"Gårdagens nyheter"

Hade egentligen tänkt försöka fixa ett till inlägg igår, men jag kom av mig lite.
Tänker i alla fall berömma Kommunal lite som tar kampen till viss del mot Bilaga J och Pacta.
Mer om det finns att läsa här.
Något som jag lite kort kan säga om det är väl att om man går jour så räknas 50% av tiden som arbetstid, resten är tid som du inte arbetar. Vilket gör att om du jobbar jour, och sover på arbetsplatsen, vilket du måste göra så har du inte betalt alla timmar du är på jobbet, nu vill kommunal att man ska få betalt 75% av tiden. En förbättring iofs, men långt ifrån bra. På vilken industri är du på jobbet gratis?
Nä, om jag fick bestämma så betalt alla timmar, alla timmar man är på jobbet ska räknas in i arbetstiden för de som lägger eget schema. Samt vid incident som leder till påkallande av jour skall en extra ersättning utgå utöver den ordinarie lönen. Kan dock acceptera att jourlönen är några kronor lägre än vaknattslöen.
Vi måste ta hand om våra kära nattarbetare, hur många verksamheter skulle fungera utan dom, och så hör man dagligen om människor som jobbar från 12.00 till 12.00 dagen efter, med journatt. Hur blir det om det har varit en jobbig natt och man inte fått sova något? Hur bra och kvalitativt arbete gör man om man har varit vaken i över 24timmar och på jobbet i 23 timmar?
Sen är ju frågan om man sover lika bra på jobbet som hemma? Mitt spontana svar är nej! Det gör man inte, man är på spänn, måste vara berädd om det händer något. Sen är de säkert många som oroar sig för att man ska jobba hela förmiddagen efter det också.
Kanske ska ta lite om euro-pakten som vi nu gått med i. Tycker att det är lite märkligt till att börja med att Reinfeldt går ut och säger att Svenska folket inte ska vara med och betala för Grekland. Men nu ska vi gå in med 100 miljarder. 100 000 000 000 om jag inte är ute och cyklar, rätta mig gärna om jag har fel.
Jag säger inget om att vara med och hjälpa till. Tycker att det är bra att dom som har det svårt kan få hjälp, MEN att våran statsminister far med falska påståenden gång på gång gör att han tappar trovärdighet.
Fast det verkar vara väldigt få som bryr sig, jag menar han har ju ändå sänkt skatterna för dom som jobbar och är friska, medans han har gett dom sjuka och arbetslösa ett större helvete än dom haft tidigare.
Det sägs att det inte finns något som säger att vi måste gå med i euron pga detta, men det får väl tiden utvisa.

Tårögd

Man blir nästan tårögd när man läser nätupplagorna idag. :) Står fortfarande inget negativt om SAP än.
Undras om media försöker med en ny taktik nu, att inte skriva något alls om det?

Blev klart idag att jag och en av mina fackliga kollegor ska stå på balderskolan och ha ett bokbord där den 6/2. Tror och hoppas att det kommer vara givande. Alltid bra att träffa folk och prata med dom.
Det är aldrig för tidigt att få lära sig om arbetarerörelsen, särskillt eftersom att timbro inte valt att ta med särskillt mycket om det i läroböckerna som finns på de flesta skolor.
För det e klart, vem vill veta vem som egentligen såg till så att vi fick drägliga arbetsförhållanden?? Kanske ska fråga moderaterna om det var dom som fixade det? Frågar man Arkelsten så säger hon säkert att det var dom. :P
Kanske ska skriva och fråga henne?
Sagt och gjort då var det mailat till Arkelsten, inväntar med spänning svar. :)

