Marginalsamhället

Hej och välkommen till mini USA!
Ett marginalsamhälle som allt mer och mer strävar efter att ingenting som någon kan ha nytta av i det offentliga får kosta pengar. Eller nä förresten, det ska inte finnas något offentligt, för det finns någon som kan tjäna pengar på det.
Men om vi nu tittar på det offentliga, ta vården till exempel. Besparingar, besparingar och besparingar, man skär ner på den tid som brukare/patienter/klienter/kunder får, och ersätter med exempelvis kameraövervakning. Vad händer då? Jo för de första så blir det en "besparing" en besparing som drabbar personer som, redan idag, har lite kontakt med människor. Dom ska nu få ännu mindre kontakt.
Man går alltid på så lite bemanning som det är möjligt, och ofta mindre än det, för att det kostar pengar. Pengar som kanske hade funnits om regeringen inte valt att spy ut dessa över folk som redan har det bra ställt.
Det började för många år sedan men har eskalerat för att regeringen ska kunna peka på hur dålig vården är och att man därför måste sälja ut den så att privata aktörer kan komma in och börja tjäna pengar på det.
Vi vet att genom att sälja ut offentliga inrättningar minskar man tillgängligheten, kolla på apoteket till exempel. Vi vet att de som jobbar hos privata vårdgivare har det sämre ställt och en sämre arbetsmiljö... Det för att ägarna ska kunna tjäna pengar.
Ingen har än lyckats förklara för mig hur vård/omsorg blir bättre när det finns ägare som är ute efter att tjäna pengar. Hur blir arbetsmiljön bättre och hur får personalen det bättre? Hur blir det mer tillgängligt om man måste börja betala en större egenavgift för att hamna på de lite finare ställena? Varför vill moderaterna öka segregering och diskriminering i samhället?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0