Kommunal Tar Fighten!

Det har varit tyst här på senaste tiden. Det har sina orsaker, men inget som jag behöver gå in på nu.

Kommunal tar i alla fall fighten och varslar om stridsåtgärder för att SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) inte vill se jämställdhet. Dom vill att löneklyftorna mellan kvinnodominerande och mansdominerande yrken ska fortsätta växa. Dom, med Svenskt näringsliv i ryggen, sparkar på personerna som jobbar inom de yrken genom att säga ungefär såhär. "Ni mina små slavar, ni är minsann inte värda något. I alla fall inte så mycket som de stora starka karlarna som jobbar inom industri. Ni gör minsann inte rätt för er. Ni har minsann inget tungt arbete, utan sitter mest och latar er, därför så vill vi inte höja era löner med samma nivå som de stora starka industrimännen." Detta är inte bara ett hån mot vi som jobbar inom vård och omsorg, vi som tar hand om de stora starka karlarna när dom blir sjuka och gamla, det är kränkande och diskriminerande.
Vi inom vården sitter i ett lite trångt läge, då vi har svårigheter att själv hävda oss. Tur att vi har hela LO familjen bakom oss, och som kommer att stötta oss hela vägen.
6.8% på 3 år pratas det om. Men även 1740kr på 3 år för de som i snitt tjänar mindre än 25 000/månad. Så med lite matematik inser man att det inte är många kronor det rör sig om, men ack så viktiga kronor för att de yrken med många kvinnor inte ska halka efter ännu mer. Om SKL och Svenskt Näringsliv hade haft någon form av ansvarskänsla så hade man accepterat detta.

Det pratas mycket om ansvarstagande, och då kan man ju undra när Svenskt Näringsliv och Urban Bäckström ska börja ta ansvar och sluta diskriminera kvinnor.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0