Byta parti?

http://www.skelleftea.se/Gemensamt/Namnder/Protokoll/Bifogat/b9fbb2f5-bef8-44a9-9f8e-1c7eca8eb21f.pdf

På andra sidan i ovanstående länk så beskrivs hur nämnden för support och lokaler (fastighetsnämnden) ska utreda möjligheter att sälja ut den kommunala städverksamheten. Vad i hela helvete händer?? Jag trodde vi var en röd kommun med ett vettigt tänk. Uppenbarligen så hade jag fel? Hur i fridens dagar tänker företrädarna för socialdemokraterna??

OM det blir en utförsäljning kan jag lova att jag inte kommer att definiera mig som socialdemokrat längre.
Jag har fram till detta känt en stolthet över att vi i Skellefteå drev en vettig politik, men uppenbarligen är det inte så.
Vad kommer här näst? Släppa in privata aktörer i vård skola och omsorg?
Det finns några alternativ till vad som har hänt.
1. Bra lobbyverksamhet från moderaterna.
2. Infiltratörer/eller att folk har blivit köpta.
3. Företrädarna har blivit tvingade att rösta fram detta av någon högre uppsatt person.

Hur som helst så antar jag att eftersom vi har ett bra kommunalråd så kommer han att ta tag i denna sak och se till att detta stoppas. För det är ren idioti om detta ska fortgå.
Om inte annat så är det väl ett steg i att avveckla socialdemokratin och införa en moderatpolitik. Varför ska man gå ut och försämra stadverksamheten, försämra arbetsmiljö och löner för personal?
 
Sen är det också väldigt spännande att när jag var in på partiexpeditionen och frågad om dom hade hört något om detta så hade dom inte det, det hade inte diskuterats på senaste styrelsemötet... Då kan man ju verkligen undra varifrån det kommer?
 

Nytt kapitel

Det är med blandade känslor som jag går ut genom dörren från mitt jobb i kväll.
Sista kvällen på jobbet. Sista kvällen på ett ställe som jag, trots motgångar slag sparkar och dålig arbetsmiljö, har trivts grymt bra på. En fantastisk personalgrupp som uträttat underverk!
På måndag börjar ett nytt kapitel på ett nytt ställe.

Susanna: Rak, ärlig och rättfram. Fantastisk att jobba med, har alltid nära till skratt.
Birgitta: En kvinna med fart, jag hinner aldrig med. I bland så är du lite för snabb för dig själv tror jag. :) Det sitter aldrig fast när jag jobbar med dig!
Kicki A: Glad och stark! Jag är grymt imponerad av dig, kommer alltid med ett leende på jobbet!
Teija: Nu vet jag vem du är. :P Alltid roligt att jobba med dig. Strukturerad och korrekt, men med en härlig charm.
Nina:Snacka om pepp. Du är grym på att läsa av personer, brukare som personal. Positiv och omtänksam!
Kicki F: Du besitter en grym kompetens på många plan, såväl schemaläggning som ekonomi och brukarperspektiv. Du vet vad man ska säga, och när. En grym känsla för struktur och vad som behövs!
Maria: Stark och ärlig. Säger vad du tycker och står fast vid det! Ser alltid brukarna och deras behov! En klippa!
Anneli: God och kärleksfull, alltid glad och lite tokig.
Carina: Arbetsglad och har en känsla för vad som behövs!
Sofie: Vi ses! ;)

Jag har garanterat missat hur mycket som helst om var och en av er, underbara, kollegor och vänner!
Men jag tänkte att jag skulle försöka få ner några rader i alla fall!

