Löfven

Såg att våran blivande statsminister var på besök i Vilhelmina. Kul!
Hade gärna varit där om inte jobb och jobb hade kommit i vägen. Måste nästan nämna att Djurgården är ute, dvs inget elitseriespel för dom. :P Man kan ju inte undgå att glädjas för deras skull, att dom får spela i en serie där dom kanske har en chans att vinna lite. :D Och om 6 matcher så kommer SM guldet hem till Västerbotten, närmare bestämt till Skellefteå AIK. Hörde vissa gnagare som var besvikna efter gårdagens match och inte ville se det något mer, kan ju glädja dom med att dom bara behöver utstå två matcher till, sen är det över för deras del. :D
Måste sprida lite cred till gruppen som gick den tävrfackliga medlemsutbildningen. Riktgit kul gäng, även om det stundtals upplevdes något ostrukturerat.
Nu är det strax dags för en ny värvar kampanj för kommunal, du får 200:- i presentkort på coop för varje medlem du värvar!
När ska Sverige börja utvecklas igen och inte backa? Vilka åtgärder finns idag för att unga ska få jobb?
Åtgärdsförslag är att unga så få sänka sin lön, inte nog med att den redan är sänkt i form av minskad socilaförsäkringspremie (arbetsgivaravgift) nu ska dom även gå ner till 75% av lönen.
Vi ska jobba tills vi är 75 för att alla gamla är så kompetenta. Det ger verkligen chansen för unga att ta sig in på arbetsmarkanden.
När ska sjuka, gamla och arbetslösa sluta straffas för att dom är just sjuka gamla och arbetslösa?
Ja, Marian Radetzki har svaret på det. Ägna 19 minuter åt att se på klippet. Fast om man frågar statsministern så straffas dom inte, dom betalar bara mer i skatt än de som jobbar. Eftersom att det ska löna sig att jobba.
När ska kommuner och landsting få stöd från staten för de ökade kostnader som staten har givit dom i form av fler som blir utförsäkrade, fler fattiga? Mest troligt när vi byter regering. Det är ju inte konstigt att kommuner och landsting måste erbjuda en sämre vård, minskade tjänster när kostnaderna tokökar och de statliga bidraget har stått still sen 2006. Dvs det har inte minskat i summa, men det har inte heller ökat. Vilket resulterar i en minskning, då exempelvis landstinget i västerbottens kostnader ökar med nån miljon per år. Och då inte medräknat ökade löner och liknande.
Nä men det kanske är dags för regerinen att bruka lite allvar.
Kanske dags att byta regering, till en regering som faktiskt bryr sig om det Svenska folket? Ja det tycker jag, innan hela den Svenska modellen är raserad. Det är ganska kostigt hur andra länder strävara efter att ha det som i Sverige och dagens regering strävar för att vi ska ha det som i USA.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0