Tillbaka

Har varit ute och flängt en del, så har inte haft tid att skriva.
Började i förra onsdagen, när jag var på förhandlingsutbildning, likaså torsdagen.
Fredag morgon upp upp och iväg mot stockholm och LO:s 27:e kongress. Grymt jobbigt, roligt, spännande, intressant och givande. Träffat massa roligt folk, tagit bra beslut.
Bland annat att vi ska värka för att riva upp LOV:en (Lagen om valfrihet) tror jag att den heter. :P Vi skall lika så värka för att man inte ska få ta ut vinster i den offentliga sektorn.
Det var några bra beslut, även att alla förbund nu är representerade i styrelsen. :D
Carl Petter "Kålle" Torwaldsson som ny LO ordförande, riktigt kul att få möjlighet att gratta han. :)
Har även träffat våran blivande statsminister och "nya" ordförande i SAP, skakat hand och grattulerat han :)
Kul, han kändes lugn och stabil, sen att han kommer från rörelsen är ju ett plus. Jag tror att det här kan bli grymt bra!!!
Har så även hunnit på en styrelseutbildning i Lycksele mellan tisdag och onsdag.
Nu är jag i alla fall hemma, och ska försöka smälta alla intryck, få rätsida på allt och jobba i morgon.

Den moderata filosofin

Tänk om man kunde leva efter den, med saker som. Om man räknar bort dom fattig och dom rika så finns det inga klasser. 
Om man räknar bort dom arbetslösa så finns ingen arbetslöshet.
Eller bara helt enkelt hitta på saker, eller anklaga sjuka för att mygla, anklaga arbetslösa för att vara lata. Eller varför inte bara anklaga alla ungdomar för att vara lata, det är ju ändå ingen av dom som har jobb.
Men så funkar det inte, inte för mig i alla fall.

Maj maj måne, jag kan lura dig till skåne...

Nu börjar maj närma sig sitt slut. Kongressen kommer närmare med stormsteg, Lönen är snart här, eller de lilla som man får ut nästa månad. Kommer att bli knapert. Men vad gör man inte. Är lätt värt det då ja får göra något som är så kul och så oerhört viktigt... :D
Nä men om man ska ta å knoppa in så man orkar jobba i morron.

Skrämselpropaganda

Visst ska man vara "lojal mot föregatet." Det finns skrivet. Men att man ska vara rädd för att kritisera/påpeka saker som kan förändras och förbättras...
Bara galet.

Arbetsgivaren = Arbetsköparen

Det finns många ord, många snedvridna ord som får det att låta bättre än vad det egentligen är.
Arbetsgivare, Den snälla chefen som ger dig jobb. Borde vara Arbetsköpare; Personen/Företaget som köper ditt arbete.
Arbetstagare, Den elaka arbetaren som tar jobb från Arbetsköparen. Borde vara Arbetssäljare; Personen som säljer sitt arbete till arbetsköparen.
Arbetsgivaravgift, en avgift som Arbetsköparen tvingas betala för att han en person anställd. Borde vara socialförsäkringspremie; En del av lönen som man i avtalsförhandlingar, från fackligt håll, avstått för att arbetsköparen ska betala in till sociala försäkringar såsom sjukförsäkringen, efterlevande pension och pension. (Vilket gör att när moderaterna halverade socilaförsäkringspremien för unga sänkte dom deras löner)
Företagsamhet; Någon som vill starta ett företag... Eller?? Företagsamhet är att en person tar för sig och är engagerad och driven i en fråga eller uppgift. Så det borde heta Företagande, men de e klart, det låter ju inte lika bra, inte lika positivt.
Bara en tankeställare till er som läser.
Eftersom man inom kommunen inte förhandlar om lön när man byter arbetspalats antar jag att detsamma gäller chefter som klättrar i hirearkin.
Jag fick det klart för mig när jag bytte arbetsplats till en betydligt tyngre arbetsplats och fick som svar att vi inte förhandlar löner när man byter arbetsplats. Jag hade för mig att det var en rättighet att få förhandla om sin lön. Varje gång man skriver på ett nytt anställningsbevis så ska det ju förhandlas!
Gissa om jag kommer att forska i, och påpeka att desamma måste ju då gälla för chefter, eftersom att dom jobbar inom kommunen och om man byter arbetsplats inom kommunen så förhandlar man inte om sin lön!