Väckarklockan

Blev ingen träning före jobbet idag. Förstår inte att väckarklockan ska vara så fruktat svår att stänga av ibland. Kanske var tur idag, eftersom att det tog en och en halv timme att ta sig upp.
Förvånande att det inte står något idag om SAP, dock om SD. Dock står det inget om KD, men det är väl inget förvånande.
Det är inte så många år sedan det blev uniformsförbud på SD:s möten, dvs det blev förbjudet att komma i tyska nazistuniformer. Känns ändå skrämmande att det har varit tillåtet för dom att ha dessa uniformer. Men det visar ju bara var dom står. Att man ska vara nazist, men inte visa det.
SD:s definition av hur man vet om någon är svensk. "Den som av sig själv och av andra betraktas som svensk."
Det måste ju betyda att om jag anser mig svensk, och du anser mig svensk då är jag svensk. Men om din komips inte anser mig svensk så är jag helt plötsligt inte svensk.
Passar på att slå ytterligare ett slag för Håkan Nilssons blogg.
Där han i sitt senast inlägg belyser jobbskatteavdraget och att om det är som regeringen påstår med första och andra jobbskatteavdraget så har det skapat mellan 70 och 120 000 jobb, och kostat 70 miljarder, vilket gör att varje nytt jobb har kostat mellan 583 000 och 1 000 000 kronor. Spännande.

Media

Har ju en tendens att gnälla på media lite. Måste dock säga att jag är gode imponerad. Det står ju inte så mycket om SAP numera. Skulle väl kanske kunna bero på att KD är i fokus just nu. Men det har väl säkert blåst över till i morgon.
Ska blir spännande att se vad som står i morgondagens natupplag av tidningarna.
Kanske kanske står det något litet om KD och så är det väl nån stor rubrik om SAP kanske.
Jag hoppas innerligt att jag har fel.
Sen hoppas jag att alla hockeyintresserade skellefteåbor fortfarande kan rösta på SAP även fast det är löven som styr :P
Lite lagom kul humor såhär på kvällskvisten.
Näsi, nu tror jag att man kanske ska hoppa isäng och se om man kan vakna i tid i morgon så att man till och med hinner träna (!?) innan jobbet.

Dagens ämne

...Tror jag blir jobbskapande genom skattesänkningar.
Det ska alltså motivera människor att jobba, för att om man inte jobbar så betalar man mer skatt än de som jobbar. Men vad spelar motivation för roll när man är sjuk, pensionerad eller på annat sätt inte kan jobba fastän man vill?? Då ska man ändå bli "straffad".
Om man lyssnar på Marian Radetzki så kan man dra väldigt många paralleller med dagens politik. Och det är skrämmande, han förespråkar ju kollektivt boende för att man inte har råd att bo själv, lönesänkninar för de som redan tjänar minst.
Vad mer gör skattesänkningar för att fler ska få jobb?? Jag vet inte, tror inte att det gör något alls. Sen är det ju bara tragiskt att man har försämrat möjligheterna att utbilda sig, vilket gör att det blir svårt att, om man är arbetslös, söka in på en utbildning för att kunna komma ut på arbetsmarknaden.
Lite boreliga tankar. Skyll dig själv...
...Att du föddes i en fattig familj
...Att du inte tagit dig i kragen och gjort något åt din situation
...Att du är sjuk
Och det är klart, om man har den inställningen så blir det lättare att förstå varför dom bedriver den politik dom som bedriver.

