Då var man här!

Första inlägget!
Jag känner mig lite irriterad på dagens media! Fick en kommentar på en länk jag la upp på facebook som sa citerat; "Har du aldrig tänkt på att de allra flesta som läser dina länkar och statusuppdateringar angående sittande regering redan tycker att alliansens politik suger. Det vore mer intressant att läsa hur såssarna tänker styra upp landet om de får chansen."

Det är väl möjligt, men det verkar ju inte vara någon som är intresserad av SAP:s politik där ute, media vill (av naturliga orsaker iofs) inte förmedla den politiken, dom vill skapa rubriker. Vilket gör att det är "bättre" för dom att skriva om partiledaren, om valprocessen av nu partiledare.
Såg förövrigt en rubirk i aftonbladet som löd, "Media fällde Juholt" Lite paradoxalt kan man tycka då det var aftonbladet som var med och startade hela härvan.

I alla fall så kan man ju tycka att partiet ska ha en öppen valprocess, och vad innebär det då? Jo de alla tycker är att ALLA ska få vara med och bestämma, media, borgarna, de som inte är med i partiet.

Borde det inte vara så att det som är medlemmar i partiet som ska bestämma vem som ska leda partiet?? Och vill man vara med och påverka så är det ju bara att gå med i partiet. Inte svårare än så.


Läste förövrigt i sektionsordförande Håkan Nillsons blogg om att Skellefteå kommun hade 874 119 vikarietimmar under 2011. Vilket ger om man kolla på hans diagram strax under 460 årsarbetare, som skulle kunna vara anställda.
Dvs det finns pengar för att ha dessa personer på standby hela tiden. Att dom när som hellst kan få ett sms och måsta ut och jobba, att inte bli respekterade av det vikariesystem som finns. Om man har valt att lägga sig inte tillgänglig så kan man ändå bli uppringd och tillfrågad om jobb. Tänk dig själv att du har jobbat natt på lassarettet, just kommit hem och somnat, så ringer dom från kommunen och väcker dig för att fråga om du kan jobba, trots att du ligger otillgänglig.
Varför inte anställa dessa i stället, bemanna upp så att man kan nollvicka om det skulle bli tillfällig sjukdom eller liknande?

Jo för det finns inte pengar, men det finns pengar för att dom ska få betalt ändå. Märkligt!

Då börjar jag runda av mitt första inlägg och ser om någon läser, om jag kommer att fortsätta vara bitter eller vad som händer!

Glöm inte!! Facket finns för dig, du är facket, utan dig inget fack!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0