Våran statsminister, Rasist

Snacka om att skita i de blå skåpet så att säga. Eller snarare kanske öppna de blå skåpet och visa på alla skit som finns där.
Att ställa etniska grupper mot varandra och visa på att "Etniska Svenskar mitt i livet" har låg arbetslöshet. Men det är väl för fasiken inte det som är relevant kan jag tycka. Vad som är relevant är väl hur arbetslösheten ser ut i Sverige, oavsätt etnicitet och ålder.
Men nä, uppenbarligen tycker Moderaterna att det bara är "Svenska Svenksar mitt i livet" som räknas, dvs. ungdomar räknas inte, äldre räknas inte, och alla som inte "Av sig själv och andra anses vara Svensk" (Det är iofs SD:s definition av att vara Svenksk, men moderaterna kryper närmare och närmare dom för varje dag som går)
Jimmie Åkesson måste ju vara nöjd nu. Han måste ju vara fruktansvärt glad över att Moderaterna går ut och visar vilka åsikter dom egentligen har.

Student "strejk"

Sitter och läser på aftonbladet, och det är nästan så att man bli tårögd av det som SSK studenterna gör. Man skulle kunna säga att dom strejkar, fast ändå inte. Dom är inte anställda och vägrar helt enkelt ta jobbet för ett lägre pris än det dom kommit överens om.
Låter det bekant? Det borde det göra, för det är på det som hela fackföreningsrörelsen är uppbyggd.
Vi lovar och försäkrar
att aldrig någonsin
under några omständigheter
arbeta på sämre villkor eller lägre lön
än de vi nu lovat varandra

Vi lovar varandra detta
i den djupa insikten
att om vi alla håller detta löfte
så måste arbetsgivaren uppfylla våra krav.

I detta fall verkar dock SKL (Sveriges kommuner och landsting) Vara berädd att lägga ner hela verksamheteni stället för att ta ansvar för vården. Och mycket av det tror jag beror på att regeringen inte har något intresse av att se till att det finns en offentlig sjukvård. Dom har garanterat sett till att SKL:s händer är bakbundna (förutsatt att SKL faktiskt vill göra någon åt denna situation)

LO

Känner att jag blir lite irriterad på LO ibland.
Ibland är det jävligt viktigt att påpeka att LO faktiskt bara har 14 medlemmar, dvs förbunden. Och ibland är det alla som är anslutna till ett förbund. Nu är det fan dags att skärpa sig!
LO säger i vissa frågor som exempelvis; det borde finnas ett LO medlemsskap där unga som jobbar inom flera olika avtalsområden borde kunna bli medlem innan den fått en stabilare änställning. Det går inte för att LO har bara 14 medlemmar. Men i nästa sekund går man ut och säger att LO tappar medlemmar.
Skärpning! Ska LO ha 14 medlemmar så är det fan 1 röst per medlem som gäller i sann demokratisk anda. Då kan man helt plötsligt inte börja räkna antalet medlemmar i förbunden, som i detta avseende inte har något med saken att göra. Det är som att säga i en styrelse att de som har flest barn ska ha mer att säga till om. De funkar inte så, så vad är då skillanden med LO???
Eller är det så att LO ska räkna alla medlemmar i de enskilda förbunden?? Då kan man vikta styrelsen. Men då måste man ju ta lite ansvar också.
Nä nu är det dags för LO att skärpa sig!! Visa att man har ett intresse av att hålla ihop kollektivet!
Bara så alla som läser vet kommer jag att skicka detta till LO med!