Fack/Politik

Vill slå ett slag för denna sida. Ganska intressat att läsa. Är ett bra sätt att se hur "vanlig" media väljer och vrakar av det man vill publicera och inte.
Jag tycker att det är en självklarhet att vara med i facket och att vara engagerad i det! Idag tror många att det är en självklarhet att ha semester, kunna vara hemma med barnen,  att få ersättning när man är sjuk. att ha en fast anställning. Och det är de nog till viss del. Men om man blickar tillbaka några år så var det inte så självklart, men facket har succesivt förhandlat fram villkor som har gynnat arbetarna.
2006 när regeringen höjde avgiften till a-kassan så gick många ur facket, mycket tror jag beror på att exempelvis norran gick ut och frågade folk vad dom tyckte om att facken hade höjt avgiften. Å andra sidan så är norran liberal så.
Idag står det att läsa på LOs hemsida att medlemsantalet under 4 kvartalet 2011 ökade med 3200. Det är kanonbra, dom nämner även att fler är förtroendevalda, och att fler kan tänka sig att jobba fackligt!
Om vi ska ha något att säga till om måste denna trend fortsätta.
Det finns dom som gnäller på att en del av fackavgiften går till partiet, vilket den gör. Det rör sig om ca 6kr per år och medlem. Det är ingenting i jämförelse med vad arabetsgivarorganisationerna sponsrar moderaterna med så.
Sen om man kollar rent historiskt så skapade vi partiet för att kunna ha något att säga till om annat än på arbetsplatsen.
Folk måste börja förstå kopplingen att facket behöver politiken för att kunna påverka Sverige i rätt håll. Dvs. inte sälja ut den offentliga sektorn, se till att alla har ett värdigt liv, oavsett när i livet du är.

*suck*

Nu börjas det. Läste på aftonbladet, Löfven blev tvingad.
Kul att media börjar med en "mjukstart" i alla fall. Han har ju ändå varit partiordförande i flera timmar ju.
Vad kommer att komma härnäst?
VARFÖR kan vi bara inte få en chans att framföra våran politik?? Kanske inte så svårt att svara på. Moderaterna är livrädda för att vi ska få börja prata politik. För då har dom inte så mycket att säga till om. Eller ja, dom kan ju tjata på om bidrag och att det ska löna sig att jobba. Men dom har inga svar på vilka bidrag dom menar, dom kan inte svara på när det har lönat sig att inte jobba.
För oavsett när så har det alltid lönat sig att jobba. Du får ALDRIG mer pengar från arbetslöshetsförsäkringen (A-Kassan) än jobbet.
Varför vi vill ha en hög A-kassa är för att skydda lönerna för dom som jobbar. Det är alltså inte för att den som är arbetslös ska ha det bra.
Exempel;
Du tjänar 10 000kr/månad efter skatt. Du blir arbetslös, får 9 000kr/månad från A-kassan.
Jag tjänar 12 000kr/månad efter skatt. Du blir erbjuden mitt jobb för 10 000kr/månad. Du tar det inte, för dåligt betalt då du vet att jag har 12 000 plus att du klarar dig på den ersättning du har från A-kassan.
Hade däremot din A-kassa legat på 6 000kr/månad hade du mest troligt tagit mitt jobb för att du skulle överleva. Enkelt förklarat. Så pressa i stället upp A-kassan till 90%!!
Vilka bidrag är det då som moderaterna pratar om? Är det barnbidraget? Nä. EUbidragen som man kan söka då? Nix. Vad är det då? Jo dom pratar om Arbetslöshetsförsäkringen som ett bidrag. Men det stämmer ju inte, alla personer som är läskunniga ser ju att det står ju faktiskt arbetslöshetsförsäkring. Något som du betalar till, för att ha rätt nyttja om så skulle behövas. Nu med alla förenklingar* som är gjorda (*Läs försämringar) så skulle man kunna ställa sig frågan, skulle du tycka att det var okej att ditt försäkringsbolag där du har bilen försäkrad meddelade dig att dom kommer att höja premien men sänka ersättningen som du skulle få om du nu skulle krocka? Jag tycker att det är helt åt helvete i alla fall!
Är det fler bidrag? Vi har ju sjukförsäkringen. Den tror jag inte ens att man behöver gå in på!
Vi kan väl titta på moderaternas bidrag då.
  • Jobbskatteavdrag, ju mer du tjänar ju mer får du.
  • Fas 3, gratis arbetskraft plus att företaget får pengar för att du är där.
  • RUT, skattesubventionering till dom som redan innan hade råd med dessa saker, nu får dom det delvis betalt av staten i stället.
  • ROT, ja SAP var för rot, men under en begränsad period för att hålla arbetsmarknaden i gång under kristiden.
  • Säljer ut den den välfärd som vi gemensamt byggt upp till förnedrande priser. Kolla på vårdcentralen i stockholm som såldes ut för 700 000kr. Såldes senare vidare för 20 000 000.
Oj vad jag svävar ut. Men lite kul är det ändå!!

