Skellefteå Kommun

Partiet är i kris sägs det, internt "krypskytte" har det varit, media styrs av borgarna och vill inte att SAP ska ha en stark ledare, för det hotar dom.
Nog om det, alla vettiga vet att det förhåller sig mer eller mindrer på detta vis.
Nu har VU gått ut med ett förslag till partiordförande, bra eller anus?
Bra: Det går fort, vi kan börja försöka ta oss ur krisen ganska omgående.
Anus: Demokrati??, då liks "allt" är åt helvete ändå, varför inte bara göra det bra. Fixa den öppna processen som nu tydligen alla viil ha. Se till att alla arbetarekommuner får säga sitt om vem dom vill se, kalla till extrakongress och gör det rätt och riktigt. Vad kan hända förutom att det blir mer demokratiskt?? Jo att vissa högt uppsatta i partiet inte är nöjd och kanske slutar med "krypskytte" och börjar köra över folk med tanks i stället.
Fick idag höra att man INTE behöver ha ID kort för kommunen för att få gymma på brinkengymmet. Man kan be om ett tillfälligt kort eller nåt i den stilen för att få gymma där. Tummen upp kommunen!
Men sen kan jag inte riktigt sluta tänka på alla våra stackars vikarier som det inte finns råd att anställa, men det finns råd att dom ska sitta hemma och vänta på ett sms för att kanske få jobba, har dom tur får dom jobba en hel dag, annars kanske bara nån timme. Skrämmande.
Men då tänker jag såhär, att våra kära vikarier har en oerhörd makt. Tänk om dom skulle få för sig att gå samman, att dom inte vill ha det på detta vis. Dom skickar ett brev till kommunen där dom beskriver vilka önskemål/krav dom har. Eftersom att det mest troligt kommer att bli avslag på deras krav så kan ju helt enkelt följande sak hända.
Dom har ingen skyldighet att jobba. SÅ dom kanske helt enkelt samlar ihop lite pengar och lägger i en kassa för att den som verkligen behöver pengar ska kunna få en liten del av det dom gemensamt har lagt i hop till. Sen bestämmer dom att under två veckor så lägger sig ALLA otillgängliga i systemet, svarar inte/säger att man inte kan jobba.
Vad ska kommunen göra då?? Med tanke på att man under 2011 behövde vikarier under 874 119 timmar. Det är massor med tid, med tanke på att ett år har 8760 timmar.
Vad skulle hända då?? Jo kommunen skulle måsta plocka ut ordinarie personal för att kunna täcka upp. Tänk om det fanns lite solidaritetstanke då och man som ordinarie inte ville gå ut och jobba övertid.
Då sitter kommunen i skiten.
Tänk om...
I dagens kalla samhälle behövs det mer solidaritet, mer tanke på medmänniskan. Eftersom att regeringen står för motsatsen till det så är det dags att vi visar att vi faktiskt har ett hjärta och att vi bryr oss!
En bekant till mig blev uppsagd för inte alls länge sen. Han skrev en rad på facebook som i alla fall rörde mitt hjärta. Han skrev något i stil med; "Även om jag skulle undantas från uppsägning pga. speciell kometens eller liknande så skulle jag tacka nej. För jag tycker att det är osolidariskt." Det är inte de exakta orden men. Det är fint!
Nä men det kanske är dags att försöka sova, så man orkar med en dag i morgon att försöka förändra Sverige till det bättre!
Till ett samhälle där alla är välkomna, där alla har rätt till sjukvård, där alla har rätt till de hjälp/stöd man behöver. Att man har rätt att gå i skola, att man får en bra start och ett värdigt avslut i livet. Inte som idag när moderaterna pissar på de gamla som har varit med och format Sverige mot det underbara land som Reinfeldt ihärdigt rasserar!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0