Vänner

Kamrater!
Idag fick jag ta del av väldigt intressant statestik. Dock ändast genom hörsägen. Jag fick veta att LO hade gått ut och gjort en en undersökning. (Vet inte när) Där målet var att bestämma vilket parti som stog närmast LO och dess krav.
Ingen är väl kanske riktigt förvånad över att höra att det inte var SAP som "vann". Utan det var vänsterpartiet.
Jag kan tycka, som jag nog nämnt tidigare, att det är hög tid för LO att sätta press på vårat parti. Det är hög tid att visa att det faktiskt var vi som startade upp partiet för att kunna driva VÅRA frågor. Dvs, gå ut och säga att man söker andra samarbetspartners, några som är berädda att driva våra fågor. Vi vet att vi är drygt 2 miljoner medlemmar inom förbunden. Om vi skulle kunna locka något vettigt parti som delar våran människosyn, som delar våra värderingar i stort kanske det skulle få SAP att tänka om. För som jag nämnde ovan, SAP är skapat av facket för att kuna driva arbetarnas frågor och skapa en storre trygghet på arbetsmarknaden. Vilket man många gånger gjort, men mer och mer börjat glämma bort detta, uppenbarligen. Så mina fackliga kamrater, det är nu dags att ta striden mot ett bättre Sverige, ett Sverige utan borgare, ett Sverige som finns för alla, ett Sverige som värnar arbetaren!!!

Bommersvik

Det har varit mycket nu sista tiden. 1:a maj, Stockholm, Göteborg, Båtfors, bada i älven med typ 2 decimeter snö på backen och nu på bommersvik där björkarna håller på att slå ut, det är 10 grader i vattnet och jag håller på att lära mig att bli handledare för om facket och om samhället.
Riktigt spännande, Ser fram emot vad morgondagen har att erbjuda.
Har ett fint rum ca 10 meter från konferensrummet. Innebär att man kan sova lääänge i morgon, och slippa stiga upp 04.50 som man gjort nu senaste dagarna.
En fråga som jag skulle vilja ha svar på är; Folk påstår att OM man skulle höja inkomstskatten så skulle det bli mindre jobb. Men ingen har än förklarat hur det kan komma sig. Det är ingen som säger typ; "om man höjer inkomstskatten så kommer 10% av alla äldrer som behöver hemtjänst inte att behöva det och därför kommer det att försvinna jobb helt plötsligt."
Så snälla någon. Kan nån förklara för mig hur det kan komma sig.
Sen kan man ju diskutera hur siffror används. Om man kollar på Reinfeldts uttalande om att 300 000 fler har fått jobb relaterat till jobbskatteavdragen så har både aftonbladet och alliansfritt visat på att så är det faktiskt inte, utan han har spätt på med 114 000 jobb. Vilket är ganska mycket... Kan jag tycka i alla fall. Men å andra sidan han bryr sig väl inte om det, han har ju sitt på de torra så att säga. Antar att han hade hoppat slippa källgranskning från "De sovande folket".

1:a maj del 2

Då börjar arbetarnas dag gå mot sitt slut. Måste dock förtydliga lite, hörde att borgarna hade skrivit insädare runt 1:a maj och att man firar arbetet.
Det är ren och skär lögn. Det är en hyllning till arbetaren, och en protest mot dåliga arbetsvillkor, dåliga löner och usel arbetsmiljö. Dvs en protest mot allt vad borgarna står för!
Finns en liten notis från dagen här.
Kul att det var 223 som gick i tåget, jag gissade på 250, vilket alltså inte var så långt från sanningen. MEN det är skamligt att det bara finns 223 personer i skellefteå som bryr sig om rättvisa, och är motståndare till de försämringar som blivit. Som tycker det är okej med den arbetslöshet, och den avsaknad av engagemang från regeringen att fixa detta.

1:a maj

Idag är våran dag, den enda dagen vi har!
Vi kan inte låta borgarna ta denna dag ifrån oss också! Lika självklart som att man firar jul borde det vara för alla att demostrera första maj! Så vänner! Ut nu och slå ett slag för era kamrater, arbetskollegor och andra som blivit drabbade av kapitalismens och framförallt regeringens orättvisor.
Visa att du har en bra människosyn och inte bara egoismen som mer och mer präglar dagens samhälle! Visa att det finns ett uns av solidaritet och rättvisetänk hos dig!!
Ut och demonstrera!

RSS 2.0