Välkommen Stefan Löfven

Det plingade till i telefonen idag, fick ett sms från SAP som sa att Stefan Löfven just valts till partiordförande för Socialdemokraterna.
Hans tal till våra medlemmar.
Hoppas för din, och framförallt våran skull att du slipper bli huggen i ryggen, prickskjuten på eller överkörd med tanks.
Känns i alla fall kul att han kommer från fackföreningsrörelsen, som för övrigt startade partiet. Nu ska det bli ordning och reda får man hoppas!
Var på Coop forum och handlade idag efter jobbet... Jag tror att jag börjar bli gammal, spenderade mer tid med att prata med "kändisar" än att handla. Är inte det ett tecken på att man börjar bli gammal. Döm om min förvåning, när jag äntligen kom ut från affären och tänkte att nu är det bara att åka hem, men icket. Fastnade en sväng där med. :P
I dag är det fredag, fredagsmys kanske? Eller bara en god middag och en film? Ja det lär ju bli så för min del i alla fall, har hunnit hoppa i mjukisbyxorna. Sköönt!
Avslutar detta med en fin liten bild.
Socialdemokraternas logo

Skellefteå Kommun

Partiet är i kris sägs det, internt "krypskytte" har det varit, media styrs av borgarna och vill inte att SAP ska ha en stark ledare, för det hotar dom.
Nog om det, alla vettiga vet att det förhåller sig mer eller mindrer på detta vis.
Nu har VU gått ut med ett förslag till partiordförande, bra eller anus?
Bra: Det går fort, vi kan börja försöka ta oss ur krisen ganska omgående.
Anus: Demokrati??, då liks "allt" är åt helvete ändå, varför inte bara göra det bra. Fixa den öppna processen som nu tydligen alla viil ha. Se till att alla arbetarekommuner får säga sitt om vem dom vill se, kalla till extrakongress och gör det rätt och riktigt. Vad kan hända förutom att det blir mer demokratiskt?? Jo att vissa högt uppsatta i partiet inte är nöjd och kanske slutar med "krypskytte" och börjar köra över folk med tanks i stället.
Fick idag höra att man INTE behöver ha ID kort för kommunen för att få gymma på brinkengymmet. Man kan be om ett tillfälligt kort eller nåt i den stilen för att få gymma där. Tummen upp kommunen!
Men sen kan jag inte riktigt sluta tänka på alla våra stackars vikarier som det inte finns råd att anställa, men det finns råd att dom ska sitta hemma och vänta på ett sms för att kanske få jobba, har dom tur får dom jobba en hel dag, annars kanske bara nån timme. Skrämmande.
Men då tänker jag såhär, att våra kära vikarier har en oerhörd makt. Tänk om dom skulle få för sig att gå samman, att dom inte vill ha det på detta vis. Dom skickar ett brev till kommunen där dom beskriver vilka önskemål/krav dom har. Eftersom att det mest troligt kommer att bli avslag på deras krav så kan ju helt enkelt följande sak hända.
Dom har ingen skyldighet att jobba. SÅ dom kanske helt enkelt samlar ihop lite pengar och lägger i en kassa för att den som verkligen behöver pengar ska kunna få en liten del av det dom gemensamt har lagt i hop till. Sen bestämmer dom att under två veckor så lägger sig ALLA otillgängliga i systemet, svarar inte/säger att man inte kan jobba.
Vad ska kommunen göra då?? Med tanke på att man under 2011 behövde vikarier under 874 119 timmar. Det är massor med tid, med tanke på att ett år har 8760 timmar.
Vad skulle hända då?? Jo kommunen skulle måsta plocka ut ordinarie personal för att kunna täcka upp. Tänk om det fanns lite solidaritetstanke då och man som ordinarie inte ville gå ut och jobba övertid.
Då sitter kommunen i skiten.
Tänk om...
I dagens kalla samhälle behövs det mer solidaritet, mer tanke på medmänniskan. Eftersom att regeringen står för motsatsen till det så är det dags att vi visar att vi faktiskt har ett hjärta och att vi bryr oss!
En bekant till mig blev uppsagd för inte alls länge sen. Han skrev en rad på facebook som i alla fall rörde mitt hjärta. Han skrev något i stil med; "Även om jag skulle undantas från uppsägning pga. speciell kometens eller liknande så skulle jag tacka nej. För jag tycker att det är osolidariskt." Det är inte de exakta orden men. Det är fint!
Nä men det kanske är dags att försöka sova, så man orkar med en dag i morgon att försöka förändra Sverige till det bättre!
Till ett samhälle där alla är välkomna, där alla har rätt till sjukvård, där alla har rätt till de hjälp/stöd man behöver. Att man har rätt att gå i skola, att man får en bra start och ett värdigt avslut i livet. Inte som idag när moderaterna pissar på de gamla som har varit med och format Sverige mot det underbara land som Reinfeldt ihärdigt rasserar!!

