Kampen mot f.d. Svensk arbetsgivaförening och SKL.

Om inte SKL, med Svenskt näringsliv(f.d svensk arbetsgivarförening) i ryggen och Kommunal, med samtliga medlemmar och LO i ryggen kommer överens så börjar snart en konflikt.
Enskilda personer kommer att bli drabbade på ett eller annat sätt om konflikten bryter ut, allt detta för att på sikt bland annat försöka utjämna löneklyftorna mellan kvinnodominerande och manligt dominerande yrken, även för att försöka få bukt med s.k delade turer. Det innebär att man jobbar en stund på morgonen får sedan åka hem några timmar och komma tillbaka och jobba på kvällen.
Jag vill se en utjämning av lönegapen. Visst kommer olika yrken att tjäna olika mycket, men de klyftor som finns idag är inte rimliga.
Detta är då något som SKL och svenskt näringsliv inte vill ha, dom vill fortsätta trycka ner kvinnor och kvinnodominerande yrken. Snacka om 1800 tals tänk.
En kusin till mig sa, måste man se det som kvinnor och män? Om det ska vara jämställt ska man inte se alla som människor? Och ja det tycker jag verkligen, men då man tydligt kan peka på stora skillnader i löner, ju fler kvinnor som jobbar inom ett område ju lägre lön så är vi inte där än.
Det skiljer i snitt ca 7000/månad mellan byggnadsarbetare och barnskötare. Skulle byggnadsarbetaren bara tyst acceptera om det var barnskötarna som tjänade ca 7000/månaden mer än han? Jag är tveksam.

Kommunal är Sveriges största fackförbund. Om någon ska kunna få igenom en förändring så är det vi! Tillsammans med LO naturligtvis!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0