Friskt vs. Sjukt

Dagens samhälle präglas till viss del av ord som sjuk och frisk. Normal och onormal.
Men då är ju frågan vad dessa ord betyder.
Är det friskt att sikta på att vara smal och lång, stora bröst och fin rumpa? Bara för att det är vad samhället vill ska vara normalt och friskt. Gärna att du har stora läppar med. Och nu pratar jag naturligtvis om en kvinna. Som man ska du vara lång, ha stora muskler, helst mycket pengar också gärna en Ron Jeremy mellan benen så att säga. Och det bara för att det är så det ska vara.
Om man då kollar på verkligheten så ser det ju inte ut så. SUPRISE!!!!! Eller? Tror inte att det är så många som är förvånade över det.
Normalt är väl att jobba 7-16 måndag till fredag. Ledig alla röda dagar och helger? Eller? Hur stor andel av arbetarklassen exempelvis är det? Njae visst är det ganska många, men vääääldigt långt ifrån alla. Idag är det normalt att Coop ska ha öppet till 22, samt att dom ska ha öppet alla dagar? Visst samhället har förändrats, vilket har medfört andra krav från allmänheten.
Vilket innebär att även andra rörelser måste förändras. Det är vanligt idag att många jobbar inom flera olika arbetsområden, dvs ena dagen på ett äldreboende och nästa dag på coop kanske. Vilket gör det svårare för dagens fackförening att ta hand om dessa. Det är något som MÅSTE bli bättre omgående!! För hoppningsvis redan i slutet på maj i år. :)
Nä men vad jag vill mena med detta är att tänk er för innan ni använder ord som normal, och frisk exempelvis. Finns säkert många andra också skulle jag tro.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0