Hur vill du ha det?

1. Vill du betala hela din sjukvård själv?
2. Vill du att dina barn ska få ha gratis mat på skollan?
3. Vill du vara tvungen att säga upp dig från ditt jobb för att ta hand om sjuka och gamla släktingar?
4. Vill du ha gratis skolgång för dina barn?
5. Vill du att dina barn ska ha högskolebehörighet?
6. Tycker du att det är rätt att våra skattepengar går till höginkomsttagare och riskkapitalbokag?
7. Är det rätt att sjuka och gamla ska betala för att de som jobbar ska ha det bra?
8. Är det okej att höja premien och sänka ersättningen på en försäkring?
9. Är det rättvist med ett samhälle som skapar ökad barnfattigdom?
10. Finns det sjukdomar/tillstånd som varar längre än 6 månader?

 

Hur jag vill ha det.

1. Nej, självklart inte, jag betalar skatt som ska gå in och täcka mycket av den eventuella kostnad som kan uppkomma. Jag vill inte ha det som i USA. Vilket vi verkar vara påväg mot om Sverige fortsätter acceptera vinster i välfärdssystemen. 

2. Javisst, jag tycker det är en självklarhet. Såg en debatt för ett år sen ungefär där MUF debatterade för att eleverna sjkulle få en skolpeng på ca 20-25kr/dag att köpa mat för. Och deras huvudargument var att det skulle gynna näringslivet. Inte en tanke på att det är viktigt för eleverna att få i sig näringsriktig mat. Bara näringslivet får pengar så blir allt bra, eller?

3. Nej, men om vi ska privatiesera vård och omsorg kommer det att bli så för de som inte har råd att betala. Vilket är ytterligare ett steg i klassamhället och en spark i skrevet för det fattiga.

4. Ehh ja! Det betalar jag skatt för. OM vi ska ha privata skolor ska all eventuell vinst gå tillbaka till verksamheten, det ska vara krav på behöriga lärare och klasser av lagom storlek. Kort sagt, ingen vinst ska utbetalas till ägarna.

5. Det borde vara en självklarhet idag, men dagens regering vill verkligen att klasskillnaderna ska bil större och större. Därför tar man bort behörigheten på de praktiska linjerna. Vilket kommer att resultera i att fler kommer söka teoretiska linjer. Och det kommer bli brist på folk inom LO kollektivets avtalsområden. Fördelen (om man får säga så) Är väl att LO yrkena kommer att kunna få upp lönen ordentligt snart då det inte finns utbildat folk. 

6. Nej, skatten ska vara solidarisk, dvs att det som tjänar mer betalar mer. Dom har den möjligheten. Och det för att samhället ska kunna flyta på bra. Inte som nu, att ju mer du tjänar ju mindre skatt betalar du.

7. Nej. Det finns absolut ingen vettig anledning till att sparka på våra sjuka och gamla. Många av dom var med och byggde upp Sverige till vad det kunnat vara. Men då väljer regeringen att håna dom med att dom ska betala högre skatt än de som jobbar och har det bättre.

8. Nej! Oavsett om det är bilförsäkringen, hemförsäkringen, arbetslöshetsförsäkringen eller sjukförsäkringen. 

9. Dum fråga. Självklart är det inte det, men regeringen är av en annan åsikt. Deras åsikt, om man bara gör det tillräckligt dåligt för människan så kommer den tillslut att ta tag i sig själv och se till att få det bättre. Varför inte i stället ge människan förutsättningar att få det bättre??

10. Ja, men inte om man frågar Jesus, eller jag menar Reinfeld. 


Kommentarer
Postat av: Anders Larsson

Intressant inlägg, Patrik! Vill vi att ungdomarna skall kunna ta framtidens jobb så måste de ha utbildning. En del av dagens arbetslöshet beror på att de som är arbetslösa inte kan ta de jobb som finns. Att inte satsa på utbildning för de som är arbetslösa är ett resursslöseri.

Svar: Tack. Måste börja med att säga att det är roligt att, för mig, okänt folk läser min blogg. :)Sen kan jag inte annat än hålla med dig till punkt och pricka.
Patrik Enkvist

2012-10-26 @ 10:33:35
URL: http://blogg.lo.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0