50% jobb = 100% helgjobb.

Fick upp ögonen för en sak idag, det är säkert jättegammalt, men inte för mig i alla fall.

OM man jobbar 50%, dvs halvtid ska man då jobba heltid helg?
Är det rimligt att om jag är sjukskriven på 50%, eller sjukpensionär på 50%, eller något annat som gör att jag inte självmant valt att jobba bara halvtid. Ska jag då klara av att jobba heltid helg?
Som det ser ut i kommunen idag, vad jag vet, så jobbar man heltid helg även om man bara jobbar halvtid. Jobbar vi var annan helg på stället jag är så gör även den som jobbar halvtid det, och då är det inte korta pass som det är tänkt, utan det kan se ut ungefär så här. 16-22 Fredag, 7-16 lördag, och delad tur söndag. Det blir alltså 24 timmar på den helgen, vilket är mer än halvtid bara det. Tanken med halvtid är att man ska jobba kortare pass men lika många som de som jobbar heltid, då borde det se ut ungefär så här, ledig fredag, 7-12 lördag 16-21 söndag om man alls ska kunna jobba något veckan före.
Det är helt bisarrt att det ska vara på detta vis. Visst man kan skylla på att vi har periodplanerat schema, men det finns inga möjligheter att styra sitt schema så att man kan göra kortare pass utan att ens kollegor måste jobba mer helg. Det är ett problem!
Annars så skulle man ju kunna se det som. "Jag har inte förmågan att jobba heltid, utan är sjukpensionär på halvtid, i alla fall på veckorna, för på helgerna så kan jag jobba heltid." Då borde jag klara av att jobba heltid i 6 månader och vara ledig resterande 6 månaderna.
För om det BARA handlar om att jag ska få ut min tid, och man inte tar hänsyn till människan så förstår jag inte varför varje person som av någon anledning inte jobbar mer än halvtid gör på ovan nämnda vis?
Jo men då sätter ju chefen stopp kanske.
Å andra sidan så kräver chefen att din sjukpension på halvtid bara gäller på veckorna.
Nä mina vänner, detta är ett problem! Ett problem som vi måste lösa!

Historia

Tänkte försöka skriva en liten historia om hur Sverige hade kunnat se ut idag. 
Det är i början av år 2013 i ett av U-länderna, Sverige. I landet finns det väldigt stora skillnader, större delen av befolkningen, ca 90% är oerhört fattiga. Landet har en hög befolkning och en hög arbetslöshet. Dock är det lite svårt att mäta arbetslösheten, efter som de flesta personer bara jobbar från dag till dag. Det finns i princip ingen struktur i samhället, förutom för de rikaste 10% vilket till största del utgörs av företagsägare och politiker. Landet Svergie har utvecklingsmässigt stått i det närmaste still sedan början på 1900talet. 
 
Om man tittar sig runt så ser man militärer nästan överallt. Landet har varit hårt präglat av flera revolutioner, dock har regeringen alltid lyckats hålla sig kvar. Efter den senaste revolutionen så var det så nära att folket skulle ta över, men så blev det inte. Regeringen och adeln blev rädda, och avrättade tusentals medborgare som medverkat i revolutionen. Efter det införde regeringen ett strängt förbud som innebar att allmänheten inte längre fick jaga med skjutvapen. 
Ville man ha mat fick man allt vackert använda pilbåge eller slangbella. 
Folket står numera helt maktlösa mot regeringen. Då det inte finns någon allmän rösträtt så ar det svårt att påverka. För att få rösta måste du vara god för minst 100 000sek, vilket är väldigt få som är. Har du sedan mer än 1 000 000, ja då har du 5 röster, och så trappas det upp. 
Rätten för medborgarna att träffas är strikt begränsade, då det kan vara ett hot mot regeringen och adeln. 
 
