Strejk!!

Nu börjar det dra i hop sig för arbetarrörelsen att visa att vi faktiskt är starka tillsammans!!
Handels varslade om stridsåtgärder för ett tag sedan, vilket innebär att om det inte träffas ett avtal innan nu på fredag så kommer, här i Skellefteå, Jula och Kuusakoski (eller hur dom nu stavas) att gå ut i strejk. Sen kommer även ställen som Serveras centrallager, Chlas ohlsons centrallager att gå ut i strejk med. Har även hört nämnas att om strejken varar i över en vecka så kommer några förbund att sympatistrejka. Det är bra, det behövs lite press nu, när arbetsgivarorganistationerna med Svenskt Näringsliv i spetsen vägrar förhandla och ger riktiga skambud!!! 
Upp till kamp mina kamrater! Vi kan inte längre vara passiva och titta på och tro att allt ska lösa sig. När vi har regeringen mot oss, samt att hela arbetsgivaroganisationen också är inne på att sänka lönerna för oss!!
Nä!! Så har ni inget att göra under helgen och känner att det är något för er (förutsatt att de skulle bli strejk) åk förbi på jula eller kuusa och hjälp strejkvakterna där!! Visa att vi inte tar vad skit som hellst!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0