Historia

Tänkte försöka skriva en liten historia om hur Sverige hade kunnat se ut idag. 
Det är i början av år 2013 i ett av U-länderna, Sverige. I landet finns det väldigt stora skillnader, större delen av befolkningen, ca 90% är oerhört fattiga. Landet har en hög befolkning och en hög arbetslöshet. Dock är det lite svårt att mäta arbetslösheten, efter som de flesta personer bara jobbar från dag till dag. Det finns i princip ingen struktur i samhället, förutom för de rikaste 10% vilket till största del utgörs av företagsägare och politiker. Landet Svergie har utvecklingsmässigt stått i det närmaste still sedan början på 1900talet. 
 
Om man tittar sig runt så ser man militärer nästan överallt. Landet har varit hårt präglat av flera revolutioner, dock har regeringen alltid lyckats hålla sig kvar. Efter den senaste revolutionen så var det så nära att folket skulle ta över, men så blev det inte. Regeringen och adeln blev rädda, och avrättade tusentals medborgare som medverkat i revolutionen. Efter det införde regeringen ett strängt förbud som innebar att allmänheten inte längre fick jaga med skjutvapen. 
Ville man ha mat fick man allt vackert använda pilbåge eller slangbella. 
Folket står numera helt maktlösa mot regeringen. Då det inte finns någon allmän rösträtt så ar det svårt att påverka. För att få rösta måste du vara god för minst 100 000sek, vilket är väldigt få som är. Har du sedan mer än 1 000 000, ja då har du 5 röster, och så trappas det upp. 
Rätten för medborgarna att träffas är strikt begränsade, då det kan vara ett hot mot regeringen och adeln. 
 
Men hur ser då en dag ut för en medborgare. Bland de 90% som inte har rösträtt, och som har det sämst ställt kan en typisk dag se ut som följer. 
Kvinnan i hushållet stiger upp ca 04.00 och (i fall det finns djur i hushållet) mjölkar geten, eller kossan. Kokar sedan upp lite sky till frukost för familjens 8 barn. 
Mannen har redan åkt iväg för att ställa sig utanför fabriken och hoppas på att ägaren ska välja just han, för att jobba idag. Han vet att han måste vara berädd att jobba för nästan inga pengar alls, om han ska ha en chans att få jobb för dagen. 
Kvinnan skickar ut deras två äldsta barn för att försöka tigga till sig några ören nere på marknaden, medan hon så gott hon kan försöker lära de de 4 mellersta barnen att läsa, samtidigt som hon sköter de två yngsta. 
Som ni förstår så finns det ingen skola att tillgå, om man inte har pengar förståss. 
Kvinnan är konstant orolig för hennes man, det är med blandad glädje och förtvivlan som hon ser han komma gåendes hem igen. Hon vet att han överlever en dag till, men utan pengar. 
I fabriken är händer det väldigt ofta att arbetarna drabbas av "olyckor". Det är ett osäkert och farligt jobb, men ägaren ser det som att han gör samhället en tjänst om några arbetare går bort. 
- Mindre slum på gatorna, tänker han. 
Så varför åtgärda dessa "olycksdrabbade" områden, det är ändå ingen som påtalar det. 
- För dom vet, dom vet att det är jag som bestämmer, och om dom blir jobbiga, eller ställer krav så får dom inte jobba kvar.
 
I dag kom mannen hem helskinnad, men utan pengar. Så han beger sig ner på marknaden och letar upp sina två äldsta barn. Matförrådet har gapat tomt i snart en vecka så han har bestämt sig att det är dags att jaga. 
Tyvärr finns det inte så mycket djur i Sverige, då fattigdomen är stor, inga sociala tryggheter som arbetslöshetskassa och sjukersättning. Så för att överleva måste man jaga, vilket har slagit hårt på djurbeståndet. 
 
Anledningen till att familjerna är så stora är mycket för dom vet att mest troligt kommer inte alla att överleva till vuxen ålder, och för att ha någon form av trygghet när man bilr gammal så måste man ha någon som kan ta hand om en. 
Pension är bara ett ord man har hört talas om, att de höga cheferna får lön när dom blivit så pass gamla att dom inte kan jobba kvar. 
Mot kvällen kommer pappan och barnen tillbaka, dom har lyckats fånga en hare, vilket festmåltid! Men lyckan är inte långvarig. Det yngsta barnet har blivit sjuk, om hon överlever kan vi bara spekulera i. 
 
Adeln och politikerna förstår inte vad medborgarna gnäller om. Dom har ju tak över huvudet, stora familjer som kan ta hand om varandra.
- Dom trivs ju så bra med varandra att dom oftast bor flera familjer i samma hushåll säger en politiker.
 
- Hur tror du att det skulle se ut om hela befolkningen skulle få rösta?
- Är du galen? Det går ju inte, dom lata små månniskorna vet ingenting, dom förstår sig inte på sådana hära saker. Dom borde börja med att lära sig arbeta innan dom ska vara med och bestämma!
Det enda dom vill är att ligga på de stampade jordgolvet och håva in pengar, hur skulle det se ut va? Hela Sveriges ekonomi skulle gå i botten!
 
Ja detta var en liten illustrtion av hur det hade kunnat se ut om moderaterna haft matkten hela tiden. 
Tänk på det kamrater!
Tänk på hur mycket moderaterna har förstört Sverige under de år som dom regerat.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0