Marginalsamhället

Hej och välkommen till mini USA!
Ett marginalsamhälle som allt mer och mer strävar efter att ingenting som någon kan ha nytta av i det offentliga får kosta pengar. Eller nä förresten, det ska inte finnas något offentligt, för det finns någon som kan tjäna pengar på det.
Men om vi nu tittar på det offentliga, ta vården till exempel. Besparingar, besparingar och besparingar, man skär ner på den tid som brukare/patienter/klienter/kunder får, och ersätter med exempelvis kameraövervakning. Vad händer då? Jo för de första så blir det en "besparing" en besparing som drabbar personer som, redan idag, har lite kontakt med människor. Dom ska nu få ännu mindre kontakt.
Man går alltid på så lite bemanning som det är möjligt, och ofta mindre än det, för att det kostar pengar. Pengar som kanske hade funnits om regeringen inte valt att spy ut dessa över folk som redan har det bra ställt.
Det började för många år sedan men har eskalerat för att regeringen ska kunna peka på hur dålig vården är och att man därför måste sälja ut den så att privata aktörer kan komma in och börja tjäna pengar på det.
Vi vet att genom att sälja ut offentliga inrättningar minskar man tillgängligheten, kolla på apoteket till exempel. Vi vet att de som jobbar hos privata vårdgivare har det sämre ställt och en sämre arbetsmiljö... Det för att ägarna ska kunna tjäna pengar.
Ingen har än lyckats förklara för mig hur vård/omsorg blir bättre när det finns ägare som är ute efter att tjäna pengar. Hur blir arbetsmiljön bättre och hur får personalen det bättre? Hur blir det mer tillgängligt om man måste börja betala en större egenavgift för att hamna på de lite finare ställena? Varför vill moderaterna öka segregering och diskriminering i samhället?

Borgare vs. Sossar

Det finns ett antal fundamentala skillnader. Jag spekulerade lite i vad som skulle krävas för att jag skulle rösta på moderaterna i nästa val.

Men först ska jag försöka ställa upp lite skillnader.
Borgare: Pengar pengar pengar
Sossar: Människan människan människan.
Borgare: Så länge jag tjänar pengar.
Sossar: Så länge alla har en dräglig arbetsmiljö.
Borgare: Staten ska inte äga något, för det finns alltid någon som kan tjäna pengar på det staten äger.
Sossar: Om staten äger vård skola och omsorg, bland annat, så kan dessa tjänster erbjudas till alla, och inte bara de som har råd.
Borgare: Sparka på majoriteten av folket för att några få ska få det ännu bättre.
Sossar: Från var och en efter förmåga till var och en efter behov.


Så vad krävs då för att jag skulle rösta på moderaterna i nästa val?
Och nu pratar jag om förändringar hos mig som måste ske, inte att moderaterna ska ända sin politik. Det då förutom att jag ska ha blivit totalt sinnesförvirrad.
Nytt jobb med en månadslön på minst 50 000:-
Plötslig brist på medmänsklighet.
Total förlust av empati.
Egoism.
Ja med dessa ovan nämnda saker så skulle jag platsa som moderat, och inte att förglömma så måste jag nog byta efternamn också, kanske något i stil med Silfverbricka eller Gyllensked, Blaadensparf kanske?

Nä men allvarligt talat. De går ju inte. Jag vill ju att alla ska ha rätt till skola, inte bara de som har råd. Jag vill att alla ska ha rätt till vård när dom behöver det, jag vill inte gå före i vårdköer bara för att jag har pengar, när det finns andra som behöver det bättre än mig. Det påminner mig om förra året när jag var på banken för att gå igenom min privatekonomi, då började dom med att erbjuda mig en sjukvårdsförsäkring som skulle göra så att jag fick hjälp snabbare. Jag fattade inte riktigt så jag frågade om jag skulle få gå före i vårdlöer då om det skulle bli aktuellt och det skulle jag inte, men jag skulle få hjälp snabbare?!?! Vad innebär det då? De kunde hon inte riktigt svara på. Bra där! 1: Inte veta vad försäkringen gör som man försöker sälja. 2: Få hjälp snabbare, men inte gå före i vårdköer... säger inte det emot sig själv? Eller jag kanske får komma in snabbare på akuten?

Kontentan, jag är nog för medmänsklig för att kunna bli borgare.

Tack till folk!

Tack till Jan Lundberg, som fått mig att inse att man ska lyssna på rykten, man ska inte tro gott om människor som har ett dåligt rykte, det visar sig att ryktet stämmer.
Tack till Kims Mamma, som hjälpte mig att fixa någonstans att bo i denna kris, och för att du upplyste mig om att min förra hyresvärd har varit eftersökt i programmet efterlyst. Tycker det var mycket intressant information.
Tack till Mamma och Pappa som står ut med deras, ibland, naiva son. Och som hjälper mig och alltid ställer upp.
Tack till Dennis som har hjälpt mig med mina flyttar burit, packat och packat upp. Även lånat ut sitt förråd till mig. :)
Tack till mina fantastiska kollegor, som stöttar mig och finns där både när jag behöver det och när dom tycker att jag behöver det. :)
Tack till Håkan Nilsson som har gett mig möjligheten att få blogga från Kommunals kongress.
Ett stort tack till alla andra i min närhet som förgyller min vardag!

RSS 2.0