Kriget om jobben

Moderaterna påstår att det har skapats 200 000 jobb sedan 2006. Vilket i så fall betyder att dessa jobb har gått till äldere, och inte till ungdomar. För sen 2006 så har ungdomsarbetslösheten ökat. Och atalet sysselsatta har minskat. Vilket måste betyda enorma pensionsavgångar. Som man då kan tycka borde ha släppt in ungdomarna på arbetsmarkanden.
Moderaterna satsar på att sänka skatter och löner för ungdomar för att dom ska få jobb, är det verkligen rätt väg att gå?? Hur många resturanger har anställt fler nu sen momsen sänktet eftersom det var ett av huvudargumenten för att sänka momsen. Jag har inte hört om någon än. Däremot så har väl ingen missat "Momsfilibabba"?
Om man i stället kollar på Socilademokraternas jobbsatsningar så innefattar det satsningar på bland annat infrastruktur och bostäder. Och de e klart, om man ska rusta upp vägar och bygga hyresrätter exempelvis så kommer det ju att innebära jobbtillfällen. Samt att man som ungdom inte behöver ha två väldigt rika föräldrar för att man ska kunna skaffa eget boende.
Vi väljer även att satsa på högskoie och yrkesutbildningar i stället för att göra nedskärningar i dessa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0