Förbannad på strejkbrytare!

Jag blir så heligt förbannad på Moderaterna, ingen nyhet i och för sig, när dom beter sig som svin! Bryter strejken för att kraven om en trygg arbetsplats är orimliga?!?!
Hur låter det?! 
Vi alla vet ju att högern är för att arbetsgivaren ska ha all makt, men i den Svenska modellen så är det arbetsmarknadens parter, dvs Arbetare och Chefer som förhandlar om avtal och villkor, utan att politiken ska lägga sig i. Jag vet inte hur många gånger jag har hört moderater som säger sig värna den Svenska modellen, och lik förbannat så bryter dom den!

Lånar några rader från Timbuktu! 
 

Jag hoppas att ditt vin blir till vatten
Blixtar prickar dig
Hälsa till satan, vi hörs
Jag hoppas att olika olyckor händer
Du vet vad jag känner
Jag vet att du hör

Jag hoppas du,
Aldrig någonsin igen kan komma ihåg en pin-kod, asså aldrig, även när du får en ny.
Och må din klocka alltid gå tjugo minuter för sakta så att du alltid kommer för sent
Och må köttätande myror äta upp dina ögonlock så att du alltid är trött
Och även när du är pigg så ser du väldigt väldigt väldigt trött ut..
Och må dina hårddiskar för evigt alltid kraschaLyrics: http://svenskalyrics.se/timbuktu-resten-av-ditt-liv/#ixzz2WfEkYSlp
 
Tycker det vore en lämplig konsekvens av ert handlande!! 
 
Kommunal tar fajten! Vi har hela LO kollektivet på vår sida! Kämpa och visa att vi är nordens största fackförbund!
Upp till kamp!

Kommande veckor

Tänkte börja detta inlägg med något klatchigt som typ Hej bloggen!! Men de låter bara inte bra, så jag skiter i det.
Ska göra sista natten i natt, sen går jag på några veckors semester!? Jag har hört talas om det, man ska tydligen inte jobba då, får se hur det går!
Tanker är att jag och en kompis åker upp till Arjeplog och firar midsommar bland mygg och fisk... :P
Sen vet jag inte riktigt vad jag ska göra, vi har lyckseletravet som jag borde åka till av tradition. Men samtidigt har jag varit inne på att bara vika ner baksätet i bilen och bege mig ut å köra. Så vi får se vad som händer. 
En sak vet jag i alla fall, fiskesakerna ligger i bilen, och där får dom ligga, var än jag går följer dom med. :P

Cred!

Tack!!
Fick höra igår att det jag skriver och engagerar mig i är bra, att det finns folk som läser och gillar det!
Det räcker gott och väl för mig! Trots allt så är det ju av egoistiska skäl som jag gör det jag gör. Egoismen låter väl lite som moderaternas snack, och ja så är det, men skillnaden är att jag vet för att jag ska kunna vara egoist, för att jag exempelvis ska kunna få så bra lön som möjligt, så kan det ju inte finnas någon annan som kan tänka sig att ta mitt jobb för en lägre lön. Dvs. kollektiv egoism!
Så tänk på det, för att du ska kunna ha det bra så bör alla andra ha det minst lika bra!

Om vi kollar på arbetslöshetsförsäkringen så kan man ju säga, som det är idag, att det ska löna sig att arbeta. (Någon som hört det förr??)
Saken är att det lönar sig att arbeta, och har alltid gjort. Vad som händer när man förstör försäkringen är att man gör det mindre lönsamt att arbeta då man i förlängningen kommer att pressa ner lönerna.
Skulle man däremot höja ersättningen som man får från den försäkring som man betalar till så kommer man att försvara lönerna, man kommer att hålla uppe nivåerna.
Det är kanonbra att arbetslöshetsförsäkringen finns, och det i första hand av egoistiska skäl... för att skydda min lön.

Då skulle man kunna säga att den största handlingen av egoism är att vara solidarisk!
Ha en trevlig kväll alla glada!
Nu blir det sängen och hoppas på bra väder i morgon så jag får dra upp nå fisk. :P

Kongresstankar

Det har nu gått några dagar sen kommunals kongress avslutades. Med många bra beslut, många bra diskussioner, många bra tankar och många trevliga kontakter som man skapat försöker jag nu summera dagarna. Det var lättare sagt än gjort. Så jag får försöka lite till, och invänta protokollet så man får en större helhetssyn.

RSS 2.0