Men hur ser då en dag ut för en medborgare. Bland de 90% som inte har rösträtt, och som har det sämst ställt kan en typisk dag se ut som följer. 
Kvinnan i hushållet stiger upp ca 04.00 och (i fall det finns djur i hushållet) mjölkar geten, eller kossan. Kokar sedan upp lite sky till frukost för familjens 8 barn. 
Mannen har redan åkt iväg för att ställa sig utanför fabriken och hoppas på att ägaren ska välja just han, för att jobba idag. Han vet att han måste vara berädd att jobba för nästan inga pengar alls, om han ska ha en chans att få jobb för dagen. 
Kvinnan skickar ut deras två äldsta barn för att försöka tigga till sig några ören nere på marknaden, medan hon så gott hon kan försöker lära de de 4 mellersta barnen att läsa, samtidigt som hon sköter de två yngsta. 
Som ni förstår så finns det ingen skola att tillgå, om man inte har pengar förståss. 
Kvinnan är konstant orolig för hennes man, det är med blandad glädje och förtvivlan som hon ser han komma gåendes hem igen. Hon vet att han överlever en dag till, men utan pengar. 
I fabriken är händer det väldigt ofta att arbetarna drabbas av "olyckor". Det är ett osäkert och farligt jobb, men ägaren ser det som att han gör samhället en tjänst om några arbetare går bort. 
- Mindre slum på gatorna, tänker han. 
Så varför åtgärda dessa "olycksdrabbade" områden, det är ändå ingen som påtalar det. 
- För dom vet, dom vet att det är jag som bestämmer, och om dom blir jobbiga, eller ställer krav så får dom inte jobba kvar.
 
I dag kom mannen hem helskinnad, men utan pengar. Så han beger sig ner på marknaden och letar upp sina två äldsta barn. Matförrådet har gapat tomt i snart en vecka så han har bestämt sig att det är dags att jaga. 
Tyvärr finns det inte så mycket djur i Sverige, då fattigdomen är stor, inga sociala tryggheter som arbetslöshetskassa och sjukersättning. Så för att överleva måste man jaga, vilket har slagit hårt på djurbeståndet. 
 
Anledningen till att familjerna är så stora är mycket för dom vet att mest troligt kommer inte alla att överleva till vuxen ålder, och för att ha någon form av trygghet när man bilr gammal så måste man ha någon som kan ta hand om en. 
Pension är bara ett ord man har hört talas om, att de höga cheferna får lön när dom blivit så pass gamla att dom inte kan jobba kvar. 
Mot kvällen kommer pappan och barnen tillbaka, dom har lyckats fånga en hare, vilket festmåltid! Men lyckan är inte långvarig. Det yngsta barnet har blivit sjuk, om hon överlever kan vi bara spekulera i. 
 
Adeln och politikerna förstår inte vad medborgarna gnäller om. Dom har ju tak över huvudet, stora familjer som kan ta hand om varandra.
- Dom trivs ju så bra med varandra att dom oftast bor flera familjer i samma hushåll säger en politiker.
 
- Hur tror du att det skulle se ut om hela befolkningen skulle få rösta?
- Är du galen? Det går ju inte, dom lata små månniskorna vet ingenting, dom förstår sig inte på sådana hära saker. Dom borde börja med att lära sig arbeta innan dom ska vara med och bestämma!
Det enda dom vill är att ligga på de stampade jordgolvet och håva in pengar, hur skulle det se ut va? Hela Sveriges ekonomi skulle gå i botten!
 
Ja detta var en liten illustrtion av hur det hade kunnat se ut om moderaterna haft matkten hela tiden. 
Tänk på det kamrater!
Tänk på hur mycket moderaterna har förstört Sverige under de år som dom regerat.Vinster

Det är känt att hela samhället idag har vridits åt höger, till våran fördärvelse. Vi har idag inte samma tänk om våran granne, våran släkt och våra äldre. Till stor del pga moderaternas retorik om "det ska löna sig att arbeta" "bidragsfusk" "ungdomar är bara lata och vill inte arbeta". När vi började tro på det så gick samhället åt helvete. Vi vet idag att "bidragsfusket" som moderaterna kallade det, men vad dom menar är fusket med de försäkringar som vi köpt, arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen inte alls är så utbrett som moderaterna påstår. Vi vet att moderaterna vill sparka på våra föräldrar, far och morföräldrar och deras föräldrar för att dom försökte bygga ett samhälle som skulle genomsyras av solidaritet och rättvisa.
Idag ser vi ett samhälle som genomsyras av egoism och jagtänk.
För att komma till saken så har jag en enkel fråga som INGEN hittills har lyckats svara på. Och den är, hur kan man ge bästa möjliga vård/utbildning och ha en bra lön för arbetarna och samtidigt ha ett vinstintresse?
Det närmaste till ett bra svar jag har fått är konkurrens. Men det duger inte. Om privata aktörer ska konkurrera med offentliga så måste dom sänka deras pris till samma eller lägre pris än den offentliga. Vilket gör att dom missar intäkter där. För att inte brukaren/patienten/eleven ska lida så mycket så blir det arbetaren som får lite, med lägre lön, sämre arbetsförhållanden och dålig arbetsmiljö. Är det okej?? Nej det är det inte?
Varför ska vi skeppa iväg skattepengar till företag som bara vill få ut så mycket pengar som möjligt? När man skulle kunna använda dessa pengar till att skapa en bättre vård/utbildning i den offentliga sektorn.
Det är där problemet är, Alliansen, med moderaterna i spetsen vill INTE skapa så bra förutsättningar som möjligt för den "lilla" människan, dom vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för företagen och deras möjlighet att tjäna pengar. Och så länge som vi har en regering som tycker så, så kommer vi se ett Sverige som förfaller mer och mer.
Så mina vänner. 2014 är det dags att göra något åt det och verkligen visa att det fortfarande finns människor som bryr sig om andra människor, och inte bara bryr sig om att tjäna pengar.

