"Data licens"

Känns skönt på ett sätt att vara nere på mina "vanliga" typ 14 läsare. :) Dock kul att över 70 st unika läsare var in och tittade när jag hade det som jobbigast med gubben som kallar sig hyresvärd, healer voodoo och allt vad han nu håller på med. 
 
Nog om det, Snackisen om TV- licens för att ha dator... Jag känner att jag måste ta motstånd till den. Jag tycker att man ska betala TV-licens som det är idag, om man har TV mottagare. 
Dock, som en bekant skrev på facebook. Ska man ha argumentet att eftersom att jag har utrustning som skulle kunna användas för att ta del av tjänsterna, så ska jag måsta betala. Borde då inte alla som har en bil som kan köras fortare än 140km i timmen automatiskt bli av med körkortet då dom har utrustning som kan användas till det?
Eller att alla jägare blir fängslade för att dom har utrustning som kan användas till mord?
Eller kanske att de flesta föräldrar blir dömda för barnpornografi då dom har utrustning för att dela bilder och filmer på nätet??
 
Ska de vara så ska det väl ändå vara lika för alla? 
 
Ber om ursäkt redan nu om någon/några känner sig stötta av det jag skriver, tanken är bara att sätta perspektiv på det hela. 
Bara för att jag har en dator kollar jag inte på svt:s realtidsstreaming, bara för att jag har en bli som går 150km/h (inte för att jag har det nu, tror inte min bil går mer än 90 i bästa fall) så betyder det ju inte att jag kör så fort.
 
Ett alternativ är ju att göra som med exempelvis netflix, man får helt enkelt skaffa ett konto som man får betala en avgift för. 
 
Annars är kanske detta bara ett tecken på att regeringen har kastat ut för mycket pengar till de rika, och måste således ta in mer pengar från alla, så att de rika kan få ännu mer?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0