6 timmars arbetsdag

Som många vet så är Socialdemokraterna västerbotten äntligen för 6 timmars arbetsdag!
Det känns lite "jobbigt" att måsta ge moderaterna lite cred. Men dom har faktiskt haft rätt på den punkten. Förnyelse, i runt 100 år så har vi haft 8 timmars arbetsdag/ 40 timmars arbetsvecka, så det är väl klart att det är dags att förnya, bara synd att det tog så lång tid för Socialdemokraterna att inse det. 
 
Men med ökade krav på vinst och effektivisering inom industrin, personalnedskärningar och ökat ansvar och press på personalen.
Fler arbetsuppgifter/personer att ta hand om med minskad personal inom vården vilket i alla dessa ovan nämnda fall ökar belastningen på kroppen så är det på tiden att det blir ändring på detta. 
Vi kommer att slita ut oss mer och mer, snabbare och snabbare. Samtidigt som vi snart säkert kommer att måsta jobba tills vi är 75, då de flesta kanske inte kan jobba längre än till man är 55 så måste vi på något sätt försöka se till att vi orkar hålla ihop hela livet.
Så än en gång lite cred till moderaterna i just denna fråga om att det behövs förändring. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Niclas

Vinstmaximeringen är största boven. Speciellt att det finns privata vårdbolag och företag som driver skolverksamhet, samt bemanningsföretag som upphandlar statliga medle via AF vars enda intresse är att vrida ur den sista vinstkronan till nackdel för de som gör arbetet samt brukarna. Det enda som räknas är pengar, inte kvalité, inte personalpolitik, inte verksamheten...den som de som arbetar får slita hund för att få att fungera !

Svar: Du har så rätt. Så det finns ju ett gäng fördelar med att korta av arbetsdagen, inte nog med det jag skrivit, jag tror även att sjukskrivningar kommer att minska, framförallt långtidssjukskrivningar. Vilket kommer att spara pengar för privata företag i längden. Synd bara att kapitalismen inte ser längre än vad näsan räcker.
Patrik Enkvist

2012-08-04 @ 22:37:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0