SAS

Kanske lite sent ute nu, men det är ju helt galet!!
SAS visar verkligen på girighet och att det är som många tror, att "golvolk" i företag är enligt företagen helt värdelösa. Dom ska ha sänkt lön och försämrade villkor.
Men chefer och liknande ska få bonusar trots "hot om konkurs". Vilket bara kan beskrivas som ren och skär lögn.

Jag skäms över att jag har hunnit boka en resa med SAS nu, men tro mig i framtiden kommer jag att göra allt för att undvika att åka med det bolaget. Vilket jag uppmanar alla andra att göra också.
Vill även skicka en uppmaning till samtliga anställda, att gå samman och säga upp sig. Om det inte finns några som jobbar så kan dom inte flyga, och tvingas då omkull.
Men eftersom dom flyger på sträckor som behöver trafikeras kommer förhoppningsvis ett seriöst bolag att ta över, och många av arbetarna som sagt upp sig lär få tillbaka sitt jobb!!!

God fortsättning

Då var 2013 kommen, för många betyder det just inte så mycket. Men för många kommer 2013 tyvärr att innebära fortsatt (eller nybliven) arbetslöshet, utförsäkring för sjukförsäkringen, fattigdom och att se på i förtvivlan medan Sveriges rikaste människor blir allt rikare och de fattiga blir allt fattigare. Allt detta för att vi har en regering som vill se ett trasigt Sverige. I Västerbotten har vi i dag ca 4000 arbetslösa som går utan arbetslöshetsförsäkring för att regeringen har förstört denna försäkring.
Regeringen som säger sig ta ansvar står bara och tittar på medans Sverige förfallen, och till råga på allt så är dom glada och nöjda över det. För detta är det Sverige som dom drömmer om. Ett Sverige med hög arbetslöshet, för att pressa ner lönerna. Ett Sverige med dåligt, helst inget "skyddsnät" alls, för man måste ju rycka sig själv i håret och förbättra sin situation. Och det måste man klara själv, man SKA inte ha något stöd, eller möjlighet att få de resurser man behöver för att kunna ändra på sin situation.
Det är skrämmande när man läser att Sverige, som väldigt många länder haft som förebilder, idag har ett av industriländernas sämsta arbetslöshetsförsäkring. Och det i syfte att pressa ner lönerna. Det blir inte heller bättre av att fackförbund idag tappar mark och går med på villkor som sänkta löner, försämrad pension och försämrade villkor bara för att behålla verksamhet.
Jag tycker att 2013 ska bli året som vi visar att vi inte länger accepterar detta. Det ska bli året när högern ska stå till svars för de helvete som dom har skapat för den Svenska underklassen. 2013 ska bli året när arbetarerörelsen reser sig och slår tillbaka!!!
(Blir förövrigt väldigt störd på att arbetarerörelsen märks som felstavat. :P)
Vänner, kamrater runt om i landet nu är det dags att visa att vi inte är nöjda med att moderaterna har tagit bord demokratin, ökat barnfattigdomen, bestämt att ingen kan vara sjuk mer än 6 månader, förstört vårat sociala skyddsnät, kastar iväg skattepengar, som du och jag betalar, till riskkapitalbolag inom offentlig sektor bara för att "betala tillbaka" för det ekonomiska stöd som dom fått av dessa bolag innan valet!! Mina vänner, Upp till kamp!!!!!!

RSS 2.0