Sänk ungdomslönerna

Här är en debattartickel om varför ungdomar under 25 ska ha 75% av ingångslön.
Det låter extremt ovettigt med argumet som "att det inte är något som avgör möjligheten till en högre lön i framtiden". Nä det är väl klart, eftersom att alla får en löneökning som förhoppningsvis i alla fall motsvarar inflationen. MEN det säger ju inte att dom stackarna kommer att komma upp i en rimlig lön. Dom pratar om att detta borde göras i serviceyrken som har generellt lägre lön än ex industrin. Vilket innebär att om ingångslönen för en person över 25 ligger på 17 000 skulle de för en person under 25 ge 12 750 vilket ger ca 9100 efter skatt. OM vi då räknar vidare och kollar på hur lång tid det skulle ta för dessa ungdomar att komma upp i ingångslönen, räknat på svenskt näringslivs mål om att alla ska få 2.6% finner vi att det skulle ta 10 år för dessa ungdomar att komma upp i grundlönen på 17 000, eller då har dom faktiskt hamnat på hela 17 049kr.
Något som skulle få mig att eventuellt överväga att kanske tycka att detta är lite bra skulle vara om dessa ungdomar då frå 25% rabatt på ALLT! Dvs hyra, bilköp, mat, tobak, alkohol, resor, bränsle ja verkligen allt, sen efter det att dom nu fyllt 25 så får dom då först den centrala löneökningen plus de 25% som dom har "förlorat" under tiden som dom var ung, utan erfarenhet och då uppenbarligen har ett lägre människovärde än andra.
Bara för att förtydliga, jag är inte på något sätt för detta, men det som närmast skulle kunna få mig att ens tänka tanken att det evetullet skulle kunna vara något är förslaget ovan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0