Då var man här!

Första inlägget!
Jag känner mig lite irriterad på dagens media! Fick en kommentar på en länk jag la upp på facebook som sa citerat; "Har du aldrig tänkt på att de allra flesta som läser dina länkar och statusuppdateringar angående sittande regering redan tycker att alliansens politik suger. Det vore mer intressant att läsa hur såssarna tänker styra upp landet om de får chansen."

Det är väl möjligt, men det verkar ju inte vara någon som är intresserad av SAP:s politik där ute, media vill (av naturliga orsaker iofs) inte förmedla den politiken, dom vill skapa rubriker. Vilket gör att det är "bättre" för dom att skriva om partiledaren, om valprocessen av nu partiledare.
Såg förövrigt en rubirk i aftonbladet som löd, "Media fällde Juholt" Lite paradoxalt kan man tycka då det var aftonbladet som var med och startade hela härvan.

I alla fall så kan man ju tycka att partiet ska ha en öppen valprocess, och vad innebär det då? Jo de alla tycker är att ALLA ska få vara med och bestämma, media, borgarna, de som inte är med i partiet.

Borde det inte vara så att det som är medlemmar i partiet som ska bestämma vem som ska leda partiet?? Och vill man vara med och påverka så är det ju bara att gå med i partiet. Inte svårare än så.


Läste förövrigt i sektionsordförande Håkan Nillsons blogg om att Skellefteå kommun hade 874 119 vikarietimmar under 2011. Vilket ger om man kolla på hans diagram strax under 460 årsarbetare, som skulle kunna vara anställda.
Dvs det finns pengar för att ha dessa personer på standby hela tiden. Att dom när som hellst kan få ett sms och måsta ut och jobba, att inte bli respekterade av det vikariesystem som finns. Om man har valt att lägga sig inte tillgänglig så kan man ändå bli uppringd och tillfrågad om jobb. Tänk dig själv att du har jobbat natt på lassarettet, just kommit hem och somnat, så ringer dom från kommunen och väcker dig för att fråga om du kan jobba, trots att du ligger otillgänglig.
Varför inte anställa dessa i stället, bemanna upp så att man kan nollvicka om det skulle bli tillfällig sjukdom eller liknande?

Jo för det finns inte pengar, men det finns pengar för att dom ska få betalt ändå. Märkligt!

Då börjar jag runda av mitt första inlägg och ser om någon läser, om jag kommer att fortsätta vara bitter eller vad som händer!

Glöm inte!! Facket finns för dig, du är facket, utan dig inget fack!RSS 2.0