Fack/Politik

Vill slå ett slag för denna sida. Ganska intressat att läsa. Är ett bra sätt att se hur "vanlig" media väljer och vrakar av det man vill publicera och inte.
Jag tycker att det är en självklarhet att vara med i facket och att vara engagerad i det! Idag tror många att det är en självklarhet att ha semester, kunna vara hemma med barnen,  att få ersättning när man är sjuk. att ha en fast anställning. Och det är de nog till viss del. Men om man blickar tillbaka några år så var det inte så självklart, men facket har succesivt förhandlat fram villkor som har gynnat arbetarna.
2006 när regeringen höjde avgiften till a-kassan så gick många ur facket, mycket tror jag beror på att exempelvis norran gick ut och frågade folk vad dom tyckte om att facken hade höjt avgiften. Å andra sidan så är norran liberal så.
Idag står det att läsa på LOs hemsida att medlemsantalet under 4 kvartalet 2011 ökade med 3200. Det är kanonbra, dom nämner även att fler är förtroendevalda, och att fler kan tänka sig att jobba fackligt!
Om vi ska ha något att säga till om måste denna trend fortsätta.
Det finns dom som gnäller på att en del av fackavgiften går till partiet, vilket den gör. Det rör sig om ca 6kr per år och medlem. Det är ingenting i jämförelse med vad arabetsgivarorganisationerna sponsrar moderaterna med så.
Sen om man kollar rent historiskt så skapade vi partiet för att kunna ha något att säga till om annat än på arbetsplatsen.
Folk måste börja förstå kopplingen att facket behöver politiken för att kunna påverka Sverige i rätt håll. Dvs. inte sälja ut den offentliga sektorn, se till att alla har ett värdigt liv, oavsett när i livet du är.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0