Julaftons förmiddag

I morgon kommer vi att läsa i tidningar och på internet, se på nyheter och höra i radio, att Svenska folket har spenderat si och så många miljarder kronor till julen. Säkert får vi även höra om försäljningsrekord också.
Men, hur ligger det till egentligen, då klasskillnaderna växer, rik blir rikare och fattig blir fattigare. Hur är det med de människor idag som de senaste åren har fått en julklapp av regeringen som stavas fattigdom, som har fått se pengar gå till redan välbärgade människor medans de själva får allt mindre del av kakan, bara för att man råkar vara sjuk, eller för att man har läs och skrivsvårigheter och då inte kunde gå ut gymnasiet med fullständiga betyg. Då man sitter och verkligen försöker göra sitt bästa för att läsa upp betygen men det går inte, det finns inte rätt stöd att få, och för det så blir man straffad med mottot, "om du bara får tillräckligt lite pengar så kommer du att bli frisk, eller rycka upp dig och faktiskt anstränga dig för att fixa betygen. Du är lat och det är ditt eget fel att du sitter i den sits som du gör!"
Om du frågar mig så är det helt gräsligt. Det är också helt förkastligt att (om vi börjar med Sverige) folk ska vara beroende av välgörenhet för att kunna få mat för dagen. Att vi i Sverige som haft en var världens bästa sociala skyddsnät nu har blivit så oerhört nedmonterat, till förmån för att de som redan har pengar ska kunna få lite till.

Jag vill i all denna julglädje önska er en god jul men samtidigt inte glömma, inte glömma att det finns barn i Sverige som inte får några julklappar, det finns barn och vuxna som inte vet om dom har tak över huvudet. Det finns så mycket elände, och det blir bara värre och värre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0