Vad är regeringens jobb?

Är det att öka barnfattigdomen?
Eller kanske att öka antalet personer som måste få försörjningsstöd?
Varför inte skapa över 30 000 slavar som man tycker är så fruktansvärt dåliga att de företag man placerar dessa slavar på måste få bidrag av staten.
Kanske är det regeringes uppgift att ge bort Svenska folkets skattepengar till de rika, riskkapitalbolag som frodas inom vård och omsorg?

Jag tycker inte det, jag tycker att regeringens uppgift är att se till hela Svenska folket. Att ta hand om Sveriges framtid, satsa på en skola för alla, inte en första och andra klassens skola. En skola där alla ska få möjlighet att utbilda sig vidare senare i livet om man vill.
Jag vill inte se slavar, utan i stället ge dessa personer förutsättningar att ta sig ut på arbetsmarknaden, genom utbildning, kanske kombinerat med praktik och naturligtvis en skälig ersättning för detta. Jag vill se en regering som tar ansvar för Sverige och satsar på att bygga upp den Svenska modellen som regeringen har raserat.
Jag vill se en regering som tror på människan, inte anklagar den för att vara myglare, lat och inkompetent. Jag vill se en regering som ska ge varje indivit möjlighet och förutsättning att utvecklas, Det är den regeringen jag vill se!! Och snart händer det! :)

Hur vill du ha det?

1. Vill du betala hela din sjukvård själv?
2. Vill du att dina barn ska få ha gratis mat på skollan?
3. Vill du vara tvungen att säga upp dig från ditt jobb för att ta hand om sjuka och gamla släktingar?
4. Vill du ha gratis skolgång för dina barn?
5. Vill du att dina barn ska ha högskolebehörighet?
6. Tycker du att det är rätt att våra skattepengar går till höginkomsttagare och riskkapitalbokag?
7. Är det rätt att sjuka och gamla ska betala för att de som jobbar ska ha det bra?
8. Är det okej att höja premien och sänka ersättningen på en försäkring?
9. Är det rättvist med ett samhälle som skapar ökad barnfattigdom?
10. Finns det sjukdomar/tillstånd som varar längre än 6 månader?

 

Hur jag vill ha det.

1. Nej, självklart inte, jag betalar skatt som ska gå in och täcka mycket av den eventuella kostnad som kan uppkomma. Jag vill inte ha det som i USA. Vilket vi verkar vara påväg mot om Sverige fortsätter acceptera vinster i välfärdssystemen. 

2. Javisst, jag tycker det är en självklarhet. Såg en debatt för ett år sen ungefär där MUF debatterade för att eleverna sjkulle få en skolpeng på ca 20-25kr/dag att köpa mat för. Och deras huvudargument var att det skulle gynna näringslivet. Inte en tanke på att det är viktigt för eleverna att få i sig näringsriktig mat. Bara näringslivet får pengar så blir allt bra, eller?

3. Nej, men om vi ska privatiesera vård och omsorg kommer det att bli så för de som inte har råd att betala. Vilket är ytterligare ett steg i klassamhället och en spark i skrevet för det fattiga.

4. Ehh ja! Det betalar jag skatt för. OM vi ska ha privata skolor ska all eventuell vinst gå tillbaka till verksamheten, det ska vara krav på behöriga lärare och klasser av lagom storlek. Kort sagt, ingen vinst ska utbetalas till ägarna.

5. Det borde vara en självklarhet idag, men dagens regering vill verkligen att klasskillnaderna ska bil större och större. Därför tar man bort behörigheten på de praktiska linjerna. Vilket kommer att resultera i att fler kommer söka teoretiska linjer. Och det kommer bli brist på folk inom LO kollektivets avtalsområden. Fördelen (om man får säga så) Är väl att LO yrkena kommer att kunna få upp lönen ordentligt snart då det inte finns utbildat folk. 

6. Nej, skatten ska vara solidarisk, dvs att det som tjänar mer betalar mer. Dom har den möjligheten. Och det för att samhället ska kunna flyta på bra. Inte som nu, att ju mer du tjänar ju mindre skatt betalar du.

7. Nej. Det finns absolut ingen vettig anledning till att sparka på våra sjuka och gamla. Många av dom var med och byggde upp Sverige till vad det kunnat vara. Men då väljer regeringen att håna dom med att dom ska betala högre skatt än de som jobbar och har det bättre.

