Är ett jobb bättre än 10?

Om man har en summa pengar som man kan investera i ett visst område som kommer att skapa 10 jobb. 
Är det då bättre att invesera i ett annat område dår det i bästa fall skapar ett jobb?
 
Ja det är frågan, och det beror lite på hur man ser det. Vill man inte skapa jobb så är det helt klar bättre. 
Om man har som mål att pressa ner löner och försämra avtal så är det bättre. Om man vill att företag ska göra största möjliga vinst till vilket pris som helst så är det bättre. 
 
Vill man däremot följa arbetslinjen, där det ska löna sig att arbeta så kan jag inte förstå hur man kan göra så. Eftersom det ska löna sig att arbeta måste det vara bra eller? 
Så självklart måste pengar satsas där de gör mest nytta. Och som i ovan nämnda exempel, valet mellan ett jobb eller tio jobb tycker jag är ganska lätt. 
Valet mellan möjlighet till en bra löneutveckling eller lönedumpning är väldigt lätt. 
Valet mellan att företag gör enorma vinster och har för lite personal eller att företag gör bra vinster och har en personal som inte sliter ihjäl sig på jobbet är också ganska lätt. 
 
 
Jo, på tal om det, snart är det val till EU parlamentet. Glöm inte bort att rösta. Bara för att du inte röstar så kommer vi inte att gå ur skiten. Nu när vi ändå är med så måste vi försöka göra det så bra som möjligt, EU är idag styrt av högern, och det har ju inte gått så bra. Min personliga åsikt är väl just därför som så många är missnöjda. Så om vi kan få in en större röd klick där som kan försöka vända skutan och göra det till något positivt, så är det varmt välkommet. Men för guds skull gå och rösta, det är din demokratiska skyldighet.
 
Vi pratar gärna om demokratiska rättigheter, men nämner inte ofta skyldigeterna...
 
Gör inte som moderatera, utan ta ditt ansvar i stället. 25 maj, gå och rösta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0