olika partier

Nu i valtider hoppas jag att alla har börjat sätta sig in i vilken ideologi de olika partierna har. Och vad partiet har för definition på olika ord.
Som till exempel moderaternas definition av full sysselsättning, där dom menar att det är den punkt där det finns så många som är arbetslösa att inte priset på arbete upp. Dvs att din lön står still. Och de har ju moderaterna nästan uppnått.

Vidare så har vi FI som pratar om jämställdhet, och det är skitbra. Vad som däremot är väldigt skrämmande är att de vill minska fackets inflytande och slå ihop a-kassa, sjukförsäkring och försörjningsstöd till form av allförsäkring. Jag vet inte riktigt hur de tänker där, men jag antar att de vill se en obligatorisk a-kassa så. Och att ta ett av fackets främsta vapen för att hålla uppe din lön och baka in den med andra försäkringar är ett hårt slag mot dig, och fackföreningen.

Som kommunalare, och som man i en kvinnodominerad bransch så ser jag att det finns saker att göra, och fi har en del bra förslag, men att göra det svårare för dig, mig och facket att hålla uppe lönerna är inte rätt väg att gå.

Centern tillsammans med övriga allianspartier hat kört hårt med "det ska löna sig arbeta". Men pratar ändå om att sänka lönerna. Och dom gör det helt öppet. Nuff said.

Folkpartiet som har haft 8 år på sig att fixa skolan har verkligen gjort..... något. Enligt pisa mätningar har de försämrat svenska skolan ordentligt och till deras försvar säger dom, det är sossarnas fel... få se nu, hur var det med att ta ansvar?
Jag tycker det är lite kul att deras valaffisch "rösta för skolan" pekar på att vill folk inte ska rösta dom.

KD/SD... vet inte vad jag ska säga annat än homofobi, islamofobi, religiösa fanatiker och rasister/nazister.

Vänstern. Inga vinster i världen, i linje med vad LO beslutade på kongressen. Och alla har vi sett vad vinster i välfärden leder till. Mindre pengar till offentlig vård och omsorg, sämre vård och miljardbelopp av våra skattepengar som delats ut i vinster.

Socialdemokratiska arbetarepartiet. Är väl det bredaste partiet, vilket ger dom vissa svårigheter att behaga alla. De pratar om att återställa socialförsäkringsavgifterna, att plocka bort slaveriet och skattesubventioneringar till företag och rika. En av de viktigaste frågorna enligt mig är vinster i välfärden där de kompromissat lite, det är ett okej förslag där företag får plocka ut räntan plus en procent. Men om vårdföretag är seriösa med att fixa välfärden har det inget intresse av att lyfta vinst, utan då är det kvalitén som styr, och de väljer att återinvestera pengarna i verksamheten.

För mig är det ändå ganska självklart vilket parti jag kommer rösta på. För hur än det är så handlar det om egoism, eller kanske snarare kollektiv egoism. Över lag så är jag övertygad om att sossarna kommer fixa till alliansen förstört och därigenom kommer jag lägga min röst på dom.
För ett bättre samhälle, för ett öppnare samhälle för varmare samhälle.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0