"Det vaknande folket"

Måste börja med att säga grattis till Obama! Det bättre av de två alternativen som fanns.

Tror att folket, eller som en något känd figur så vacker kallar oss, "de sovande folket". Blir mer och mer medvetna om vad som har blivit av det en gång så fina Sverige.
Man ser, ökade klasskillnader, mer pengar till de rika och mindre till de som redan har det dåligt ställt.
Man vill sälja ut den offentliga vården som vi har byggt uppför att folk ska få tjäna pengar på det, utan tanke på hur kvalitativt det kommer bli.
Man straffar de sjuka arbetslösa och gamla.
Det är bra att de sovande folket börjar vakna till och se vilken misär Sverige är på väg in i.
Allt regeringen bryr sig om är Stockholm och att de som redan har mycket pengar ska få mer.
Men det är nog egentligen inte så konstigt, då hela deras syn bygger på att man är elak med de som har det dåligt ställt om man hjälper dom, dom måste bara få det tillräckligt dåligt för att skärpa sig.
Jag har väldigt svårt att tänka mig en sådan människosyn, men om man bara förstår det så kan man också förstå varför regeringen agerar som de gör.
Nä nu får det vara bra med det.
Vi måste se till att byta regering,
så vi får en skola värd att kallas skola, som inte stänger ute vissa från att i framtiden kunna studera vidare. Vi måste få en välfärdspolitik som ser till alla, både de som har jobb och de som inte har det.
Det ska man också veta, att A-kassan är framför allt inte ett medel för att den arbetslöse ska ha en inkomst, däremot ett medel för att skydda lönerna för de som jobbar. Även där ser man ju vad dagens regering gör. Försämrar den för att tvinga fram lönesänkningar.
Vi måste få en regering som solidariskt över hela landet gör satsningar, och inte bara i stockholmsområdet. Bottniabanan till exempel.
Vi måste få en regering som vågar ta ansvar för Sverige, vågar hjälpa de arbetslösa och inte bara kasta in dom i företag som slavar, utan rättigheter, utan lön, utan stöd, ja helt rättslösa och livegna. Bara för att få snygga siffror.
Nu får det fasiken vara nog av detta dravel.
Snart är det dags för regeringsbyte!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0