*suck*

Nu börjas det. Läste på aftonbladet, Löfven blev tvingad.
Kul att media börjar med en "mjukstart" i alla fall. Han har ju ändå varit partiordförande i flera timmar ju.
Vad kommer att komma härnäst?
VARFÖR kan vi bara inte få en chans att framföra våran politik?? Kanske inte så svårt att svara på. Moderaterna är livrädda för att vi ska få börja prata politik. För då har dom inte så mycket att säga till om. Eller ja, dom kan ju tjata på om bidrag och att det ska löna sig att jobba. Men dom har inga svar på vilka bidrag dom menar, dom kan inte svara på när det har lönat sig att inte jobba.
För oavsett när så har det alltid lönat sig att jobba. Du får ALDRIG mer pengar från arbetslöshetsförsäkringen (A-Kassan) än jobbet.
Varför vi vill ha en hög A-kassa är för att skydda lönerna för dom som jobbar. Det är alltså inte för att den som är arbetslös ska ha det bra.
Exempel;
Du tjänar 10 000kr/månad efter skatt. Du blir arbetslös, får 9 000kr/månad från A-kassan.
Jag tjänar 12 000kr/månad efter skatt. Du blir erbjuden mitt jobb för 10 000kr/månad. Du tar det inte, för dåligt betalt då du vet att jag har 12 000 plus att du klarar dig på den ersättning du har från A-kassan.
Hade däremot din A-kassa legat på 6 000kr/månad hade du mest troligt tagit mitt jobb för att du skulle överleva. Enkelt förklarat. Så pressa i stället upp A-kassan till 90%!!
Vilka bidrag är det då som moderaterna pratar om? Är det barnbidraget? Nä. EUbidragen som man kan söka då? Nix. Vad är det då? Jo dom pratar om Arbetslöshetsförsäkringen som ett bidrag. Men det stämmer ju inte, alla personer som är läskunniga ser ju att det står ju faktiskt arbetslöshetsförsäkring. Något som du betalar till, för att ha rätt nyttja om så skulle behövas. Nu med alla förenklingar* som är gjorda (*Läs försämringar) så skulle man kunna ställa sig frågan, skulle du tycka att det var okej att ditt försäkringsbolag där du har bilen försäkrad meddelade dig att dom kommer att höja premien men sänka ersättningen som du skulle få om du nu skulle krocka? Jag tycker att det är helt åt helvete i alla fall!
Är det fler bidrag? Vi har ju sjukförsäkringen. Den tror jag inte ens att man behöver gå in på!
Vi kan väl titta på moderaternas bidrag då.
  • Jobbskatteavdrag, ju mer du tjänar ju mer får du.
  • Fas 3, gratis arbetskraft plus att företaget får pengar för att du är där.
  • RUT, skattesubventionering till dom som redan innan hade råd med dessa saker, nu får dom det delvis betalt av staten i stället.
  • ROT, ja SAP var för rot, men under en begränsad period för att hålla arbetsmarknaden i gång under kristiden.
  • Säljer ut den den välfärd som vi gemensamt byggt upp till förnedrande priser. Kolla på vårdcentralen i stockholm som såldes ut för 700 000kr. Såldes senare vidare för 20 000 000.
Oj vad jag svävar ut. Men lite kul är det ändå!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0