en saluhall, men har nu ändrat sig till att det är privata aktörer som ska göra det. Varför denna ändring kan man undra, men jag har inget svar på det.

Annars är det väl som vanligt, regeringen försöker maskera alla slag i ansiktet på arbetarklassen som det gjort och är stolta över. Förutom att dom börjat prata om att göra små förbättringar i A-kassan om jag inte är helt ute och cyklar. OM så skulle bli fallet (vilket jag inte tror) gissar jag att det kommer att bli enorma rubriker om hur mycket bättre dom har gjort det. Och då kommer alla att ha glömt att det var ju faktiskt dom som fukcade upp den från början.

Fackföreningsrörelsen på väg mot kraschlandning?

Kul att dom har kommit överens på SAS, men vilka konsekvenser får detta för fackföreningarna?
Jag tror att detta kommer att få förödande konsekvenser. Tror att fler och fler företag kommer att börja hota med konkurs om man inte sänker lönerna.
Förr har moderaterna försökt göra det i smyg, nu tror jag att Svenskt näringsliv kommer att köra på för fullt för att sänka lönerna.
-Men dom sänkte ju inte lönerna för SAS anställda. Fast det gjorde dom ju. Att gå från att jobba 42.5 timmar till 47 timmar med samma lön är väl ändå att sänka lönerna.
Vad har hänt med arbetstidslagen??
Tyvärr tror jag att det kommer se oerhört dystert ut. Så nu är det bara att samla kraft och göra allt som står i våran makt för att stoppa Svenskt näringsliv från att förstöra livet för fler människor.

Facket, varför då?

Som medlem i facket så är det mycket snack om vad man får. Men inget om vad man slipper.
Så jag ska väl försöka gå igenom vad man slipper lite.
Du slipper andra människor som tar ditt jobb för lägre lön.
Du slipper lönedumpning.
Du slipper stå ensam mot arbetsgivaren, alla chefer och konsulter om det skulle hända något.
Du slipper ha koll på allt runt vad som är tillåtet och inte. (Naturligtvis bra om man kan ha lite koll själv.)
Du slipper känna dig utanför, och som en som bara åker snålskjuts på alla andra.
Du slipper lägga pengarna till medlemsavgiften på något annat. ;) Lite skämtsamt den där sista för er som inte greppade det direkt.

Sen allt eftersom facken växte sig starkare efter dess "födelse" så har det ju kommit sig så att man får massa saker också. Det är väl inte heller fel.
Men på det stora hela så är det ju faktiskt vad du slipper som är det viktig.
Det var en väldigt vis man som lärde mig det, han har skrivit några böcker, bland annat denna där han jämför facket med myggmedel. DU köper inte myggmedel för att få myggor, du köper det för att slippa myggor. 

Där skriver han även om vad som försvarar fackets grundpelare, dvs löftet, och vad regeringen gör för att slå sönder löftet. En mycket bra och lättläst bok. 

Bara för att påminna alla.

Vi lovar och försäkrar, att aldrig någonsin, under några omständigheter, arbeta för lägre lön, och sämre vilkor, än de vi nu lovar varandra.

Vi lovar varandra detta, i den djupa insikten, att om alla håller detta löfte, så måste arbetsgivaren uppfylla våra krav!


"Det vaknande folket"

Måste börja med att säga grattis till Obama! Det bättre av de två alternativen som fanns.

Tror att folket, eller som en något känd figur så vacker kallar oss, "de sovande folket". Blir mer och mer medvetna om vad som har blivit av det en gång så fina Sverige.
Man ser, ökade klasskillnader, mer pengar till de rika och mindre till de som redan har det dåligt ställt.
Man vill sälja ut den offentliga vården som vi har byggt uppför att folk ska få tjäna pengar på det, utan tanke på hur kvalitativt det kommer bli.
Man straffar de sjuka arbetslösa och gamla.
Det är bra att de sovande folket börjar vakna till och se vilken misär Sverige är på väg in i.
Allt regeringen bryr sig om är Stockholm och att de som redan har mycket pengar ska få mer.
Men det är nog egentligen inte så konstigt, då hela deras syn bygger på att man är elak med de som har det dåligt ställt om man hjälper dom, dom måste bara få det tillräckligt dåligt för att skärpa sig.
Jag har väldigt svårt att tänka mig en sådan människosyn, men om man bara förstår det så kan man också förstå varför regeringen agerar som de gör.
Nä nu får det vara bra med det.
Vi måste se till att byta regering,
så vi får en skola värd att kallas skola, som inte stänger ute vissa från att i framtiden kunna studera vidare. Vi måste få en välfärdspolitik som ser till alla, både de som har jobb och de som inte har det.
Det ska man också veta, att A-kassan är framför allt inte ett medel för att den arbetslöse ska ha en inkomst, däremot ett medel för att skydda lönerna för de som jobbar. Även där ser man ju vad dagens regering gör. Försämrar den för att tvinga fram lönesänkningar.
Vi måste få en regering som solidariskt över hela landet gör satsningar, och inte bara i stockholmsområdet. Bottniabanan till exempel.
Vi måste få en regering som vågar ta ansvar för Sverige, vågar hjälpa de arbetslösa och inte bara kasta in dom i företag som slavar, utan rättigheter, utan lön, utan stöd, ja helt rättslösa och livegna. Bara för att få snygga siffror.
Nu får det fasiken vara nog av detta dravel.
Snart är det dags för regeringsbyte!

Vart är arbetarerörelsen på väg?

Jag vet inte, men hoppas snart få veta...
Men om vad som sägs i de rykten jag hört så är det inte bra, inte alls!
 
Nog om det, det får bli en fråga för en annan dag. 
Vidare så känner jag en viss oro för hur LO kommer att hantera, eller inte hantera vinster i välfärden. Vi vet redan idag att Stefan Löfven inte vill plocka bort vinsterna, med motivering att man inte kan det. 
 

RSS 2.0