olika partier

Nu i valtider hoppas jag att alla har börjat sätta sig in i vilken ideologi de olika partierna har. Och vad partiet har för definition på olika ord.
Som till exempel moderaternas definition av full sysselsättning, där dom menar att det är den punkt där det finns så många som är arbetslösa att inte priset på arbete upp. Dvs att din lön står still. Och de har ju moderaterna nästan uppnått.

Vidare så har vi FI som pratar om jämställdhet, och det är skitbra. Vad som däremot är väldigt skrämmande är att de vill minska fackets inflytande och slå ihop a-kassa, sjukförsäkring och försörjningsstöd till form av allförsäkring. Jag vet inte riktigt hur de tänker där, men jag antar att de vill se en obligatorisk a-kassa så. Och att ta ett av fackets främsta vapen för att hålla uppe din lön och baka in den med andra försäkringar är ett hårt slag mot dig, och fackföreningen.

Som kommunalare, och som man i en kvinnodominerad bransch så ser jag att det finns saker att göra, och fi har en del bra förslag, men att göra det svårare för dig, mig och facket att hålla uppe lönerna är inte rätt väg att gå.

Centern tillsammans med övriga allianspartier hat kört hårt med "det ska löna sig arbeta". Men pratar ändå om att sänka lönerna. Och dom gör det helt öppet. Nuff said.

Folkpartiet som har haft 8 år på sig att fixa skolan har verkligen gjort..... något. Enligt pisa mätningar har de försämrat svenska skolan ordentligt och till deras försvar säger dom, det är sossarnas fel... få se nu, hur var det med att ta ansvar?
Jag tycker det är lite kul att deras valaffisch "rösta för skolan" pekar på att vill folk inte ska rösta dom.

KD/SD... vet inte vad jag ska säga annat än homofobi, islamofobi, religiösa fanatiker och rasister/nazister.

Vänstern. Inga vinster i världen, i linje med vad LO beslutade på kongressen. Och alla har vi sett vad vinster i välfärden leder till. Mindre pengar till offentlig vård och omsorg, sämre vård och miljardbelopp av våra skattepengar som delats ut i vinster.

Socialdemokratiska arbetarepartiet. Är väl det bredaste partiet, vilket ger dom vissa svårigheter att behaga alla. De pratar om att återställa socialförsäkringsavgifterna, att plocka bort slaveriet och skattesubventioneringar till företag och rika. En av de viktigaste frågorna enligt mig är vinster i välfärden där de kompromissat lite, det är ett okej förslag där företag får plocka ut räntan plus en procent. Men om vårdföretag är seriösa med att fixa välfärden har det inget intresse av att lyfta vinst, utan då är det kvalitén som styr, och de väljer att återinvestera pengarna i verksamheten.

För mig är det ändå ganska självklart vilket parti jag kommer rösta på. För hur än det är så handlar det om egoism, eller kanske snarare kollektiv egoism. Över lag så är jag övertygad om att sossarna kommer fixa till alliansen förstört och därigenom kommer jag lägga min röst på dom.
För ett bättre samhälle, för ett öppnare samhälle för varmare samhälle.

Det närmar sig

Valdagen kommer allt närmare. Och det känns som att vi kommer att få se en hel del pajkastning.
Läste nyss på aftonbladet hur (S) startar en attacksajt. Nu har ju media en tendens att överdriva saker och ting.

Det är bra att det kommer fram hur alliansen med moderaterna i spetsen har vilselett Svenska folket, trixat med ord och siffror. Men samtidigt så måste det komma någon form av svar, på hur vi ska göra det bättre... eller kanske inte ändå, jag menar det går ju som inte göra sämre. 
Lura Svenska folket, ignonrera beslut, och köra över alla andra pariter i Alliansen har ju varit (M)oderaternas taktik. Och se så bra det gått. Ökade klyftor, en skola i panik, minskade högskoleplatser, sämre anställningsvilkor osv osv. 

Anders Borg säger att han kommer att gå hårt på Magdalena Andersson för att hon var med och skapade "vilda västern", men Anders Borg har haft åtta(8) år på sig att göra något åt det, men inte gjort det och då måste man ju undra varför? 
Mest troligt är det ju så att; (M):s partistöd kommer från företag, och Svenskt Närligsliv bland annat, och dessa aktörer har ett särintresse av att råna Svenska folket på deras skattepengar, och därför har det inte gjorts något åt denna "Vilda västern" som finns inom välfärdssektorn. 

Lycka till Anders, gör som ni alltid gör inom moderaterna, skyll på sossarna och hoppas att ingen förstår att ni har haft 8 år på er att fixa till det sossarna "ställt till med". Vissa saker har ni ju ändå hunnit fixa till. Ni har ju fixat bidrag till företag, men både slaveri och och ekonomiskt bidrag för att ha dessa moderna slavar. Ni har sett till att vi i princip inte har någon som är sjuk. Och så har ni sett till att sparka på våra äldre, bara för att det är gamla. Det gick jävligt snabbt, men att försöka förbättra något det är inget som gått göra något åt. Utan då skyller ni bara på sossarna. Eller kanske bara Göran Persson. 

 

Men hur som hellst så känns det på något sätt mer seriöst än (M) kampanjen som innehåller rena och skära lögner. Men det får man inte prata om.... tydlgen.

 


RSS 2.0