Vinster

Det är känt att hela samhället idag har vridits åt höger, till våran fördärvelse. Vi har idag inte samma tänk om våran granne, våran släkt och våra äldre. Till stor del pga moderaternas retorik om "det ska löna sig att arbeta" "bidragsfusk" "ungdomar är bara lata och vill inte arbeta". När vi började tro på det så gick samhället åt helvete. Vi vet idag att "bidragsfusket" som moderaterna kallade det, men vad dom menar är fusket med de försäkringar som vi köpt, arbetslöshetsförsäkringen och sjukförsäkringen inte alls är så utbrett som moderaterna påstår. Vi vet att moderaterna vill sparka på våra föräldrar, far och morföräldrar och deras föräldrar för att dom försökte bygga ett samhälle som skulle genomsyras av solidaritet och rättvisa.
Idag ser vi ett samhälle som genomsyras av egoism och jagtänk.
För att komma till saken så har jag en enkel fråga som INGEN hittills har lyckats svara på. Och den är, hur kan man ge bästa möjliga vård/utbildning och ha en bra lön för arbetarna och samtidigt ha ett vinstintresse?
Det närmaste till ett bra svar jag har fått är konkurrens. Men det duger inte. Om privata aktörer ska konkurrera med offentliga så måste dom sänka deras pris till samma eller lägre pris än den offentliga. Vilket gör att dom missar intäkter där. För att inte brukaren/patienten/eleven ska lida så mycket så blir det arbetaren som får lite, med lägre lön, sämre arbetsförhållanden och dålig arbetsmiljö. Är det okej?? Nej det är det inte?
Varför ska vi skeppa iväg skattepengar till företag som bara vill få ut så mycket pengar som möjligt? När man skulle kunna använda dessa pengar till att skapa en bättre vård/utbildning i den offentliga sektorn.
Det är där problemet är, Alliansen, med moderaterna i spetsen vill INTE skapa så bra förutsättningar som möjligt för den "lilla" människan, dom vill skapa så bra förutsättningar som möjligt för företagen och deras möjlighet att tjäna pengar. Och så länge som vi har en regering som tycker så, så kommer vi se ett Sverige som förfaller mer och mer.
Så mina vänner. 2014 är det dags att göra något åt det och verkligen visa att det fortfarande finns människor som bryr sig om andra människor, och inte bara bryr sig om att tjäna pengar.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0