8. Nej! Oavsett om det är bilförsäkringen, hemförsäkringen, arbetslöshetsförsäkringen eller sjukförsäkringen. 

9. Dum fråga. Självklart är det inte det, men regeringen är av en annan åsikt. Deras åsikt, om man bara gör det tillräckligt dåligt för människan så kommer den tillslut att ta tag i sig själv och se till att få det bättre. Varför inte i stället ge människan förutsättningar att få det bättre??

10. Ja, men inte om man frågar Jesus, eller jag menar Reinfeld. 


Vinster i vård och skola

Känner att jag blir lite irriterad av det jag läser på aftonbladets hemsida. 
Här skriver man att (S)tefan Löven inte har för avsikt att begränsa vinster inom välfärdssektorn. Det är skrämmande. Finns ingen som hellst anledning att någon ska tjäna pengar på våra sjuka och gamla. Varför ska vi stå och betala till en skola som nån knös borta i någon främmande land ska dra in miljoner på??
Den skatt som vi betalar är för att vi ska ha en bra vård och omsorg, en bra skola som ser till att vi fåren bra, kompetent och välutbildad framtid, INTE för att någon ska tjäna miljonbelopp på det!
Högern försöker jämställa ingen vinst med att plocka bort alla privata alternativ. Däremot så ska ingen tjäna pengar på det. Vilket gör att all eventuell överskott ska gå tillbaka till skattebetalarna på ett eller annat sätt. Till exempel investering i verksamheten, upprustning av lokaler. 
Det borde inte heller vara någon omöjlighet att lösa det med att ägaren får betalt i efterskott, när man redovisat vilka kostnader man har som kan/ska täckas av skattemedel så kan dom få den exakta summan, vilket inte kommer att ge någon vinst. 
SÅ det finns lösningar, nu gäller det bara att vi på kongressen ser till att det blir ett bra beslut av detta!!!
Det må låta egoistiskt, men jag vill då inte att mina skattepengar ska gå till nån snubbe eller kvinna som inte värnar om vårat samhälle.
 

Aktivism

Mycket hinner man med. 
Idag var det dock ett mindre trevligt övrelämnande till kvällens personal. Tur att dom är kompetenta så att dom fixar det!! :)

Nu är jag snart utbildat arbetsplatsombud. Kul, men samtidigt lite sorgligt. Har haft en kanonbra grupp som jag gått med.
Man märker verkligen hur mycket det finns att jobba med, och hur mycket vi ska jobba med!!
 
Tänk på att ett leende betyder mycket, så gör er själva och era medmänniskor en god gärning och le! När ni möter någon på stan eller på bussen.
Ni kan göra dennes dag mycket bättre i detta kalla Sverige!

Centraliseringens baksida :P

Läser här att om inte Stockholmslag finns i högsta serien i hockey kommer sporten att dö ut.
Herregud, bara för att Stockhom snart inte är representerad i elitserien så kommer inte hockeyn att dö ut, kommer mest troligt att blomstra ännu mer.
 
Snacka om att vara självgod och tro sig vara bäst i världen, eller i alla fall i Sverige.
Nä, va lite realistiska nu!

Tack Kommunal

Måste börja med att tacka Kommunal Sektion Skellefteå. Blev en mycket fin bild på mig, och så tycker jag att det blev jättebra med sidan, och hur ni lagt upp bloggarna. :)
Det finns fortfarande tid att skriva motioner till kongressen. Om jag minns rätt så ska dom vara inne till sektionen senast den 14/10. Så passa på!! Nu är verkligen eran chans att påverka, glöm ej heller nomineringsmötet som kommer så småningom. :)

Egoismen

Då har man idag varit på något av de mest egoistiska som finns. Facket!
Och hur är det lättast att vara egoistisk då, jo om alla andra är det, och vill samma sak. Exempelvis försvara min lön. Hur gör jag det lättast? Jo genom att se till att alla andra har lika hög lön, att det inte finns någon som kan "ta" mitt jobb och min lön för ett lägre pris, då har jag försvarat min lön, vilket enklast görs genom att alla andra är inne på samma spår. Man är inte bara egoistisk om man är med i facket, man är lat också.
Med lat menar jag inte i den mening att man inte gör något, men att man försöker hitta lättaste vägen att kunna vara egoist. Synpunkter på det? :P

RSS 2.0